Ζητούν προστασία οι αστυνομικοί μετά τις πληροφορίες για κτύπημα σε σταθμό

Η πρώτη γραμμή των Σωμάτων Ασφαλείας είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλα κτίρια της Αστυνομίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντεχνία Ισότητα επαναφέροντας το αίτημα για εφαρμογή της επιχειρησιακής στολής καθημερινά στους Σταθμούς, «η οποία ακόμα εκκρεμεί, για άγνωστους λόγους».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για πληροφόρηση από την Interpol Αθηνών για επίθεση σε Αστυνομικό Σταθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ισότητα με δήλωση του Νίκου Λοϊζίδη, Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, αναφέρει ότι οι σημερινές συνθήκες εργασίας στην Ά Γραμμή της Αστυνομίας, δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

«Τα γεγονότα τρέχουν και πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον υπόκοσμο. Η επικινδυνότητα του επαγγέλματος-λειτουργήματος του Αστυνομικού έχει κτυπήσει κόκκινο. Η σωστή μεταφορά της εικόνας προς το Αρχηγείο, είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από συναδέλφους που τα ζουν καθημερινά και δεν είναι τυχαίο που πολλά θέματα επιλύθηκαν λόγω αυτής της αμεσότητας επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Λοϊζίδης προσθέτει ότι ο μεγάλος αριθμός ανακαινίσεων και καινούργιων κτιρίων το τελευταίο διάστημα σε σταθμούς παγκύπρια, δείχνει τη θέληση για αλλαγή. Καλό θα ήταν όμως παράλληλα, συνεχίζει, με κατεπείγουσες ενέργειες και διαταγές, «να προλάβουμε συμβάντα και ευθύνες για τυχόν δυσάρεστα γεγονότα, τα οποία θα είναι μη αναστρέψιμα».

Εκφράζει δεν την βεβαιότητα ότι με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα η αστυνομική ηγεσία θα πάρει τις δικές της αποφάσεις για άμεσες ενέργειες όσον αφορά την αποτροπή οπτικής επαφής αλλά και πρόσβασης, από έξω προς τα μέσα, σε κτίρια Αστυνομικών Σταθμών και κτιρίων της Ά γραμμής των Σωμάτων Ασφαλείας, την άμεση τοποθέτηση σύγχρονης τεχνολογίας στα κτίρια της Ά γραμμής, ώστε να προστατευτούν όχι μόνον τα μέλη της Αστυνομίας αλλά και το υλικό το οποίο εμπεριέχεται στα κτίρια αυτά και η άμεση ενίσχυση ποσοτικά της Ά Γραμμής και ιδιαίτερα των Επαρχιακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και της ΜΜΑΔ, με πλήρη διαχωρισμό καθηκόντων διερεύνησης και επιχειρησιακών καθηκόντων.

«Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζει η ηγεσία, τον πολύ μικρό ρόλο που έχει μια όμορφη εικόνα ενός Αστυνομικού κτιρίου , η οποία όμως δεν έχει κάτι να προσδώσει στον Κύπριο πολίτη ή στον Αστυνομικό. Η  ουσία και η σημασία είναι οι ανθρώπινες ζωές και τυχόν τρόποι αποτροπής δολιοφθορών και καταστροφών».

Αποστολή των αστυνομικών, καταλήγει ο κ. Λοϊζίδης εκ μέρους της Ισότητας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Να γίνουν πράξη τάχιστα όσα πρέπει να γίνουν, λόγω πλέον των σημερινών δεδομένων. Οι εγκληματίες και ο υπόκοσμος έγιναν αδίστακτοι», σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό