ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισε η επ. Αμμοχώστου, ποτάμια οι δρόμοι-Έκτακτη επίσκεψη Νουρή

Συνεχίζονται τα προβλήματα, που προκλήθηκαν λόγω των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων, που παρατηρούνται στην επαρχία Αμμοχώστου, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί, κυριολεκτικά σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τα ξημερώματα δέχεται κλήσεις για βοήθεια, ενώ στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προέκυψαν, συμβάλλουν και οι τοπικές αρχές, αλλά και η Πολιτική Άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, πλημμύρισαν υποστατικά-Τρέχει η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 4:40 τα ξημερώματα έχουν ξεκινήσει οι κλήσεις για βοήθεια και μέχρι τις 11:00 το πρωί έχουν ξεπεράσει τις 50, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς, όσο περνά η ώρα και συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις. Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στις περιοχές Πρωταρά, Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, ενώ μικρότερης κλίμακας προβλήματα υπάρχουν και στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Οι κλήσεις για βοήθεια αφορούν πλημμυρισμένους δρόμους, ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων, αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υποστατικά και ρυμουλκήσεις οχημάτων. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκαν βοήθεια, για να απεγκλωβιστούν. Μέχρι στιγμής, στην Αγία Νάπα πλημμύρισαν υποστατικά ξενοδοχεία και οικίες, ενώ στο Παραλίμνι και Πρωταρά πλημμύρισαν οικίες και καταστήματα.

Αυτή τη στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει εννέα συνεργία, που επιχειρούν στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη, ενώ έγινε και ανάκληση προσωπικού και καθήκοντα έχουν αναλάβει άλλα είκοσι άτομα. Στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των προβλημάτων συμβάλλει και η Πολιτική Άμυνα, αριθμός εθελοντών, καθώς επίσης και οι τοπικές αρχές, που έχουν διαθέσει εκσκαφείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβρεξε προβλήματα στην επ. Αμμοχώστου, έκλεισαν δρόμοι-Πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην επαρχία Αμμοχώστου, η Αστυνομία προέβη σε συστάσεις προς τους οδηγούς, ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα, ενώ άλλοι έκλεισαν.

Η κατάσταση στην περιοχή, όσο περνά η ώρα επιδεινώνεται, με τα όμβρια νερά να έχουν φτάσει μέχρι και τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας. 

Σε βίντεο που έχει δημοσιεύσει η Αστυνομία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζονται οι πλημμύρες που περικυκλώνουν τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας, παρά την έξοδο Αγίας Νάπας και το συγκεκριμένο σημείο έχει καταστεί επικίνδυνο. Μάλιστα, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τη χρήση του.

Την ελεύθερη Αμμόχωστο θα επισκεφθεί εκτάκτως ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την επαρχία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επαρχία Αμμοχώστου, λόγω συσσώρευσης νερού έκλεισαν η λεωφόρος Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο (από κ.κ. Κάππαρη μέχρι την είσοδο του Πρωταρά στην περιοχή Περνέρα) και ο δρόμος από κ.κ. Αγ. Παντελεήμωνα μέχρι φώτα Καμμίτση.

Την ίδια ώρα, επικίνδυνοι έχουν καταστεί οι δρόμοι:

-Λεωφόρος Κάππαρη,

-Λεωφόρος 1ης Απριλίου

-Λεωφόρος Γρίβα Διγενή

-Δρόμος Αγίας Νάπας-Αγίας Θέκλας

-Δρόμος Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο-Αγ. Νάπα

Πάντως, Αστυνομία και Πυροσβεστική κάνουν έκκληση προς τους πολίτες όπως περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά τις αναγκαίες.   

Ήρεμη η κατάσταση στις επόμενες επαρχίες

Στο μεταξύ, έντονες βροχοπτώσεις παρατηρούνται και στην υπόλοιπη Κύπρο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν παρατηρείται οποιοδήποτε πρόβλημα. Ωστόσο, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι

Επαρχία Λευκωσίας:

Παρατηρείται συσσώρευση νερού σε αρκετούς δρόμους. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους ακόλουθους δρόμους:

  • Από κ.κ. Καλαμών προς κ.κ. Γενικού Νοσοκομείου
  • Συμβολή Κωνσταντινουπόλεως – Τσερίου

Περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης:

  • Δρόμος Παλαιχωρίου – Αγρού

Επαρχία Λάρνακας

Περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης στους ακόλουθους δρόμους:

  • Σκαρίνου – Λευκάρων
  • Λευκάρων – Βαβατσινιάς
  • Βαβατσινιάς – Αγ. Βαβατσινικάς

Στο μεταξύ, λόγω της συνεχούς και βαριάς χιονόπτωσης, που παρατηρείται από το πρωί στο Τρόοδος, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν είναι προσβάσιμο και έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι. 

Φωτογραφίες και βίντεο από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας