Δεν μετακινεί Αριστοτέλους προσώρας, απαντά στις φωνές για Καπνουλλά η Δράκου

Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάμεσα σε κρατούμενους, σε σχέση με τον διορισμό αναπληρωτή Διευθυντή στις Φυλακές, που προέρχεται από τις τάξεις της Αστυνομίας και βρίσκεται στη διοίκηση, αφού πρόκειται για τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου, απάντησε η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, η οποία την ίδια ώρα δεν ξεκαθαρίζει το σκηνικό με την απόσπαση της Διεύθυνσης στην Ελεγκτική Υπηρεσία.  

Κάτι που διαφαίνεται από τα όσα δήλωσε η κα. Δράκου η οποία ανέφερε πως περιμένει την επιστροφή της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου, καταδεικνύοντας πως δεν υπάρχει πρόθεση μέχρι στιγμής για μετακίνηση τους. Γεγονός που εγείρει ερωτήματα, αφενός γιατί έθεσαν σοβαρά θέματα ασφάλειας και αφετέρου επειδή παρουσιάστηκαν τον τελευταίο καιρό ως πρόβλημα και ως εκ τούτου εύλογα θα ανέμενε κανείς πως η μετακίνηση τους θα γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε ερώτηση εάν είναι οξύμωρο το πως η ίδια επιθυμεί να επιστρέψει πίσω η Διεύθυνση Φυλακών, η οποία ζήτησε απόσπαση η κ. Δράκου είπε ότι «με προκαταλαμβάνετε με υποθέσεις. Να περιμένετε, να κάνετε λίγη υπομονή. Είναι ένα θέμα που μελετούμε. Υπάρχει ένα αίτημα από τη διεύθυνση των Φυλακών, τόσο από την κ. Αριστοτέλους, όσο και από την κ. Δημητρίου. Υπάρχουν διαδικασίες, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις. Το θέμα μελετάται. Δεν μας βοηθά πολύ γιατί λείπουν και οι δύο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους, για να βρούμε την καλύτερη λύση, στα πλαίσια των διαδικασιών που εφαρμόζονται από τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες της Δημόσιας Υπηρεσίας».

Ερωτηθείσα για το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για τον αναπληρωτή διευθυντή, η υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «η άδεια της κ. Αριστοτέλους, λήγει στις 20 του μηνός. Η αναπλήρωση έγινε στα πλαίσια αυτής της απουσίας, όπως είπα και των δύο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε την αναπλήρωση μέσα από το προσωπικό των Φυλακών, διότι λείπει και η Ανώτερη Λειτουργός η κ. Δημητρίου. Ευχόμαστε ότι θα είναι καλά η κ. Αριστοτέλους, να επιστρέψει προκειμένου να συζητήσουμε και όλα τα θέματα που προκύπτουν, σε σχέση με το θέμα της μετακίνησης».

Σε ερώτηση για το πώς απαντά στις πληροφορίες που την φέρουν να έχει πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας και την υπόλοιπη ηγεσία και τις διαβουλεύσεις που υπήρξαν για τη θέση του Διευθυντή με πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως τέθηκαν προσκόμματα σε πιθανή απόσπαση της Διεύθυνσης στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού θα ελέγχει, η Στέφη Δράκου απάντησε πως, «συσκέψεις  με τον αρχηγό της Αστυνομίας έχω συχνά, τακτικά, όπως και με τη Διεύθυνση των Φυλακών και είχα και με την κα. Σαηλή, που είναι τώρα στο σωφρονιστικό ίδρυμα».

«Το θέμα της μετακίνησης της κας. Αριστοτέλους και της κας. Δημητρίου», είπε η Στέφη Δράκου, «θα το δούμε στα πλαίσια των διαδικασιών της Δημόσιας Υπηρεσίας, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις. Αντιλαμβάνεστε πως όταν μιλούμε για διευθυντικές θέσεις θα πρέπει να δίνεται βαρύτητα. Όπως είπα ότι με την επιστροφή της κας. Αριστοτέλους και αφού συζητήσουμε μαζί της και μελετήσουμε τις διάφορες επιλογές που μας προσφέρονται και θα αποφασίσουμε αυτό που είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η προσωρινή απόδραση ευθυνών, η καυτή καρέκλα και η απουσία Δρακό(ντειας) λύσης

Το πόρισμα και η εμπιστοσύνη στον Γενικό Εισαγγελέα

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις, όπως εκφράστηκαν δημόσια της Άννας Αριστοτέλους να προχωρήσει με ιδιωτική ποινική και αργότερα στο ΕΔΑΔ, για την υπόθεση Κατσουνωτού, η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως, «είναι δικαίωμα τους να πάρουν οποιαδήποτε μέτρα οι ίδιες πιστεύουν ή οι δικηγόροι τους τους συμβουλεύουν».

Ερωτηθείσα εάν θα δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα, η κα. Δράκου επανέλαβε πως δεν είναι δική της αρμοδιότητα, ενώ εξέφρασε πλήρη στήριξη στους χειρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα. «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα», είπε και πρόσθεσε πως, «όπως ξέρετε είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα και δεν δίνεται ούτε σε εμένα, ούτε σε οποιοδήποτε άλλον. Συνεπώς δεν έχω εγώ αρμοδιότητα για να χειριστώ το συγκεκριμένο θέμα».

Και πρόσθεσε πως, «ο Γενικός Εισαγγελέας έχει εκφράσει άποψη. Είμαι βέβαιη ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει δημόσιο συμφέρον και δεν επιθυμώ να το σχολιάσω διότι δεν είμαι Νομικός Σύμβουλος του κράτους. Είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, έχω τις απόψεις μου, σέβομαι τον θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, συνεπώς δεν έχω τίποτα άλλο να σχολιάσω και μένω μέχρι εδώ».

Πώς απαντά για Καπνουλλα

 Σε σχέση με τις αντιδράσεις γύρω από τον διορισμό του Ιωάννη Καπνουλλά στη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή, αφού προέρχεται από την Αστυνομία και θα λειτουργεί και με τα δύο καπέλα, η Στέφη Δράκου ανέφερε αρχικά πως και η Άννα Αριστοτέλους προέρχεται από την Αστυνομία, ωστόσο σε παρατήρηση πως επρόκειτο για Νομικό Σύμβουλο της Αστυνομίας και όχι Αστυνομικό, η υπουργός διόρθωσε λέγοντας πως ο κ. Κάπνουλλας, «δεν θα φορεί δύο καπέλα. Ο αναπληρωτής διευθυντής στις Φυλακές θα εφαρμόζει το νόμο που αφορά στις Φυλακές και τους κανονισμούς και τα πρωτοκόλλα. Είναι μια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε και στο παρελθόν».

«Αντιλαμβάνεστε», υπέδειξε η υπουργός, «ότι είναι μια προσωρινή διευθέτηση, η οποία κατέστη αναγκαία, διότι με άδεια ασθενείας απουσιάζει τόσο η διευθυντήρια των Φυλακών, όσο και η ανώτερη λειτουργός. Συνεπώς, ένας χώρος τόσο νευραλγικός σαν τις Φυλακές, δεν θα μπορούσε να μείνει ακέφαλος. Αυτό φροντίσαμε να κάνουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές κρατουμένων-«Νομιμοποιούν πρακτικές Ράμπο και έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Εξάλλου σε ερώτηση εάν θεωρεί η ίδια πως υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει κάποιο θέμα, από τη στιγμή που ο Αναπληρωτής Διευθυντής ηγείτο στην επαρχία Αμμοχώστου, σε νευραλγικό πόστο και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις της επαρχίας, με ανθρώπους οι καταδικάστηκαν και βρίσκονται εντός των Φυλακών η κ. Δράκου είπε ότι «δεν νομίζω προκύπτει οποιοδήποτε θέμα και δεν νομίζω ότι εμπλεκόταν σε ότι αφορά κράτηση κρατουμένων».

Έρευνα Ελεγκτή και Πειθαρχική Κατσουνωτού

Όσον αφορά το μαρτυρικό υλικό για την πιθανή πειθαρχική δίωξη του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, η υπουργός ανέφερε πως η Αστυνομία δεν έχει πάρει ακόμα τον φάκελο, προκειμένου να τύχει χειρισμού. «Μόλις ληφθεί το μαρτυρικό υλικό, τότε είμαι βέβαια ότι τάχιστα  η Αστυνομία θα το επιληφθεί».

Όσον αφορά την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για τις προαγωγές στην Αστυνομία και αν είναι ενήμερη η ίδια η κ. Δράκου ανέφερε πως «ποιος δεν είναι ενήμερος; Εφόσον είναι απόφαση Δικαστηρίου και γνωρίζουμε ότι η  απόφαση αυτή ακυρώθηκε. Υπάρχει η διαδικασία επανεξέτασης και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και έρθει στα χέρια μου η σχετική υπόθεση, σίγουρα θα την επιληφθώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα Ελεγκτή για διασπάθιση χρήματος στην Αστυνομία με φόντο τις προαγωγές

 

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι