Παράλληλές έρευνες για τον ομοφοβικό οχετό υπαξιωματικού-Δεν ήταν η πρώτη φορά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παράλληλες έρευνες από το Υπουργείο Άμυνας και της Αστυνομίας, κατά του υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, μετά τον σάλο που προκάλεσε το ομοφοβικό παραλήρημα του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που έφερε την έντονη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Μετά την καταγγελίες από μέλη της κοινότητας για τις χυδαίες δημόσιες αναφορές του υπαξιωματικού, το Υπουργείο Άμυνας διέταξε έρευνα, η οποία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου, Ανδρέα Στυλιανού, θα έχει πολύ σύντομα αποτέλεσμα. Μάλιστα ο κος Στυλιανού μετέφερε το μήνυμα του Υπουργού Άμυνας, ότι δηλαδή «σεβόμαστε τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά. Δεν διαχωρίζουμε κανέναν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

Πάντως, πέραν από το βίντεο το οποίο είχε δημοσιευθεί από μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, φαίνεται πως είναι πολλά τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου που δείχνουν τον συγκεκριμένο υπαξιωματικό ουκ ολίγες φορές να προχωρεί σε ρατσιστικές, ομοφοβικές και χυδαίες επιθέσεις κατά προσώπων της ΛΟΑΤΚΙ.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός κατέβηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εντολή του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας του Υπουργείου Άμυνας, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός πως παρενέβη η Επίτροπος Διοικήσεως γιατί η θέση της δείχνει ξεκάθαρα ότι η πράξη του υπαξιωματικού εκφράζει ρητορική μίσους, κάτι αναμένεται να βοηθήσεις την έρευνα.

Όπως είπε μιλώντας στον REPORTER, ο γραμματέας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Στέφανος Ευαγγελίδης, «το σημαντικό για εμάς δεν είναι να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ο άνθρωπος αυτός έτυχε να είναι αυτός που μίλησε. Είναι ένα παράδειγμα του τι περνά η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καθημερινά μέσα στον τόπο μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζει η κοινωνία τι περνούν αυτά τα παιδιά στην Κύπρο, είτε στον στρατό, είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά τους».

Για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη «είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της εκπαίδευσης, της παιδείας της κοινωνίας μας για αυτά τα πράγματα. Πρέπει να εκπαιδευτεί η κοινωνίας μας, η εθνική φρουρά, οι δάσκαλοι για να βοηθηθούν αυτά τα άτομα. Δεν  είναι μόνο η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που περνά διάφορα πράγματα. Είναι και άλλες ευάλωτες ομάδες».

Ο κος Ευαγγελίδης σημείωσε πως το «να ακούς κάποιον να παρακινεί γονείς να σκοτώσουν τα παιδιά τους επειδή ανήκουν στην κοινότητα, προκαλεί φόβο. Οι καταγγελίες μας είναι ενώπιον της Αστυνομία και της Εθνικής Φρουράς και αναμένουμε τα αποτέλεσμα. Σκοπός δεν είναι να πάει κάποιος φυλακή, αλλά να εκπαιδευτεί ο κόσμος. Ο μακροπρόθεσμος σκοπός της οργάνωσης είναι η εκπαίδευση της κοινωνίας και της παιδείας. Να σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές. Μέχρι να αλλάξει όμως η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ο καθένας τι λέει και ότι θα έχει επιπτώσεις σε αυτά που κάνει και λέει».

Τέλος είπε πως «θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους πως μπορούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με καλύτερο τρόπο. Εμείς είμαστε ανοικτοί σε διάλογο. Εμείς θέλουμε να σταματήσουν οι ρητορικές μίσους και δεν θα υπάρξει καμία ανεκτικότητα πλέον σε ρητορική εναντίον της κοινότητας και θα είμαστε δίπλα τους σε τέτοιες περιπτώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου