Δεκαοχτώ χρόνια μετά... ακόμη ολιγωρούν στην υπόθεση Θανάση-Φωνάζει η οικογένεια

Δυσαρεστημένη και έντονα ενοχλημένη παρουσιάζεται η οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, πριν από δεκαοχτώ χρόνια και παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του δεν ήταν αυτοκτονία, όπως είχε αρχικά αναφέρει η Αστυνομία, αλλά δολοφονία, οι έρευνες των αρμοδίων παραμένουν στάσιμες και χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η Νομική Υπηρεσία, η οποία είχε συνάντηση με την οικογένεια του Θανάση τον περασμένο Οκτώβριο, είχε δώσει χρονοδιάγραμμα τριών μηνών στην Αστυνομία, ώστε να ολοκληρωθούν οι περαιτέρω έρευνες γύρω από την υπόθεση. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα βρίσκεται στην εκπνοή του και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί σημαντικές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση.

Αυτό οδηγεί την οικογένεια του εθνοφρουρού να φωνάζει για ολιγωρία από πλευράς Αστυνομίας, αφού μετά το πόρισμα των Μάτσα-Αλεξόπουλου θα έπρεπε να είχαν ορίσει γραμμή δράσης. Την ίδια ώρα, υπάρχουν φόβοι για καταστροφή μαρτυρίας, καθώς εκτιμάται από πλευράς οικογένειας πως με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις ενέργειες της Αστυνομίας, φαίνεται να δίνεται χρόνος στους εμπλεκόμενους να επηρεάσουν ή να καταστρέψουν στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάββας Μάτσας και ο Αντώνης Αλεξόπουλος, στο πόρισμά τους, έδειξαν ευθύνες σε τρία πρόσωπα, τα οποία ήταν πρώην στελέχη της Αστυνομίας, που υπηρετούσαν σε υψηλές θέσεις. Μάλιστα, ένας εξ αυτών βρισκόταν στην υψηλότερη πυραμίδα της ηγεσίας της δύναμης πριν την αφυπηρέτηση του. Αυτό που προκαλεί ανησυχία στην οικογένεια του Θανάση είναι το γεγονός πως οι αστυνομικοί καλούνται να διερευνήσουν συναδέλφους τους.

Οι χειρισμοί της Αστυνομίας, αλλά και το γεγονός πως υπάρχει ολιγωρία στις ενέργειές της, για διερεύνηση της υπόθεσης και εντοπισμό των υπαιτίων, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της οικογένειας, η οποία μέσω των δικηγόρων της μελετά μέτρα αντίδρασης. Στόχος τους να ασκήσουν πιέσεις προς τους αρμόδιους, ώστε να προχωρήσουν με τις έρευνες, ενώ επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να δείξουν και την αγανάκτησή τους, για το γεγονός ότι ενώ είχαν δεσμευτεί να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση, αντ’ αυτού δεν υπάρχει οποιαδήποτε θετική κατάληξη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμά τους, οι ποινικοί ανακριτές, που διορίστηκαν για να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του Θανάση, διαπίστωσαν πως επρόκειτο για δολοφονία, για την οποία όπως, λόγω του χρόνου που πέρασε, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες, με αποτέλεσμα οι δράστες να παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ το πόρισμα καταγράφει σοβαρές παραλήψεις που δείχνουν κουκούλωμα, από πλευράς Αστυνομίας.

Από το πόρισμα προκύπταν ευθύνες για πρώην μέλη της Αστυνομίας, τα οποία ενεπλάκησαν, στο παρελθόν, στη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ οι ποινικοί ανακριτές προχώρησαν και στην ανάκριση δύο προσώπων. Το πόρισμα παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται πως η Αστυνομία το επόμενο διάστημα ολοκληρώνει την έρευνά της και θα μεταβιβάσει τον φάκελο στο Γιώργο Σαββίδη, για περαιτέρω οδηγίες. 

«Απαιτούμε την τιμωρία των δολοφόνων»

Στο μεταξύ, η μητέρα του Θανάση, η κα. Ανδριάνα Νικολάου, η οποία παλεύει μόνη μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια για να βρεθεί το δίκαιο του παιδιού της και να εντοπιστούν οι ένοχοι, μέχρι και σήμερα αυτό που ζητά είναι η τιμωρία των δολοφόνων του Θανάση της.

Μέσα από τα κοινωνικά της δίκτυα, η κα. Ανδριάνα υπέδειξε πως η οικογένεια απαιτεί «την τιμωρία των δολοφόνων και των υπαίτιων του μακροχρόνιου αγώνα μας εδώ και τώρα. Για 18 χρόνια... Τρεις γενικοί εισαγγελείς και τρεις κυβερνήσεις, έκαναν όλοι τα στραβά μάτια. Είναι απίστευτο και είναι απαράδεχτο ότι δεν είδε και δεν κατάλαβε κανένας το αυτονόητο και μάς βασανίζουν και μάς ταλαιπωρούν ακόμα».

Σε παλαιότερη ανάρτησή της, επανέλαβε τη θέση της ότι η σκόπιμη, όπως τη χαρακτήρισε, απομάκρυνση του κ. Μάτσα «από την υποτιθέμενη και αχρείαστη, κατά την γνώμη μου, "νέα έρευνα" από την Αστυνομία πού διέταξε ο κ. Σαββίδης, εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι είχε σκοπό την συσκότιση της τραγικής υπόθεσης και όχι την διαλεύκανση και την αποκάλυψη των δολοφόνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)