Στήνουν στον τοίχο Σαββίδη οι δικηγόροι Αριστοτέλους,-«Τον είπε ή όχι Ράμπο;»

Νέα ανακοίνωση, στην οποία στρέφουν τα πυρά τους για ακόμα μια φορά προς τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, τον οποίο καλούν να απαντήσει εάν ευσταθεί ότι ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης χαρακτήρισε «Ράμπο», στο πόρισμα του τον Μιχάλη Κατσουνωτό, εξέδωσαν οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο δικηγόροι αναφέρονται στη χθεσινή δήλωση του κ. Αιμιλιανίδη στην οποία, όπως σημειώνουν, διευκρινίζει ότι σε σχέση με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη μη δίωξη του κ. Κατσουνωτού συμφωνεί μόνο σε τρία σημεία:

«Ότι εισηγείται την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για τα αδικήματα της συνομωσίας και της κατάχρησης εξουσίας και ότι ο εν λόγω αξιωματικός δεν απέβλεπε σε οποιοδήποτε χρηματικό κέρδος. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα  είναι σκέψεις, συμπεράσματα και συλλογισμοί της Νομικής Υπηρεσίας και όχι του ποινικού ανακριτή κ. Αιμιλιανίδη. Παρόλη την προσπάθεια της Νομικής Υπηρεσίας να συγχύσει τα πράγματα, αναντίλεκτο γεγονός παραμένει ότι ο κ. Αιμιλιανίδης  εισηγήθηκε την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για τα αδικήματα της συνωμοσίας και κατάχρησης εξουσίας κάτι το οποίο η Νομική Υπηρεσία αρνείται να πράξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα ευρήματα Αιμιλιανίδη για Κατσουνωτό-Προσωπικό μένος, δόξα, ενέργειες ράμπο

«Είχαμε καλέσει», συνεχίζουν Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, «με  χθεσινή μας ανακοίνωση τον κ. Αιμιλιανίδη να διαψεύσει τα όσα παρά πολύ σοβαρά φαίνεται να καταλογίζει εναντίον του κ. Κατσουνωτού στο πόρισμα του και τα οποία δημοσιεύονται με λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα του Reporter και στην εφημερίδα Πολίτης  σημειώνοντας ότι αν δεν τα διαψεύσει θεωρούμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο κ. Αιμιλιανίδης επέλεξε να μην τα σχολιάσει και επομένως ούτε να  τα διαψεύσει όποτε εμείς θεωρούμε ότι τα όσα αναφέρει ο Πολίτης και ο Reporter είναι απόλυτα ακριβή και αληθή».

«Εδώ εγείρεται», προσθέτουν οι δύο δικηγόροι, «ένα παρά πολύ σοβαρό θέμα τάξης για τη Νομική Υπηρεσία. Δεν γίνεται η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της να μην αποδίδει σωστά το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη τον οποίο η ίδια διόρισε, για να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις ότι δήθεν ο ποινικός ανακριτής συμφωνεί με τις θέσεις της για να δικαιολογήσει την απόφαση της για τη μη δίωξη του κ. Κατσουνωτού όταν φαίνεται ότι στο πόρισμα ο κ. Αιμιλιανίδης αναφέρει για τον κ. Κατσουνωτό ότι διακατέχεται από «έντονο  προσωπικό μένος» εναντίον της κ. Αριστοτέλους, ότι  είχε  σαν στόχο την «προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία», πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε βίντεο «ούτε καν ενδείξεις» ότι εκβιαζόταν  η Διεύθυνση των Φυλακών, ότι «δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να ενεργεί με αυτούς τους τρόπους» χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον κ. Κατσουνωτό σαν «Ράμπο» κλπ».

«Όλα τα πιο πάνω», υποδεικνύουν οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους, «είναι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα αναφέρει η Νομική Υπηρεσία στην ανακοίνωση της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μέρα με τη νύχτα το πόρισμα Αιμιλιανίδη με τα συμπεράσματα Σαββίδη-Αγγελίδη

Την ίδια ώρα καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα να τοποθετηθεί και να δηλώσει ευθαρσώς και δημόσια κατά πόσο όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται με λεπτομέρεια στον Πολίτη και στην ιστοσελίδα του Reporter και αποδίδονται ότι αναφέρονται στο πόρισμα Αιμιλιανίδη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι και τα οποία ανατρέπουν το όλο υπόβαθρο στο οποίο οικοδομήθηκαν οι λόγοι δημόσιου συμφέροντος στους οποίους βασίστηκε η απόφαση περί μη δίωξης.

Την ίδια ώρα υπογραμμίζουν πως, «έχει δικαίωμα επιτέλους ο πολίτης να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα τόσο για σκοπούς διαφάνειας αλλά και επειδή αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον σε μια υπόθεση που έχει πάρει τόση δημοσιότητα και απασχολεί την κοινή γνώμη τους τελευταίους έξι μήνες και το οποίο δημόσιο συμφέρον ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας επικαλείται στην ανακοίνωση του».

«Αναμένουμε λοιπόν τη σαφή τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα. Τον είπε ή δεν τον είπε Ράμπο ο ποινικός ανακριτής;», καταλήγουν οι δύο δικηγόροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κ. Κληρίδης: Απαραίτητο ο Εισαγγελέας να αιτιολογεί πλήρως το δημόσιο συμφέρον

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ