Διαχώρισε τη θέση του από Εισαγγελία ο Αιμιλιανίδης-Αυτές είναι οι διαφορές στα συμπεράσματα τους

Τα πάνω κάτω έφεραν οι αποκαλύψεις του REPORTER γύρω από τα συμπεράσματα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σε σχέση με τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών, τα οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, γεγονός που πυροδότησαν αντιδράσεις, με νομικούς να θέτουν σοβαρό ζήτημα, ενώ οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους ζήτησαν να παρέμβει η ανεξάρτητος ανακριτής.  

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γενικός Εισαγγελέας κλήθηκε να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει εάν η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας βασίζεται στα συμπεράσματα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, με τον ίδιο να παραδέχεται πως , «ξεκάθαρα αναφορά στο τι έχει πει ο κ. Αιμιλιανίδης και εκεί που δεν αναφέρουμε συμπεράσματα του κ. Αιμιλιανίδη, δεν είναι συμπεράσματα του κ. Αιμιλιανίδη».

Οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους κάλεσαν το Αχιλλέα Αμιλιανίδη είτε να διαψεύσει είτε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, αφού τα συμπεράσματα του που είδαν το φως της δημοσιότητας, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προχθεσινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη μη δίωξη του κ. Μιχάλη Κατσουνωτού». Στη συνέχεια, οι δικηγόροι καλούν τον κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη «να τοποθετηθεί δημόσια και να αναφέρει κατά πόσο τα πιο πάνω δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαφορετικά θα πρέπει να τα διαψεύσει.  Εάν ο κ. Αιμιλιανίδης δεν τα διαψεύσει, τότε όντως θα θεωρήσουμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλούν τον Αιμιλιανίδη να παρέμβει οι δικηγόροι Αριστοτέλους-Θέτουν θέμα τάξης για τον Εισαγγελέα

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης με ανάρτηση του, επιβεβαίωσε μόνο τρία σημεία από την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, δείχνοντας πως τα υπόλοιπα που αναφέρονται δεν προκύπτουν από τα δικά του ευρήματα. Και αυτό διότι, στην ανάρτηση του ο κ. Αιμιλιανίδης επιβεβαίωσε μόνο τρία σημεία. Δηλαδή: 

1. Ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας

2. Ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της συνωμοσίας

3. Ότι δεν έκρινα ότι ο κ. Κατσουνωτός απέβλεπε σε χρηματικό κέρδος από οποιαδήποτε πράξη του

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες πληροφορίες που αποκαλύπτονται, δεν θέλησε να σχολιάσει και δεν διαψεύδει. Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του, ο κ. Αιμιλιναίδης ανέφερε: 

«Στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι η κατάληξή μου ήταν πως με βάση το μαρτυρικό υλικό φαινόταν να διαπράχθηκαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (άρθ. 105 ΠΚ, παρ. 1) και συνωμοσίας (άρθ. 373 ΠΚ). Αναφέρεται επίσης ότι δεν έκρινα ότι ο κ. Κατσουνωτός απέβλεπε σε χρηματικό κέρδος από οποιαδήποτε πράξη του. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται στο πόρισμα που παρέδωσα δεν είναι δεοντολογικά ορθό να το σχολιάσω καθότι δεν θεωρώ ότι ενδείκνυται να γίνονται δημόσιες δηλώσεις ποινικών ανακριτών για όσα περιλαμβάνονται στο πόρισμά τους. Σε όλες τις υποθέσεις που έχω εμπλοκή υπό οποιαδήποτε ιδιότητα πάντοτε αυτοπεριορίζομαι ως προς τις δημόσιες δηλώσεις μου και αυτό έχω πράξει και θα συνεχίσω να πράττω και σε αυτή την υπόθεση».

Εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα

Τα συμπεράσματα Αιμιλιανίδη σε σχέση με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, φαίνεται να είναι εκ διαμέτρου αντίθετα και αυτό διότι: 

Νομική Υπηρεσία: Έχοντας υπόψη τα δημοσιεύματα σε διάφορα ΜΜΕ σε σχέση με την καταγγελία, καθώς και τα συμπεράσματα του κ. Αιμιλιανίδη, ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής ότι ούτε ο κ. Αιμιλιανίδης, ούτε οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας που μελέτησαν τα ενώπιον τους στοιχεία, αποφάνθηκαν ή εισηγήθηκαν ότι στοιχειοθετείται οποιοδήποτε αδίκημα διαφθοράς εκ μέρους του κ. Κατσουνωτού, με την έννοια του ότι αυτός απέβλεπε με κάποια πράξη του σε κέρδος. 

Αιμιλιανίδης: Δεν του επέφερε οικονομικό όφελος, αλλά θα είχε «προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία», αναφέρει στα συμπεράσματα του, υποδεικνύοντας παράλληλα σε άλλο σημείο, πως «ήταν έντονο το προσωπικό μένος», γεγονός που, όπως αναφέρεται, τον ώθησε να αξιοποιήσει τον βαρυποινίτη για να αναζητεί βίντεο.

*****

Νομική Υπηρεσία: Ο κ. Κατσουνωτός, καθώς και άλλα στελέχη της Αστυνομίας, φαίνεται από το ενώπιόν μας υλικό να είχαν προσωπική γνώση στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων τους για τεκταινόμενα στις Κεντρικές Φυλακές. 

Αιμιλιανίδης: «Προσωπικό μένος και όχι επαγγελματικής διάθεσης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται». Μάλιστα αναφέρει πως το μένος του φαίνεται και από τα σημειώματα του, ενώ αναφέρει πως, ο βαρυποινίτης είχε ενημερώσει τον Μιχάλη Κατσουνωτό πως «ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών είναι συγγενής του στελέχους της ΥΚΑΝ (σ.σ αναφέρει τη θέση του)», ωστόσο από τον Μάρτιο δεν υπάρχει καταχώρηση ούτε αναφορά και δεν έγινε καμία ενέργεια για αυτή την πληροφορία, όπως έπραξε με την αναζήτηση βίντεο. 

****

Νομική Υπηρεσία: Ο κ. Κατσουνωτός ετοίμασε, σε ανύποπτο χρόνο, αριθμό υπηρεσιακών εκθέσεων προς την ηγεσία της Αστυνομίας, στις οποίες κατέγραφε τα σε γνώση του γεγονότα, τόνιζε την οργάνωση και εκτέλεση εγκλημάτων μέσα από τις ΚΦ, προειδοποιώντας για τους κίνδυνους που ελλοχεύουν. 

Αιμιλιανίδης: Δεν υπάρχει «κανένα απολύτως σημείωμα» σε σχέση με την επικοινωνία του με τον βαρυποινίτη αλλά υπάρχουν άλλα σημειώματα με τα οποία κατηγορεί με μένος την Διεύθυνση των Φυλακών. Μάλιστα, στα συμπεράσματα του ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, αναφέρει πως κανένας από τους προϊσταμένους του, που κλήθηκε για κατάθεση, δεν είχε γνώση των συνομιλιών του, αντιθέτως όλοι τον διέψευσαν σε σχέση με αυτό τον ισχυρισμό. 

****

Νομική Υπηρεσία: Στο πλαίσιο αυτό και υπό την τότε ιδιότητά του, είχε λάβει πληροφορίες από συγκεκριμένο κατάδικο, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του κατάδικου να επικοινωνήσει με τον κ. Κατσουνωτό, για το ότι υπήρχαν βίντεο με προσωπικές στιγμές και βίντεο με ποσότητες ναρκωτικών εντός των ΚΦ.  Τα εν λόγω βίντεο, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, είχαν περιέλθει στα χέρια ανθρώπων που μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν και/ή τα εκμεταλλεύονταν εξασκώντας πιέσεις στη Διεύθυνση των ΚΦ. 

Αιμιλιανίδης: Δεν υπάρχει οποιοδήποτε βίντεο, ούτε καν ενδείξεις πως εκβιαζόταν η Διεύθυνση των Φυλακών, αντιθέτως πως ένα τέτοιο βίντεο έψαχνε ο Μιχάλης Κατσουνωτός, με σκοπό να καταστρέψει την Άννα Αριστοτέλους. Και που ήταν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει ο ανεξάρτητος ανακριτής, «προσωπικού μένους και όχι επαγγελματικής διάθεσης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται». 

****

Νομική Υπηρεσία: Φαίνεται ότι το κίνητρο στην επικοινωνία του κ. Κατσουνωτού με τον συγκεκριμένο κατάδικο ήταν η άντληση πληροφοριών σχετιζόμενων με τα καθήκοντα του και την πιθανή διάπραξη αδικημάτων από άτομα εντός των ΚΦ. 

Αιμιλιανίδης: Αποτέλεσμα «προσωπικού μένους και όχι επαγγελματικής διάθεσης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται». Δεν του επέφερε οικονομικό όφελος, αλλά θα είχε «προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία». 

****

Νομική Υπηρεσία: ...

Αιμιλιανίδης: Θέλοντας ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης να δείξει στα συμπεράσματα του, πως το ζήτημα ήταν προσωπικό και όχι επαγγελματικό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάληξη του αναφέρει πως ο βαρυποινίτης είχε ενημερώσει τον Μιχάλη Κατσουνωτό πως «ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών είναι συγγενής του στελέχους της ΥΚΑΝ (σ.σ αναφέρει τη θέση του)», ωστόσο από τον Μάρτιο δεν υπάρχει καταχώρηση ούτε αναφορά και δεν έγινε καμία ενέργεια για αυτή την πληροφορία, όπως έπραξε με την αναζήτηση βίντεο.

****

Νομική Υπηρεσία: ....

Αιμιλιανίδης: «Οι υπηρεσιακές διαφωνίες επιλύονται με διαφορετικούς τρόπους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιτρέπεται σε οποιοδήποτε να ενεργεί με αυτούς τους τρόπους», προσθέτοντας πως «ενεργούσε ως ράμπο».

****

Νομική Υπηρεσία: ...

Αιμιλιανίδης: Σε άλλο σημείο των συμπερασμάτων, καταγράφεται πως το γεγονός ότι η Διεύθυνση ήθελε να διασφαλίζει τα δικαιώματα των Φυλακισμένων, όπως δηλαδή προνοεί η νομοθεσία, «ο Μιχάλης Κατσουνωτός, θεωρούσε πως είναι σύμμαχοι εγκληματικών στοιχείων, γιατί δεν συμφωνούσαν μαζί του και δημιούργησε το σοβαρότερο πρόβλημα». Επιπρόσθετα, είναι συμπέρασμα του ανεξάρτητου ανακριτή, με βάση το μαρτυρικό υλικό που είχε ενώπιον του, πως «για να διαφωνεί κάποιος μαζί του σημαίνει εκβιάζεται».

****

Κοινό σημείο τα αδικήματα: 

Νομική Υπηρεσία: Ο κ. Αιμιλιανίδης ανέφερε ότι θεωρεί ότι ο κ. Κατσουνωτός πιθανόν να διέπραξε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας με βάση την πρώτη παράγραφο του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα και το αδίκημα της συνωμοσίας με βάση το άρθρο 373 του Ποινικού Κώδικα.  Και τα δύο αυτά αδικήματα αποτελούν πλημμελήματα και τιμωρούνται με μέγιστη ποινή φυλάκισης τα δύο έτη και/ή με χρηματική ποινή €2.562. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα ευρήματα Αιμιλιανίδη για Κατσουνωτό-Προσωπικό μένος, δόξα, ενέργειες ράμπο

Δειτε Επισης

LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες