Αυτός είναι ο καταζητούμενος για την απόπειρα φόνου που δηλώθηκε ως ελλείπον

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του καταζητούμενου για την απόπειρα φόνου, που διαπράχθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ορόκλινη, σε βάρος 42χρονου. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από τις Βρετανικές Βάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ με τον 35χρονο που αγνοείται για την ενέδρα-Εξέφρασε φόβους, έκρυψε κινητό

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Αντρέα Χρίστου, 35 ετών. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας στο τηλέφωνο 24-804060 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Τα ίχνη του 35χρονο χάθηκαν την 6η Δεκεμβρίου, δύο ημέρες μετά την απόπειρα φόνου που διαρπάχθηκε το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου, με την οικογένεια του να προβαίνει σε καταγγελία ενώπιον των Αρχών, ενώ παρά τις έρευνες, μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του. 

Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διέφυγε στα κατεχόμενα, ωστόσο, δεδομένου της μαρτυρίας που έχουν ενώπιον τους, δεν αποκλείουν να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, για αυτό και έχουν εντατικοποιήσει τις έρευνες τους, ειδικότερα στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το όχημα που είχε χρησιμοποιήσει. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχει μαρτυρία όπου αναφέρει πως ο νεαρός, δύο μέρες μετά την απόπειρα φόνου, είχε μιλήσει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο οποίο παραδέχθηκε εμπλοκή στην απόπειρα φόνου, χωρίς να κατονομάζει με ποιον την διέπραξε, ενώ ενέπλεξε τον επιχειρηματία που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, σε επιχείρηση του οποίου εργαζόταν ο 35χρονος.  

Συγγενικά πρόσωπα του 35χρονου, ισχυρίστηκαν πως ο 35χρονος τους είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του, ενώ το όχημα που εντοπίστηκε σε περιοχή στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, το είχε ζητήσει από συγγενικό του πρόσωπο και το χρησιμοποίησε ο ίδιος στις 6 Δεκεμβρίου, στις πέντε το απόγευμα, χωρίς όμως να αναφέρει οτιδήποτε ή για το πού θα μετέβαινε. Εκ τότε, χάθηκαν τα ίχνη του. 

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για το όχημα που εντοπίστηκε στις Βρυσούλες και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, ήταν λουσμένο με εύφλεκτη ύλη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ άγνωστο εάν ο 35χρονος το ζήτησε για να μεταβεί σε συνάντηση ή εάν το άφησε στο συγκεκριμένο σημείο και διέφυγε στα κατεχόμενα. Ωστόσο, στο δεύτερο σενάριο, δημιουργείται το ερώτημα γιατί επιχείρησε να το κάψει προτού διαφύγει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνοντας τον... σασμό μετά την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι έρευνες της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες επικεντρώθηκαν στην περιοχή και στις γύρω περιοχές, αναζητώντας κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να διαπιστωθούν κινήσεις που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην εξαφάνιση του. 

Πάντως, ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία, πως ο 35χρονος είχε μιλήσει σε συγγενικά του πρόσωπα, στους οποίους παραδέχθηκε εμπλοκή στην απόπειρα φόνου, ενώ ισχυρίστηκε πως είχε συνωμοτήσει με τον επιχειρηματία για την δολοφονία του 42χρονου που ήταν ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας, έναντι αμοιβής ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την μαρτυρία, ο 35χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατά την διάπραξη του εγκλήματος, ο ίδιος είχε στην κατοχή του πιστόλι και το δεύτερο πρόσωπο που ήταν μαζί του, που δεν κατονόμασε, είχε στην κατοχή του αυτόματο πυροβόλο όπλο. Σημειώνεται, πως ο 31χρονος που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση, παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση πως είχε στην κατοχή του πυροβόλο όπλο και ήταν το πρόσωπο που άνοιξε πυρ κατά του οχήματος του 42χρονου, το οποίο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από την σκηνή του εγκλήματος. 

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία ενώπιον των Αρχών, την ίδια ημέρα, μετά την απόπειρα φόνου, ο 35χρονος ανέφερε σε συγγενικά του πρόσωπα πως ζήτησε να πληρωθεί από τον επιχειρηματία το συμφωνηθέν ποσό για την δολοφονία και αυτός του έδωσε 20 χιλιάδες ευρώ αντί 40 χιλιάδες που ήταν η συμφωνία και τα υπόλοιπα θα τα έδινε μετά. 

O 35χρονος την 6η Δεκεμβρίου, ισχυρίστηκε πως ξαναζήτησε τα λεφτά από τον επιχειρηματία, χωρίς όμως αυτά να του δοθούν, ενώ ανέφερε πως απειλήθηκε. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως κατά την συνάντηση του με τον επιχειρηματία, παρέδωσε το πιστόλι που είχε στην κατοχή του κατά την διάπραξη του εγκλήματος. 

Περαιτέρω, ο 35χρονος παρέδωσε σε συγγενικό του πρόσωπο μια συσκευή κινητού τηλεφώνου και του ζήτησε να το προσέχει όσο πιο καλά μπορεί και να μην το δώσει σε κανέναν, ενώ του ανέφερε πως εάν τις επόμενες ημέρες του τύχει οτιδήποτε ή εξαφανιστεί και δεν μπορούν να τον εντοπίσουν, τότε να το παραδώσει στην Αστυνομία. Μάλιστα, εξέφρασε στο συγγενικό του πρόσωπο φόβους για τη ζωή του, ότι δηλαδή θα τον σκοτώσουν.

Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο παραδόθηκε και βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας για εξετάσεις, με τους ανακριτές να θεωρούν πως αναμένεται να επαληθεύσει ή να διαψεύσει ισχυρισμούς και πως θα προσθέσει περαιτέρω κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης, διερευνούν όλους τους ισχυρισμούς και τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, ενώ φως ενδεχομένως να ρίξουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Επιπρόσθετα, το βάρος έχει ριχθεί στην εξέταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεις για την ενέδρα-Πώς εμπλέκουν τον επιχειρηματία, το σχέδιο και η αμοιβή

Δειτε Επισης

Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό