Ψάχνοντας τον... σασμό μετά την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

Για όσους δεν γνωρίζουν, η τηλεοπτική σειρά «Σασμός» έχει να κάνει με την βεντέτα που μαίνεται μεταξύ δύο οικογενειών, των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, με ένα κύκλο αίματος που ξεκίνησε από τα παλιά να παραμένει ατέρμονος, με κάποιους εκ των πρωταγωνιστών να επιδιώκουν τον σασμό. Δηλαδή την συμφιλίωση μεταξύ των δύο οικογενειών, προκειμένου να σταματήσει το αιματοκύλισμα.  

Μπορεί επί των πραγματικών γεγονότων, στην σύγχρονη εγκληματικότητα της Κύπρου, ο σασμός μεταξύ κάποιων προσώπων που έχουν βεντέτα να μην μπορεί να επέλθει, ωστόσο με την εφαρμογή των «κανόνων» και την τήρηση των άγραφων νόμων, θα μπορούν να διατηρούνται οι ισορροπίες, όπως άλλοτε διατηρούνταν στην Λάρνακα, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια, για μία σειρά από λόγους, ανέτρεψε τα δεδομένα και έφερε αναταραχές στον χάρτη του υποκόσμου. 

Αποκορύφωμα του τεταμένου κλίματος που επικρατούσε ήταν η απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη, που είχε ως αποτέλεσμα, τα πυρά των επίδοξων εκτελεστών να μην πλήξουν μόνο τον 42χρονο στόχο αλλά και ένα εξάχρονο παιδί, γεγονός που εκτροχίασε την κατάσταση, αφού καταπατήθηκαν κώδικες τιμής. Είναι για αυτό το λόγο που η Αστυνομία καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση και να επέλθει κατά κάποιο τρόπο ο... σασμός, σε διαφορετική περίπτωση τα αντίποινα και η απονομή της Δικαιοσύνης με διαφορετικό τρόπο, δεν θα μπορούσε να θεωρούνται απομακρυσμένο σενάριο, δεδομένου και του μεγάλου αναβρασμού που έχει προκαλέσει η απόπειρα φόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη επιχειρηματίας για την απόπειρα φόνου, καταζητείται και ο... ελλείπων

Οι ανακριτές της υπόθεσης, μετά και τα αποτελέσματα του DNA επί των τεκμηρίων που βρέθηκαν κοντά στη σκηνή τους εγκλήματος, ένα όπλο, κουκούλα, προσωπίδα και ένα παπούτσι, άρχισαν να ενώνουν τα κομμάτια του παζλ, αφού η σύλληψη του 31χρονου, το γενετικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε σε ένα από τα τεκμήρια (σ.σ. προσωπίδα), ήρθε να σηματοδοτήσει ντόμινο εξελίξεων, καθώς δεν άργησε να μιλήσει, εμπλέκοντας όχι μόνο τον ίδιο στην απόπειρα φόνου, αλλά και δεύτερο πρόσωπο. 

Πρόκειται για 35χρονο, η φωτογραφία του οποίου στις 6 Δεκεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα ως ελλείπον πρόσωπο, αφού η οικογένεια του δήλωσε την εξαφάνιση του στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων. Ωστόσο, μετά την ομολογία του 31χρονου, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη κατόπιν οδηγιών του 35χρονου, που επίσης τοποθετεί στη σκήνη, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ελλείποντος προσώπου.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία και σε βάρος 34χρονου γνωστού επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, η οποία τον εμπλέκει στην απόπειρα φόνου. Συνδέεται επαγγελματικά και με τον 35χρονο ελλείποντα, που παρά τις σαρωτικές έρευνες, μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του, με την Αστυνομία να εξετάζει διάφορες πληροφορίες. 

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου, σε μια από τις οποίες εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε, το οποίο μάλιστα φαίνεται να επιχειρήθηκε να καεί, αφού εντοπίστηκαν σε αυτό ίχνη εύφλεκτης ύλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τελευταία φορά που εξέπεμπε σήμα το κινητό του ήταν στις εν λόγω περιοχές, οι οποίες στο μεταξύ βρίσκονται κοντά στα κατεχόμενα. 

Με βάση τα όσα προκύπτουν, στόχος της απόπειρας φόνου ήταν ο 42χρονος, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο γνωστού προσώπου, σε βάρος του οποίου φαίνεται να υπογράφηκε συμβόλαιο θανάτου, το οποίο κλήθηκαν να εκτελέσουν ο 31χρονος και ο 35χρονος που καταζητείται, με τον πρώτο να υποστηρίζει πως η συμφωνία του ιδίου ήταν με το δεύτερο πρόσωπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχθηκε ο 31χρονος, «έδωσε» δεύτερο δράστη της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη

Οι έρευνες των Αρχών πλέον έχουν στραφεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, η οποία είναι αυτή που εξαρχής η πλευρά του 42χρονου έστρεψε τα βλέμματά της, αφού πρόκειται για πρόσωπα με τα οποία υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και να ανακρίνουν διάφορα πρόσωπα, ενώ αναμένονται επιπρόσθετα αποτελέσματα επί τεκμηρίων που έχουν συλλεχθεί από διάφορες έρευνες, όπως επίσης και τα αποτελέσματα από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 31χρονου. 

Σε ό,τι αφορά τον 34χρονο επιχειρηματία, χθες πέρασε από ανάκριση, ενώ το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, ενώ η Αστυνομία, η οποία συνεχίζει να αξιολογεί διάφορα στοιχεία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν νέες συλλήψεις, εάν προκύψει μαρτυρία. Πάντως, οι ανακριτές άρχισαν να συνδέουν τα κομμάτια του παζλ, ωστόσο θεωρούν πως υπολείπονται και άλλα, με το σημαντικότερο να είναι ο εντοπισμός του 35χρονου καταζητούμενου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχαν πληροφορίες πως σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια και τελικά ήταν στόχος

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ