Απαντά στην «υπομονή» Σαββίδη η μητέρα του Θανάση-«Έχει και τα όρια της...»

«Η υπομονή έχει και τα όριά της», είπε στο ΚΥΠΕ η μητέρα του Θανάση, Αντριάνα Νικολάου, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, ότι «το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναμένουμε με υπομονή τη συμπλήρωση των αστυνομικών ανακρίσεων».    

Η οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου και όσοι τη στηρίζουν διοργανώνει το Σάββατο διαμαρτυρία στη Νομική Υπηρεσία, με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης, την τιμωρία «των δολοφόνων και όσων συγκάλυψαν την υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Υπομονή» για έρευνες για Θανάση, μελετάται το πόρισμα Κατσουνωτού και στημένα

Το Σάββατο συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εκταφή των λειψάνων του Θανάση, προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου. Η κ. Νικολάου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η μέρα συμπίπτει με τη Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία «έχουν καταπατηθεί στο έπακρο» στην περίπτωση του Θανάση, όχι μόνο από όσους προκάλεσαν τον θάνατό του «τους οποίους άφησαν να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ατιμώρητοι ανάμεσά μας για 17 ολόκληρα χρόνια», αλλά και από την Πολιτεία.

«Η Πολιτεία έπρεπε να είναι από την αρχή δίπλα μας και να μας στηρίξει, εφόσον το παιδί μας ήταν στον στρατό και υπηρετούσε την Κυπριακή Δημοκρατία. Αντί να μας υποστηρίξει και να μας συμπαρασταθεί, μας πολεμούσε. Δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια μας καταπίεζαν να δεχτούμε ότι το παιδί μας ήταν αυτόχειρας», είπε.

Λέγοντας ότι έχει αποδειχτεί και επιστημονικά πλέον ότι ο Θανάσης είναι κτυπημένος εκ προθέσεως και στραγγαλισμένος, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτά που έκαναν τόσα χρόνια», ζητώντας να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για την ατιμωρησία.

«Έχει δύο χρόνια τώρα που έγινε η εκταφή, κανένα δεν έχουν συλλάβει, κανένα δεν έχουν τιμωρήσει και μας ταλαιπωρούν και ροκανίζουν τον χρόνο συνεχώς. Είναι απαράδεκτο», συμπλήρωσε.

«Έρευνες, πορίσματα, όλα αυτά μας έχουν σκοτώσει, η υπομονή έχει και τα όριά της, λυπούμαι πάρα πολύ», είπε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να κάνουν ό,τι μπορούν τώρα, δεν τους βρίσκω κανένα λάθος, όμως θα πρέπει να αποδώσουν και ευθύνες σ’ αυτούς που έπρεπε να τα κάνουν από την αρχή και δεν τα έκαναν».

Όσο δεν αποδίδονται ευθύνες και δεν συλλαμβάνεται κανένας δεν δικαιώνεται ο Θανάσης, είπε η κ. Νικολάου, μιλώντας για συγκάλυψη «επειδή γνωρίζουν ποιοι το έκαναν. Αν δεν γνώριζαν, θα έψαχναν να τους βρουν», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγώνας… θρίλερ το πόρισμα για Κατσουνωτό-87 ο Αιμιλιανίδης, 83 η Νομική Υπηρεσία

Δειτε Επισης

Δημιουργείται Ομάδα έργου και Καθοδηγητική Επιτροπή για λήψη αποφάσεων για Ακάμα
Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά σε οχήματα στην Γεροσκήπου εκτιμά η Αστυνομία
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις