Συνελήφθη επιχειρηματίας για την απόπειρα φόνου, καταζητείται και ο... ελλείπων

Ντόμινο εξελίξεων γύρω από την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη, με την Αστυνομία να προχωρεί στη σύλληψη 34χρονου, ο οποίος φαίνεται να συνδέεται με το ελλείπον πρόσωπο που αναζητείται, που ενέπλεξε στην εγκληματική ενέργεια ο 31χρονος που συνελήφθη και παραδέχθηκε εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 34χρονο γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Αγία Νάπα, σε βάρος του οποίου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης κατόπιν στοιχείων που αξιολόγησαν οι ανακριτές της υπόθεσης, ενώ αφού φόρεσε χειροπέδες, αναμένεται να περάσει από ανάκριση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχθηκε ο 31χρονος, «έδωσε» δεύτερο δράστη της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 31χρονος παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην εγκληματική ενέργεια, ισχυριζόμενος πως είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη με οδηγίες του δεύτερου προσώπου που καταζητείται και τον οποίο επίσης τοποθέτησε στη σκηνή της εγκληματικής ενέργειας, με την Αστυνομία να διενεργεί έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό του. 

Πρόκειται για 35χρονο ελληνοκύπριο που δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο από την οικογένεια του στις 6 Δεκεμβρίου. Από την ημέρα της καταγγελίας της εξαφάνισης διενεργήθηκαν έρευνες για εντοπισμό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ οι εξετάσεις εντατικοποιήθηκαν μετά την απόπειρα φόνου και την ομολογία του 31χρονου, με τις Αρχές να λαμβάνουν διάφορες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται. 

Στα πλαίσια αυτών των ερευνών, προέκυψε μαρτυρία που οδήγησε στην σύλληψη του επιχειρηματία, ώστε να ανακριθεί, να αξιολογηθούν στοιχεία και να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, ενώ το Σάββατο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. 

To κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά και τον εντοπισμό γενετικού υλικού σε τεκμήρια που εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από την σκηνή της εγκληματικής ενέργειας, τα οποία οι δράστες πέταξαν κατά τη διαφυγή τους, ενδεχομένως γιατί αντιλήφθηκαν πως έγιναν αντιληπτοί από τους επιβαίνοντες του οχήματος που άνοιξαν πυρ αδιακρίτως και στο οποίο επέβαινε και ένα εξάχρονο παιδάκι. Γεγονός, που φαίνεται να μην στάθηκε εμπόδιο για να αποτρέψει στα σχέδια των δραστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και αυτό, όπως και ο 42χρονος οδηγός που ήταν ο στόχος της ενέδρας, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να προοριζόταν για αυτόν η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο όχημα αλλοδαπού που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία και ο οποίος εξέφρασε άγνοια, δηλώνοντας στις Αρχές πως δεν έχει διαφορά με κανένα.  

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, στην σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκαν 20 κάλυκες 7,62 χιλιοστών από στρατιωτικό τυφέκιο, το οποίο εντοπίστηκε περίπου 200 μέτρα από τη σκηνή πριν από την έξοδο της Πύλας, ενώ από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως το όπλο και 200 σφαίρες, είχαν δηλωθεί ότι κλάπηκαν από σπίτι εφέδρου μεταξύ 13 και 17 Αυγούστου. 

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκε μία κουκούλα και μία προσωπίδα περίπου 120 μέτρα από τη σκηνή, όπως επίσης και ένα αθλητικό παπούτσι, περίπου 30 μέτρα από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι κάλυκες.

Υπενθυμίζεται, πως όλα τα τεκμήρια εντοπίστηκαν από τους φίλους του 42χρονου, οι οποίοι ακολουθούσαν την πιθανή διαδρομή των δραστών, ενώ με βάση αυτά, ο ανακριτής ανέφερε πως οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς διέφυγαν προς τον δρόμο Ριζοελιάς-Αγίας Νάπας. 

Τα ανευρεθέντα στάλθηκαν για εξετάσεις στο Ινστιτούτο Γενετικής και άλλα εργαστήρια, ενώ από τις εξετάσεις στην προσωπίδα εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 31χρονου υπόπτου, με τις Αρχές να οδηγούνται στα ίχνη του, αφού πρόκειται για πρόσωπο που απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, εξού και η ταυτοποίηση του. 

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στην οικία, το όχημα, στο υποστατικό όπου εργάζεται καθώς και σε υποστατικό που διαχειρίζεται η σύζυγος του στην Ορόκλινη, καθώς και στην πατρική κατοικία του υπόπτου, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα ρούχα ένδυσης και υπόδησης καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ανακρίσεις επί ανακρίσεων 

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, τόσο από το περιβάλλον του 42χρονου στόχου, όσο και από άτομα με τα οποία υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί, με τις έρευνες να στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Στο κάδρο, από την πλευρά του 42χρονου ο οποίος υπενθυμίζεται είναι συγγενικό πρόσωπο γνωστού προσώπου, βρίσκονται συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και υπό προστασία μάρτυρες. 

Ενώπιον των Αρχών, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, βρίσκεται μεγάλος όγκος τεκμηρίων που αναμένεται να σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις, ενώ εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής και αναμένεται να γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον 31χρονο.

Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες σε διάφορα σημεία στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν περαιτέρω στοιχεία που θα προσθέσουν κομμάτια στο παζλ. 

Επίσης, στα χέρια της Αστυνομία βρίσκεται και ένα όχημα που εντοπίστηκε σε έδαφος των Βάσεων, το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από τον 35χρονο που δηλώθηκε ως ελλείπον και καταζητείται, ενώ από τις έρευνες προκύπτει πως επιχειρήθηκε να καεί, αφού εντοπίστηκαν ίχνη εύφλεκτης ύλης, χωρίς όμως αυτό να γίνει κατορθωτό.  

Υπενθυμίζεται, ότι ο 42χρονος είχε κληθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην Αστυνομία, ενώπιον της οποίας έφθασαν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να συμμετείχε σε εγκληματική ενέργεια, με το θύμα να δηλώνει άγνοια, ενώ λίγο αργότερα αποτέλεσε στόχος της απόπειρας φόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχαν πληροφορίες πως σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια και τελικά ήταν στόχος

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο