Λάβρος η Ατταλίδου για τις ύβρεις-«Αίρω την εμπιστοσύνη μου στον Αρχηγό»

Έντονα ενοχλημένη με τη στάση της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας, αλλά και των Αρχών του κράτους παρουσιάζεται η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, όσον αφορά στην στάση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από τη Βουλή για το Γεώργιο Γρίβα Διγενή και τη στοχοποίησή της από μερίδα διαδηλωτών, τονίζοντας πως αίρει την εμπιστοσύνη της στον Αρχηγό της δύναμης, αλλά και όλες τις Αρχές του Κράτους-Δικαίου. Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει πως αρχίζει άμεσα τις διαδικασίες για καταγγελία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου ήταν ένα από τα τρία πρόσωπα που δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή και μάλιστα βρέθηκε στο στόχαστρο περισσότερο από τον καθένα. Σημειώνεται πως τα άλλα πρόσωπα ήταν ο Ανδρέας Αποστόλου, βουλευτής της ΕΔΕΚ και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, βουλεύτρια του ΑΚΕΛ. Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας, η κα. Ατταλίδου εξήλθε από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό και, απευθυνόμενη στην Αστυνομία, ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο δεν έγινε οποιαδήποτε σύλληψη, αφού οι διαδηλωτές έβριζαν βουλεύτρια του κράτους.

Η απάντηση που πήρε από τον αξιωματικό φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού της είπε να πάει να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία, με την ίδια να απαντά ότι θα κάνει καταγγελία και μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στην Κύπρο.

Μιλώντας στον REPORTER η βουλεύτρια των Οικολόγων σημείωσε πως εδώ και αρκετό καιρό έγινε στόχος κακόβουλων σχολίων και απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τις απόψεις της για διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, τα περισσότερα προφίλ που την απειλούν ή την εξυβρίζουν στο διαδίκτυο είναι είτε ψεύτικα, είτε από οργανωμένα σύνολα.

«Ψες είδαμε κάτι άλλο. Είδαμε τους οργανωμένους έξω από τη Βουλή να με στοχοποιούν και να με βρίζουν, με χυδαίες αναφορές. Είδαμε και τους βουλευτές του ΕΛΑΜ και τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους να μιλούν με τους διαδηλωτές. Σε κάποια στιγμή βγήκα έξω, επειδή με ενημέρωσαν ότι κάτι γίνεται και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς, ρώτησα γιατί δεν έγινε κάποια σύλληψη, αφού έβριζαν βουλευτές και μου είπαν να πάω να κάνω παράπονο στο Τμήμα».

Η κα. Ατταλίδου σημείωσε πως είναι πολλές οι περιπτώσεις που η Αστυνομία είχε προβεί σε συλλήψεις για εξύβριση αστυνομικών. «Εκεί, ο αστυνομικός πήγε στο τμήμα και έκανε καταγγελία; Περίμεναν να συλλάβουν εκείνο που τους έβριζαν μετά το περιστατικό; Αυτό είναι εκφοβισμός, είναι bullying και δεν πρόκειται να σιωπήσω. Δεν είμαι άτομο που δεν αντέχει την κριτική, αλλά αυτό έχει ξεφύγει. Θα απευθυνθώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ζητήσω να γίνει έρευνα στην Κύπρο, για ρατσιστικό λόγο και ρητορική μίσους».

Συνεχίζοντας, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου σημείωσε πως αίρει την οποιαδήποτε εμπιστοσύνη είχε στον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά και τις Αρχές του Κράτους-Δικαίου. «Από τη στιγμή που έγινε η επίθεση, δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Ούτε από την Αστυνομία, ούτε από την Εισαγγελία, ούτε η υπουργός. Κανένας».

Καταλήγοντας, η βουλεύτρια των Οικολόγων ανέφερε πως εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να καταγγείλει το περιστατικό, αλλά και την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας όπως τεθεί η Κύπρος στο μικροσκόπιο. «Δεν μπορεί να στοχοποιείται βουλευτής και η Αστυνομία να μην κάνει τίποτα. Υπάρχει ολιγωρία».   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα