ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες από τα έκτροπα στην ΕΔΕΚ-Έσπασαν τζάμια, έριξαν φωτοβολίδα

Ζημιές προκλήθηκαν στα γραφεία ΕΔΕΚ από αγνώστους αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή, με τον πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο,να κάνει λόγο για προμελετημένη και προσχεδιασμένη τραμπουκική ενέργεια.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες, προκλήθηκαν ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ φαίνεται να έχει γίνει χρήση φωτοβολίδων. 

Για τις βιαιοπραγίες ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος εξήγησε ότι χρειάζεται να αποχωρήσει για να διαπιστώσει τι συμβαίνει στα γραφεία του κόμματος.

Η εξέλιξη προκάλεσε ανησυχία και σε άλλους βουλευτές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας των τροπολογιών. 

Στα γραφεία της ΕΔΕΚ έσπευσε η Πυροσβεστική. 

 

 

  

 
 

«Προμελετημένη και προσχεδιασμένη τραμπουκική ενέργεια»

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε πως τα «τα γραφεία της ΕΔΕΚ, έχουν γίνει στόχος μια προμελετημένης και προσχεδιασμένης τραμπουκικής ενέργεια. Όπως έχετε διαπιστώσει επιχειρήθηκε να προκληθεί εμπρησμός στα γραφεία του κόμματος και τη ρίψη φωτοβολίδας εντός των γραφείων».

Όπως είπε ο κος Σιζόπουλος, «η ΕΔΕΚ παραμένει ψύχραιμη, παραμένουμε ήρεμοι και δεν πρόκειται να δράσουμε με τρόπο θυμικό και εκτός των πλαισίων της δημοκρατικής συμπεριφοράς. Όμως το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους τραμπούκους είναι ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες η ΕΔΕΚ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα της. Η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τις  θέσεις της. Κανένας δεν μπορεί να κάμψει την ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ διαχρονικά είναι ένα κόμμα αντίσταση, ένα κόμμα υπερ της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ιστορικής αυτογνωσίας και του αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας. Συνεχίζουμε».

 

«Τα γραφεία καίγονταν»

Από πλευράς του ο οικονομικός γραμματέας της ΔΕΟΚ, Αντώνης Αντώνη, ο οποίος βρισκόταν εντός των γραφείων διαπίστωσε όπως είπε πως  γινόταν προσπάθεια από κάποιον φίλο εδώ δίπλα και την κοπέλα που έχει το εστιατόριο για να κατασβήσουν τη φωτιά διότι κάποιοι περάσαν από εδώ και έριξαν μια φωτοβολίδα μέσα στο κτήριο και τα γραφεία καιγόταν».

Σημείωσε πως «είχαν εξαντληθεί όλα τα μέσα και η φωτιά συνέχιζε, πήραμε τους πυροσβεστήρες που υπάρχουν στο κτήριο και κατασβήσαμε τη φωτιά έτσι ώστε να υπάρξει ασφάλεια. Εγώ βρισκόμουν στον τρίτο όροφο, επειδή το γραφείο μου από την άλλη πλευρά και όχι στη πλευρά του δρόμου δυστυχώς δεν άκουσα κάτι. Υπάρχουν συστήματα παρακολούθησης».

Κινήθηκαν και κατά των γραφείων του ΔΗΚΟ

«Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει μετά βδελυγμίας τους βανδαλισμούς εναντίον των γραφείων της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, στους οποίους προέβησαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ψήφισμα της Βουλής για τον Γρίβα», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.  

Περαιτέρω σημειώνεται ότι ο όχλος κινήθηκε και προς τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, χωρίς ευτυχώς, να υπάρξουν οποιεσδήποτε ζημιές.

«Η τροπή που έλαβε η διαμαρτυρία, είναι απαράδεκτη και ανεύθυνη. Τέτοιες συμπεριφορές στρέφονται εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας και προσβάλλουν κατάφωρα την κυπριακή κοινωνία. Η οποιασδήποτε μορφής βία, είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν ανεκτή», κατέληξε το ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κινήθηκε προς τα γραφεία του ΔΗΚΟ ο όχλος μετά τις ζημιές στην ΕΔΕΚ

Συμπαράσταση εκφράζει η ΔΗΠΑ

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν τα επεισόδια τα οποία συνέβησαν έξω και γύρω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της αποψινής ολομέλειας.  Η λεκτική βία, η καταστροφή δημόσιας περιουσίας, η στοχοποίηση και εξύβριση μελών του κοινοβουλίου, αντιπροσώπων του κυπριακού λαού, είναι καταδικαστέα, είναι απαράδεκτα και δεν έχουν χώρο σε καμία σύγχρονη δημοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τους συναδέλφους της ΕΔΕΚ για την επίθεση που δέχτηκαν τα κεντρικά τους γραφεία. Καμία ιδεολογική, ή πολιτική διαφορά, ή διαφωνία, δεν μπορεί να αποτελεί εφαλτήριο βίας και βίαιης αντίδρασης».

Τόνισε πως ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στη θλιβερή κατάσταση στην οποία είχε κάποτε περιέλθει. Η διχόνοια είναι παράγοντας καταστροφικός και μόνο μέσα από σύμπνοια, ενότητα και ομοψυχία μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

«Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι επιδιώκουν την πόλωση»

«Καταδικάζουμε την επίθεση κατά των γραφείων της ΕΔΕΚ όπως επίσης την όποια πράξη βίας. Όσοι επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό  πρέπει να αναλογιστούν αυτή την ώρα τις ευθύνες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιτελείο του υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η περιφρούρηση των δημοκρατικών αρχών και αξιών στο τόπο μας είναι συλλογική ευθύνη, όπου και να ανήκουμε πολιτικά και σε ότι και να πιστεύουμε. Αυτή ειδικά την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα, ο αναθεωρητισμός και η επεκτατικότητα βρίσκεται στο απόγειο της με την προσπάθεια επιβολής νέων απαράδεκτων τετελεσμένων, η σύμπνοια, η ενότητα και η συλλογικότητα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία για να αναχαιτίσουμε και να αποτρέψουμε τις τουρκικές μεθοδεύσεις, επεσήμανε.

«Χαιρετίζουμε τη  στάση του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 και ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στην νομιμότητα, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και δρουν κατά τρόπο που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας