Επί ποδός η Αστυνομία-Μεγάλη διαμαρτυρία για τον Γρίβα έξω από τη Βουλή

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές για τη μεγάλη διαμαρτυρία που ετοιμάζουν οργανώσεις,  οι οποίοι θα βρεθούν έξω από τη Βουλή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο, ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, Γεώργιος Γρίβας Διγενή, χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα. 

Οι αναφορές στη Βουλή για το Γρίβα, έφεραν θύελλα αντιδράσεων από οργανωμένα σύνολα, τα οποία έδωσαν ραντεβού στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από τη Βουλή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. 

Δεδομένου πως στη διαμαρτυρία, θα βρεθούν οργανωμένα οπαδικά σύνολα, αλλά και φοιτητικές παρατάξεις, η Αστυνομία υπό τον φόβο επεισοδίων, κατάρτησε ειδικό σχέδιο δράσης και αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή θα κλείσει στις 16:00. Μάλιστα, η Αστυνομία αναμένεται να επιστρατεύσει δεκάδες μέλη από τις αντιοχλαγωγικές ομάδες, ενώ θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα. 

Σε ανακοίνωσή του, το ίδρυμα Γεωργίου Γρίβα Διγενή αναφέρει, «σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας ενάντια στις προθέσεις των κομμάτων της Διχόνοιας «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ». Γίνεται εισήγηση για αποκοπή οποιωνδήποτε δαπανών αφορούν δραστηριότητες, μνημόσυνα, ανέγερση και συντήρηση μνημείων, ξεναγήσεις και εκδόσεις που αφορούν τον Γρίβα. Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που πρέπει να ασχοληθούν και κάθονται να ασχοληθούν για τον ηγέτη της θρυλικής ΕΟΚΑ που η ίδια η Βουλή τον ανακήρυξε στις 31 Ιανουαρίου 1974 «ΑΞΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εκμετάλλευση της Ιστορίας για μια χούφτα ψήφους και η πολιτική αποξένωση

 

Τα οργανωμένα οπαδικά σύνολα που θα βρεθούν έξω από τη Βουλή

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που θα διαμαρτυρηθούν έξω από τη Βουλή, αναφέρουν μέσω ανακοίνωσής τους ότι, «τέτοια λεβεντογενιά, με ηρωικούς νεκρούς, και τιτάνας αγωνιστάς, ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά πάντα νικά. Αιωνία η μνήμη των νεκρών αγωνιστών μας.Ζήτωσαν οι αγωνισταί μας. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΙΚΑ.... ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».

Από την πλευρά του, το ΣΥ.ΦΙ Δυτικά Προάστια Απόλλων ΘΥΡΑ 1, μέσω ανακοίνωσης αναφέρει ότι, «προ του φαινομένου αφύπνισης των ευρωπαϊκών λαών και της στάσης επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες οι οποίες επί 5 δεκαετίες διώκονται και τίθενται εκ ποδων το παγκόσμιο εξουσιαστικό σύστημα επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση».

Τα πλαίσια αυτά, προσθέτει η ανακοίνωση, «βάζουν τα ενεργούμενα τους πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ και διάφορες συλλογικότητες να προβαίνουν σε ενέργειες οι οποίες προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και θίγουν τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο υπερψήφισαν στην βουλή τον νόμο περί της υποτιθέμενης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με στόχο την προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας, των αχαλίνωτων σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ των ανηλίκων και των ανεξέλεγκτων αμβλώσεων, ακριβώς για να αποστερήσουν την νεολαία από τα ηθικά ερείσματα της και να την καταστήσουν χωρίς αρχές υποχείριο των στοχεύσεων.

Πέραν τούτου, καθιστάμενοι υποχείριοι της εγκληματικής οργάνωσης ΑΚΕΛ, πέρασαν στην βουλή ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζουν τον πιο σημαντικό Έλληνα του δευτέρου μισού του 20ου αιώνα, Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή ως ανάξιο κάθε τιμής. Τον άνθρωπο που μια φορά η βουλή των Ελλήνων το 1959 και μια φορά η βουλή της Κύπρου το 1974, χαρακτήρισαν Άξιο τέκνο της Πατριδός.

Το ψήφισμα αυτό της βουλής συνιστά αφόρητη πρόκληση για τους νεκρούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ οι οποίοι έπεσαν εμπνεόμενοι και καθοδηγούμενοι από τον Διγενή. Συνιστά πρόκληση για όλους οι οποίοι διώχθηκαν και βασανίσθηκαν από το Μεταζυριχικό καθεστώς επειδή παρέμειναν πιστοί στον όρκο τους.

Συνιστά πάνω απ’ όλα πρόκληση για το σύνολο του κυπριακού λαού όπως και για το σύνολο του Έθνους να σπιλώνονται εθνικοί ήρωες οι οποίοι ανάλωσαν εαυτόν μέχρι βαθέος γήρατος πολεμώντας στην πρώτη γραμμή για την τιμή και τα συμφέροντα της πατρίδας. Και αυτή η πρόκληση δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Μπορεί η εγκληματική οργάνωση ΑΚΕΛ και τα ενεργούμενα της, πολιτικά κόμματα της φαυλοκρατίας, να επιδιώκουν την προώθηση των στοχεύσεων της, ομως η νεολαία της Κύπρου και σύμπαντος του ελληνισμού δεν πρόκειται να μείνει αδρανείς, με πρωτοπόρα τα πιο δυναμικά τμήματα της θα δώσει δυναμικά την απάντηση με διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και κάθε είδους παρεμβάσεις προκειμένου να μην επιτρέψει να σπιλωθεί η μνήμη του Αρχηγού Διγενή.

Η νεολαία τηρεί ως κόρη οφθαλμού αυτό που δήλωσε ο Αρχηγός Διγενής ότι δηλαδή ένα έθνος αξίζει ότι αξίζει η νεολαία του. Η νεολαία καλείται να αποδείξει και θα αποδείξει ότι παραμένει αντάξια των συνομηλίκων της που στα χρόνια του αγώνα οδηγήθηκαν στην αγχόνη με ελληνική λεβεντιά, πίστη στον Αρχηγό Διγενή, αδούλωτη και απροσκύνητη.

Ως πρώτο βήμα ο Σύνδεσμος Δυτικά Προάστια, καλεί κάθε συνειδητοποιημένο νέο όπως, προασπίζοντας την μνήμη του Αρχηγού Διγενή δώσει δυναμικά το παρών του την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:30 στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει μπροστά από τη βουλή στην Λευκωσία το Ίδρυμα στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Όσοι ζωντανοί ας προσέλθουν, υπό τις πτυχώσεις της γαλανόλευκης και με οδηγό τις προσταγές του Αρχηγού Διγενή».

 

Δειτε Επισης

Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής