Ένταλμα σύλληψης για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη-Καταζητείται 31χρονος

Εξελίξεις σημειώνονται γύρω από την υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη, σε βάρος 42χρονου το πρωί της Κυριακής, έπειτα από την οποία τραυματίστηκε και ένα εξάχρονο παιδάκι, γεγονός που έφερε μεγάλη αναταραχή στα πρόσωπα του υποκόσμου, αφού παραβιάστηκαν άγραφοι νόμοι μεταξύ προσώπων της νύχτας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 31χρονου ο οποίος αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε, ενώ έγιναν έρευνες σε υποστατικά του στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Οι ανακριτές οδηγήθηκαν στα ίχνη του μετά από επιστημονικές εξετάσεις επί τεκμηρίων που βρέθηκαν από φίλους του 42χρονου σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή του φόνου, μεταξύ των οποίων και ενός όπλου, ενώ οι έρευνες πλέον έχουν στραφεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Για κατάθεση έχουν κληθεί διάφορα πρόσωπα με τα οποία υπήρχαν ανοιχτοί λογαριασμοί, ενώ στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται κλειστά κυκλώματα από την περιοχή που διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια και τα οποία δείχνουν ύποπτες κινήσεις, οι οποίες εξετάζονται ενδελεχώς. 

Από την πλευρά του 42χρονου που φαίνεται να ήταν ο στόχος και ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο γνωστού προσώπου, στρέφουν τα βλέμματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε εν κινήσει όχημα αλλοδαπού τον περασμένο Ιούλιο, ο οποίος διαμένει στην ίδια πολυκατοικία, να είχε στόχο τον 42χρονο. Σημειώνεται πως ο αλλοδαπός δεν έχει καμία σχέση με τον 42χρονο, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισήλθε το παιδί στο όχημα, πυροβολούσε αδιακρίτως-Η σύνδεση με γνωστό πρόσωπο

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ εκτιμάται πως στην απόπειρα φόνου εμπλέκεται και δεύτερο πρόσωπο που ανέμενε τον δράστη. Την ίδια ώρα, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο δράστης πέταξε σε κοντινό σημείο από την σκηνή του εγκλήματος, το όπλο και την κουκούλα. Θα τα παραλάμβανε άλλο πρόσωπο ή μεσολάβησε κάτι που άλλαξε τα σχέδια του; Δύο ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στο όχημα, ο 39χρονος, ενδεχομένως να είχε αντιληφθεί τον τρόπο διαφυγής του δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα ημερολόγιο δολοφονιών μιας δεκαετίας με... τρύπιες αστυνομικές σελίδες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 42χρονος είχε κληθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην Αστυνομία, αφού ενώπιον της έφθασαν πληροφορίες πως σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια, τις οποίες ωστόσο απέρριπτε και δήλωνε πως δεν είχε καμία σχέση, ενώ λίγο καιρό αργότερα, έπεσε θύμα της απόπειρας φόνου. Πάντως, ο τρόπος που ενήργησε ο δράστης, οδηγεί τους ανακριτές στο συμπέρασμα πως δεν ενδεχομένως σκοπός να μην ήταν μόνο ο εκφοβισμός του, αλλά σε βάρος του να είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου. Και αυτό διότι, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε καλά τις κινήσεις του 42χρονου, αφού κάθε εβδομάδα μετέβαινε την ίδια ώρα για κυνήγι.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παραβίαση άγραφων νόμων, οι φόβοι και η… φουρτουνιασμένη νύχτα της Λάρνακας

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα