Νέα βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια-Εικόνες χάους με βόμβες μολότοφ

Νέα βίντεο από τα άγρια επεισόδια έξω από το Τσίρειο, βλέπουν φως της δημοσιότητας, τα οποία δείχνουν τους χούλιγκαν να κάνουν «πάρτι», ρίχνοντας κροτίδες και βόμβες μολότοφ, ενώ στην αντίπερα όχθη η Αστυνομία με τον Αίαντα και με εξάρτηση, να προσπαθεί να αποτρέψει.  

Τα βίντεο δημοσιεύτηκαν από οπαδική σελίδα και σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται, πρόκειται για οπαδούς τόσο της ΑΕΛ όσο και του Απόλλωνα, οι οποίοι συγκρούονται με την Αστυνομία, ενώ οι εικόνες παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη και προκαλούν ντροπή και τρόμο. 

 

 

Συγκάλεσε σύσκεψη η Δράκου

Στον απόηχο των ντροπιαστικών επεισοδίων, η υπουργός Δικαιοσύνης, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να μελετήσουν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ενώ την ίδια ώρα η Στέφη Δράκου, υψώνει ασπίδα προστασίας στην Αστυνομία, καθώς υποστηρίζει πως σωστά ενήργησε και δεν έδωσε το πράσινο φως στον διαιτητή για τη σέντρα της αναμέτρησης. 

Η υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη τις επόμενες ημέρες με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, για να τύχει περαιτέρω ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν τρόποι αντιμετώπισης και καταστολής της βίας στα γήπεδα. Επιπρόσθετα, η κα. Δράκου, θα καλέσει μια ευρύτερη σύσκεψη στη συνέχεια με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε όπως η ίδια ανέφερε στον REPORTER, «ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του αναλογεί».

Κατά την άποψη της υπουργού, η Αστυνομία ενήργησε σωστά στο Τσίρειο Στάδιο, δηλώνοντας πως, «ήταν μια συλλογική απόφαση να σταματήσει ο αγώνας. Από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τόσο εκείνοι που κάνουν τον έλεγχο που μπαίνουν μέσα, οι επιτηρητές, οι υπεύθυνοι ασφάλειας των γηπέδων και φυσικά η Αστυνομία. Από την πλευρά της η Αστυνομία πιστεύω πως έκανε ότι μπορούσε κάτω από τις προϋποθέσεις αυτές. Αυτό που ενδιέφερε περισσότερο την Αστυνομία ήταν η ασφάλεια αυτών που ήταν μέσα στο γήπεδο και να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι, χωρίς να πάθει κάποιος κάτι. Ευτυχώς, αποφεύχθηκε το χειρότερο, αλλά επαναλαμβάνω όμως, ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του ανήκει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε παράλληλα η κα. Δράκου και στους ίδιους τους Συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων, καθώς όπως η ίδια υποστηρίζει, αυτοί γνωρίζουν τους οπαδούς που παρεκτρέπονται. «Δεν μπορεί μόνη της η Αστυνομία να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, αν οι Σύνδεσμοι δεν αναλάβουν την ευθύνη τους. Η Αστυνομία έδρασε άμεσα και προτεραιότητά της ήταν εκείνοι που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο να φύγουν με ασφάλεια, κάτι που επιτεύχθηκε. Από εκεί και πέρα, προσπάθησαν και νομίζω στον βαθμό που ήταν δυνατό, να αποφευχθεί ο τραυματισμός πολίτη και οποιοσδήποτε άλλος, πέραν από τον αστυνομικό που τραυματίστηκε και ευτυχώς, όχι πολύ σοβαρά. Έγιναν κάποιες ζημιές όμως και αυτά τα πράγματα πρέπει να τα δει κάποιος συλλογικά». 

Μάλιστα, θέση της υπουργού, είναι πως η Αστυνομία δεν μπορούσε να πράξει κάτι περισσότερο στο Τσίρειο Στάδιο, όπως και σε κάθε ντέρμπι φυσικά, που τα μέλη της Δύναμης καλούνται να αντιμετωπίσουν τους ταραξίες. «Όταν έχεις δυο ομάδες να μαλώνουν και μπαίνεις μέσα στη μέση τους και προσπαθείς να τους χωρίσεις και προσπαθείς να μην πληγωθεί κανένας, τι άλλο μπορεί να κάνει η Αστυνομία; Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του εκεί και όπου υπάρχει. Όλα αυτά δεν μπορούν να αποφευχθούν, αν ο καθένας δεν αναλάβει το δικό του κομμάτι και να το χειριστεί σωστά. Αγγίζει όλους αυτό μέχρι και την Αστυνομία».

Πάντως, όσον αφορά το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων, είναι κάτι που συμμερίζεται και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, τα υπόλοιπα μέτρα υπολειτουργούν. «Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους οργανωμένους οπαδούς, όταν τα ίδια τα Σωματεία τους δεν μπορούν να τους ελέγξουν; Δεν γίνεται σε κάθε ντέρμπι να δημιουργούνται αυτά τα επεισόδια και η Αστυνομία να προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει. Αν εκείνοι που έχουν την ευθύνη των οργανωμένων οπαδών, δεν ενεργούν προς αυτή την κατεύθυνση, τότε πρέπει να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα, όπως της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών».

Πυρά ΠΑΣΠ σε Αστυνομία

Πυρά εναντίον της ηγεσίας της Αστυνομίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος έκανε λόγο για ανεπάρκεια εκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας και αδυναμία εφαρμογής της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Όπως είπε «οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφέρει μέσα στα γήπεδα, ό,τι θέλει», προσθέτοντας ότι ο νόμος απαγορεύει τη χρήση κουκούλας στις κερκίδες και διερωτήθηκε γιατί δεν παρενέβη η αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι στο στάδιο υπήρχε μεγάλος αριθμός κουκουλοφόρων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ ανέφερε επίσης ότι τεράστια ευθύνη για την όλη κατάσταση έχουν και τα σωματεία τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά τους ταραξίες.

Απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΠ, θέλησε να δώσει η Συντεχνία Ισότητα, η οποία ανέφερε, «θα του αποστείλουμε το Νόμο περί Βίας στα Γήπεδα για να ενημερωθεί για τις πρόνοιες του, για να γνωρίζει όταν τοποθετείται  δημόσια όλες τις πτυχές του Νόμου, αλλά και όσον αφορά την τοποθέτηση του για ανεπάρκεια στην εκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας, μπορούμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι όχι μόνον είμαστε εκπαιδευμένοι για οχλαγωγίες αλλά και για ανακρίσεις για στημένα παιγνίδια που σε αυτές ίσως περιλαμβάνονται και ποδοσφαιριστές».

Στη συνέχεια η Ισότητα σημειώνει ότι «θα ήταν φρονιμότερο να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και να γνωρίζουν όλοι τις νομικές πτυχές των θεμάτων σε αυτά που αναφέρονται δημόσια. Οι επαγγελματίες κάθε κλάδου οφείλουν να ξέρουν τόσο τα δικαιώματα όσο και τις υποχρεώσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια με Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές και στη δομή ανηλίκων
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας