Είχαν πληροφορίες πως σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια και τελικά ήταν στόχος

Άκαρπες αποβαίνουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας γύρω από την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη, την ώρα που η κατάσταση στη Λάρνακα μεταξύ προσώπων της νύχτας βρίσκεται τεταμένη, καθώς από την ενέδρα τραυματίστηκε ένα εξάχρονο παιδάκι, κάτι που παραβιάζει τους άγραφους νόμους του υποκόσμου, ενώ είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τις τελευταίες δεκαετίες, εξού και ο αναβρασμός και ο φόβος για αντίποινα.  

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, με την πλευρά του 42χρονου που φαίνεται να ήταν ο στόχος και ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο γνωστού προσώπου, στρέφουν τα βλέμματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ωστόσο η Αστυνομία διερευνά κατά πόσο η απόπειρα φόνου συνδέεται με την βομβιστική επίθεση - που παραμένει ανεξιχνίαστη - στο εν κινήσει όχημα αλλοδαπού τον περασμένο Ιούλιο, ο οποίος διαμένει στην ίδια πολυκατοικία. 

Ως εκ τούτου, οι Αρχές διερευνούν εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ο αλλοδαπός δεν έχει καμία σχέση με τον 42χρονο, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, με τους ανακριτές όμως να θέλουν να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, παρά το γεγονός πως το περιβάλλον του στόχου, δίνει διαφορετική κατεύθυνση. Ωστόσο, δεδομένου πως ο αλλοδαπός δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές και δεν εξέφρασε υποψίες σε βάρος οποιουδήποτε, διερευνάται εάν η βόμβα προοριζόταν για τον 42χρονο ή το αντίθετο με την απόπειρα φόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισήλθε το παιδί στο όχημα, πυροβολούσε αδιακρίτως-Η σύνδεση με γνωστό πρόσωπο

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από φίλους του 42χρονου, ενός όπλου και μιας κουκούλας, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν κατεύθυνση στον δράστη της υπόθεσης, ο οποίος όπως προκύπτει από τα δεδομένα, είχε στήσει καρτέρι και όταν έκρινε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή, άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον του οχήματος. Αποτέλεσμα, ο 42χρονος οδηγός να δεχθεί πυρά στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια, ενώ τραυματίστηκε και το εξάχρονο παιδάκι που καθόταν στο πίσω μέρος, από την πλευρά που δράστης πυροβόλησε. Σημειώνεται πως από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως το όπλο είχε κλαπεί από οικία στη Λεμεσό, το περασμένο καλοκαίρι. 

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και κάμερες ασφαλείας, οι οποίες εξετάζονται για να εξακριβωθεί ο τρόπος δράσης του επίδοξου δολοφόνου, που έστησε καρτέρι απέναντι από την πολυκατοικία, ενώ εκτιμάται πως τον ανέμενε δεύτερο πρόσωπο σε κοντινή απόσταση. Ωστόσο ερώτημα προκαλεί γιατί δράστης πέταξε σε κοντινό σημείο από την σκηνή, το όπλο και την κουκούλα, τα οποία αφού εντοπίστηκαν από φιλικά πρόσωπα του 42χρονου που ακολουθούσαν πιθανή διαδρομή του δράστη, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Θα τα παραλάμβανε άλλο πρόσωπο ή μεσολάβησε κάτι που άλλαξε τα σχέδια του; Δύο ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στο όχημα, ο 39χρονος, ενδεχομένως να είχε αντιληφθεί τον τρόπο διαφυγής του δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα ημερολόγιο δολοφονιών μιας δεκαετίας με... τρύπιες αστυνομικές σελίδες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 42χρονος είχε κληθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην Αστυνομία, αφού ενώπιον της έφθασαν πληροφορίες πως σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια, τις οποίες ωστόσο απέρριπτε και δήλωνε πως δεν είχε καμία σχέση, ενώ λίγο καιρό αργότερα, έπεσε θύμα της απόπειρας φόνου. Πάντως, ο τρόπος που ενήργησε ο δράστης, οδηγεί τους ανακριτές στο συμπέρασμα πως δεν ενδεχομένως σκοπός να μην ήταν μόνο ο εκφοβισμός του, αλλά σε βάρος του να είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου. Και αυτό διότι, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε καλά τις κινήσεις του 42χρονου, αφού κάθε εβδομάδα μετέβαινε την ίδια ώρα για κυνήγι.   

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε οτιδήποτε σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου που να δικαιολογεί την έκδοση εντάλματος σύλληψης, ενώ λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται από τους ανακριτές. 

Πάντως, η απόπειρα φόνου, τάραξε εκ νέου τα άλλοτε ήρεμα νερά του υποκόσμου της Λάρνακας, αφού ένας από τους άγραφους νόμους μεταξύ των προσώπων της νύχτας, είναι πως όσοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στα ίσα, χωρίς παράπλευρες απώλειες με θύματα αθώους, και το κυριότερο, τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται εκτός της εξίσωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παραβίαση άγραφων νόμων, οι φόβοι και η… φουρτουνιασμένη νύχτα της Λάρνακας

Δειτε Επισης

Καταθέτουν εντός ημερών στην ανακριτική επιτροπή οι μοναχοί-Χωρίς χρονοδιάγραμμα οι έρευνες της Εκκλησίας
Τέσσερις αποφάσεις Υπουργικού για τον Ακάμα-Ξεκινούν έργα για ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών
Βέλτιστες τροποποιήσεις στο σχέδιο ενέργειας ΑΠΕ ενέκρινε το Υπουργικό
Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά σε οχήματα στην Γεροσκήπου εκτιμά η Αστυνομία
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο