Ξεσπά ιδιοκτήτης πρακτορείου-«Δεν αντιδρούσαν αστυνομικοί, σαν να τους αφήσαν»

Ζημιές σε πρακτορείο στοιχημάτων προκάλεσαν μεταξύ άλλων οι χούλιγκαν, με την αποχώρησή τους από το Τσίρειο, προκαλώντας τη δυσφορία τόσο του ιδιοκτήτη, αλλά και των θαμώνων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το πρακτορείο καιγόταν και ζητούσε βοήθεια ο ιδιοκτήτης από τους Αστυνομικούς που βρίσκονταν απέναντι, αυτοί του ανέφεραν ότι έπρεπε να πάρουν ειδικά άδεια.  

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο υπεύθυνος του πρακτορείου, Μάριος Αθανασίου, στην εκπομπή του Alpha, ανέφερε ότι, «πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό, που δεν είχαμε θύματα, διότι όταν είχαν πετάξει μολότοφ στο πρακτορείο μου, αμέσως πήραν όλα φωτιά μέσα σε δευτερόλεπτα. Ευτυχώς, που ήταν ο υπάλληλος μου και έδρασε άμεσα να σβήσει τη φωτιά με τον πυροσβεστήρα. Ενώ υπήρχε η Αστυνομία και πυροσβεστικό όχημα απέναντι και ενώ ζητήσαμε βοήθεια, μας είπαν ότι έπρεπε να πάρουν άδεια από την Αστυνομία. Αν περιμέναμε να πάρουμε άδεια από την Αστυνομία, δεν θα βλέπαμε ούτε πολυκατοικία, ούτε τίποτα, σήμερα».

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στη Λεμεσό, φαίνεται να ήταν γνωστό πριν από ημέρες ότι θα γίνονταν επεισόδια. «Τα ερωτήματα που γεννιούνται όμως είναι πολλά. Ενώ έχει μια βδομάδα που η Λεμεσός ‘πουμπούρισε’ ότι σε αυτό τον αγώνα θα γίνουν σίγουρα επεισόδια, τι έκανε η Αστυνομία; Υπάρχουν σοβαρές υποψίες πάντως, ότι με τον τρόπο που τους είδαμε να αντιδρούν οι αστυνομικοί, ήταν σαν να τους αφήσαν να κάμουν ότι ήθελαν οι οπαδοί, για να σταλεί επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης και να μην γίνεται η μεταφορά των φιλάθλων».

Όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, «ξεκίνησαν τα επεισόδια από μέσα στις κερκίδες στο Τσίρειο. Βρήκε η Αστυνομία στις κερκίδες σπαθί, σφυρί, μάτσα, πώς επέρασαν όλα αυτά μέσα; Τους βλέπαμε να σπάζουν τα κουγκριά και η Αστυνομία να λέει ότι δεν μπορούσε να επέμβει. Τι πρέπει να γίνει; Να αφεθούμε στο έλεος αυτών των ανθρώπων; Το πώς δεν θρηνήσαμε θύματα, είναι από τύχη. Πανικοβλήθηκε ο κόσμος εδώ, ο κόσμος δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Αν δεν είχαμε τον πυροσβεστήρα και να πράξει στα γρήγορα ο υπάλληλος, θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Είμαι εδώ έξι χρόνια και λέγαμε ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε προβλήματα. Ένας άλλος άνθρωπος απέναντι, αναγκάστηκε από αυτή την κατάσταση να αφήσει την επιχείρησή του, γιατί κάθε μέρα του έσπαζαν τις τζαμαρίες της επιχείρησής του».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο υπεύθυνος του πρακτορείου, «αν είχα λεφτά, θα μπορούσα να φύγω από εδώ. πρέπει να πεθάνει κάποιος για να λάβουμε μέτρα δηλαδή; Επειδή η Αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει αυτούς τους 200-300 χούλιγκανς, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο