Νεκροψία από τ/κ ιατροδικαστή στη σορό Tansu-«Δεν αφαιρέθηκαν όργανα και νύχια»

Στην οικογένεια του 41χρονου τουρκοκύπριου, Tansu Cidan που δολοφονήθηκε στις Φυλακές, παραδόθηκε σορός του, στην οποία διενήργησε νεκροψία τουρκοκύπριος ιατροδικαστής, μετά τις αναφορές περί αφαίρεσης οργάνων και νυχιών από το σώμα του, με κάποιες πληροφορίες μάλιστα να έκαναν λόγο για τοποθέτηση σεντονιών στο στομάχι του.  

Ο δικηγόρος της οικογένειας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά Μέσα, ζήτησε να φωτογραφηθεί η σορός του θύματος και να εξεταστεί εκ νέου από τον τουρκοκύπριο ιατροδικαστή, İdris Deniz, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας πως συμφωνεί με τα ευρήματα των ιατροδικαστών της Ελληνοκυπριακής πλευράς, διαψεύδοντας τις αναφορές για αφαίρεση οργάνων και νυχιών. Σημειώνεται πως, τη νεκροτομή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα, GIYNIK, ανέφερε πως διενεργήθηκε σχολαστική και ενδελεχής νεκροτομή στη σορό του 41χρονου από τους ιατροδικαστές της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ενώ ανέφερε πως οι ισχυρισμοί που ειπώθηκαν ήταν αναληθής. «Οι ισχυρισμοί στον Τύπο δεν είναι αυθεντικοί. Σε ύποπτους θανάτους, κάποια όργανα λαμβάνονται για περαιτέρω εξέταση, αυτό γίνεται και στις νεκροτομές μας, έγινε πολύ καθαρή και σωστή νεκροψία και η σορός μεταφέρθηκε κανονικά στα βόρεια της Κύπρου».

Παράλληλα, ανέφερε πως η οικογένεια του 41χρονου δεν βρισκόταν στη νεκροτομή και όπως προκύπτει και από τα ευρήματα του, το θύμα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. «Οι ισχυρισμοί ότι τα νύχια της Çıdan τραβήχτηκαν και ότι ένα σεντόνι βγήκε από το σώμα της δεν αληθεύουν», είπε ο ιατροδικαστής, ενώ ανέφερε πως η νεκροτομή που έγινε από τους ιατροδικαστές της ελληνοκυπριακής πλευράς ήταν άψογη. «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους γιατρούς που έκαναν την νεκροψία στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ελληνικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για σχολαστική δουλειά».

 

Δειτε Επισης

Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις