Στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ ένας εκ των κατηγορουμένων για το φόνο στις Φυλακές

Από τους δώδεκα υπόπτους που συνελήφθησαν για το φόνο στις Φυλακές, εν τέλει μόνο οι τέσσερις κατηγορήθηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη για το φόνο του 41χρονου τουρκοκύπριου στις Φυλακές, εκ των οποίων μόνο οι τρεις αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν τη δολοφονία, ενώ ο τέταρτος αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά και οι υπόλοιποι που είχαν φορέσει χειροπέδες, δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία, παρά το γεγονός πως ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται πρόσωπα που φαίνεται να είχαν ενεργό ρόλο. Ωστόσο, όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, θα χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες στη δίκη, αφού κρίθηκε πως μπορεί να στοιχειοθετεί υπόθεση για φόνο σε βάρος μόνο των τριών, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη Νομική Υπηρεσία, όπου αξιολογήθηκε το μαρτυρικό υλικό.  

Ωστόσο, ένας από τους τρεις, εντάχθηκε τελικά στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, που ως γνωστό, τα άτομα που εντάσσονται σε αυτό, κατέρχονται σε συμφωνία με τις Αρχές, ώστε να παραδεχθούν, επωφελούμενοι είτε με αφαίρεση κατηγοριών που συνεπάγεται με μειωμένη ποινή, είτε μετά την κατάθεση τους σε βάρος άλλων προσώπων, αναστέλλεται η ποινή τους. Ενδεικτικές είναι διάφορες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, όπου αναστάλθηκε η ποινή προσώπων που καταδικάστηκαν για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, ανεξαρτήτως με την κατάληξη της δίκης, ενώ υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο παρελθόν αναστάλθηκε και η ποινή σε πρόσωπο που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το τετραπλό φονικό. 

Το εν λόγω πρόσωπο, μετά την παραπομπή του σε δίκη, μεταφέρθηκε και κρατείτο σε αστυνομικό σταθμό, όπως και άλλο ένας κατηγορούμενους, ενώ οι άλλοι δύο, μεταφέρθηκαν στις Φυλακές. Ο ένας είναι ο τούρκους που είναι και βασικός κατηγορούμενος, ενώ ο άλλος είναι ο κατηγορούμενος που δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες για το φόνο.

Ο κατηγορούμενος που εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, αναμένεται να καταθέσει εναντίον των υπόλοιπων, ενώ δεδομένου πως ακόμη ένα πρόσωπο κρατείται σε αστυνομικά κρατητήρια, δεν αποκλείεται και αυτός να ενταχθεί στο πρόγραμμα μαρτύρων. 

Υπενθυμίζεται πως στο κατηγορητήριο βρίσκονται και οι τρεις δεσμοφύλακες, ενώ σε ό,τι αφορά στο κίνητρο του φόνου, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία πως ο βασικός ύποπτος ενημερώθηκε από τρίτο πρόσωπο που το θύμα ενοχλεί τη σύζυγο του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό