Αχίλλειος πτέρνα της Αστυνομίας οι εμπρησμοί, βάζουν φωτιά τα στοιχεία

Αυξητική τάση παρατηρείται στις υποθέσεις σοβαρών εγκλημάτων, όπως φαίνεται από τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, με τους αριθμούς να δείχνουν μία αδυναμία από πλευράς Αστυνομίας να εξιχνιάσει υποθέσεις που αφορούν εμπρησμούς, καταστροφές περιουσίας, αλλά και κλοπές.

Την ώρα που ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σε δημόσιες τοποθετήσεις του, θέλησε να ρίξει το βάρος της αύξησης της εγκληματικότητας, στο μεταναστευτικό και τους αλλοδαπούς που δεν διαμένουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα σοβαρά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι έχουν καταχωρηθεί συνολικά 2,543 υποθέσεις σοβαρών εγκλημάτων, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 2,015, κάτι που μεταφράζεται σε ένα ποσοστό 79,24%.

Αχίλλειος πτέρνα της Αστυνομίας φαίνεται ότι αποτελούν οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με εμπρησμό και την καταστροφή περιουσιών, αφού οι υποθέσεις αγγίζουν τις 81 και 10 αντίστοιχα και έχουν εξιχνιαστεί μόλις 24 εμπρησμοί και μία υπόθεση καταστροφής περιουσίας. Από την άλλη, το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας που καταγράφει η Αστυνομία, πέραν από τις οκτώ απόπειρες φόνου που έχουν καταχωρηθεί μέχρι σήμερα και έχουν εξιχνιαστεί όλες, καταγράφεται στις υποθέσεις βιασμών, αφού έχουν καταχωρηθεί συνολικά 29 υποθέσεις και έχουν εξιχνιαστεί οι 28, με το ποσοστό επιτυχίας να βρίσκεται στο 96,55%.

Κόβει πρώτη το νήμα η Λεμεσός

Στο μεταξύ, η επαρχία που κόβει πρώτη το νήμα, όσον αφορά στις περισσότερες υποθέσεις σοβαρού εγκλήματος, για το πρώτο εξάμηνο του 2022 είναι η Λεμεσός. Όπως καταγράφεται στα στοιχεία της Αστυνομίας, στην παραλιακή επαρχία έχουν καταχωρηθεί συνολικά 669 υποθέσεις, εκ των οποίων έχουν εξιχνιαστεί οι 466, κάτι που μεταφράζεται σε 69,66% επιτυχία.

Στη δεύτερη θέση, με τις περισσότερες καταχωρημένες υποθέσεις έρχεται η πρωτεύουσα, με 633 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 497 έχουν εξιχνιαστεί (σ.σ. 78,52% επιτυχία), ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η επαρχία της Πάφου όπου καταχωρήθηκαν συνολικά 566 υποθέσεις και εξιχνιάστηκαν 507, ενώ για την επαρχία του Ζήνωνα οι καταχωρημένες υποθέσεις ανέρχονται στις 379 και οι εξιχνιασθήσες στις 294. Όσον αφορά στην επαρχία Αμμοχώστου, έχουν καταχωρηθεί 257 υποθέσεις και εξιχνιάσθηκαν 220, ενώ για την περιοχή της Μόρφου έχουν καταχωρηθεί 39 υποθέσεις εκ των οποίων οι 31 έχουν ήδη εξιχνιασθεί.

Εκτός από την αρνητική πρωτιά στις καταχωρημένες υποθέσεις, η Λεμεσός κατέχει την πρωτιά και στις περισσότερες διαρρήξεις, αφού για το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουν καταχωρηθεί 155 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 88 έχουν εξιχνιαστεί, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Πάφος με 133 καταχωρημένες υποθέσεις, εκ των οποίων οι 109 έχουν εξιχνιαστεί. Αυτό μεταφράζεται σε 56,77% και 81,95% επιτυχία αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Λευκωσία, έχουν καταχωρηθεί 128 υποθέσεις, στην Λάρνακα 63 και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 39 και έχουν εξιχνιαστεί 91, 29 και 21 αντίστοιχα (σ.σ. 71.09%, 46,03% και 53,85% επιτυχία).

Πρωτιά της Λεμεσού και για τις υποθέσεις εμπρησμού

Η Λεμεσός διατηρεί την πρωτιά της και για τις υποθέσεις εμπρησμού, αφού για το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουν καταχωρηθεί συνολικά 26 υποθέσεις, εκ των οποίων μόλις οι οκτώ έχουν εξιχνιαστεί, με τη Λευκωσία να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 23 καταχωρημένες υποθέσεις και τέσσερις εξιχνιασθήσες.

Στην Πάφο έχουν καταχωρηθεί 18 υποθέσεις, στη Λάρνακα 9 και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3, με τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί να ανέρχονται σε οκτώ, τρεις και μία αντίστοιχα. Όσον αφορά στην περιοχή Μόρφου, έχουν καταχωρηθεί δύο υποθέσεις εμπρησμού και δεν έχει εξιχνιαστεί καμία.

Η Λεμεσός παραμένει πρώτη και όσον αφορά στις υποθέσεις κλοπών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί συνολικά 127 υποθέσεις και έχουν εξιχνιαστεί οι 65, κάτι που μεταφράζεται σε 51,18% επιτυχία. Στη Λευκωσία έχουν καταχωρηθεί 63 υποθέσεις, στη Λάρνακα 44, στην Πάφο 36 και στην Αμμόχωστο 31 και έχουν εξιχνιαστεί 40, 24, 28 και 20 αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα