Παρέμβαση Προέδρου για τις Φυλακές-Έβαλε στη γωνιά Σαββίδη και Αγγελίδη

Αλυσιδωτές εξελίξεις, με απρόβλεπτες συνέπειες λαμβάνει η υπόθεση του τέως διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού και των καταγγελιών της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, μετά από το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάζουν μια κατάσταση χάους, αποδομόντας πλήρως το έργο των Κεντρικών Φυλακών τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθώς και ολόκληρη την πολιτική της Κυβέρνησης.

Το έργο των Κεντρικών Φυλακών για το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν δήλωσε περήφανος και ενέταξε μέσα στις σημαντικές επιτυχίες της διακυβέρνησης του. Το γεγονός ότι ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας επέλεξαν να επιτεθούν, ακολουθώντας μια εντελώς διαφορετική τακτική από αυτή που μας συνήθισαν, στην Άννα Αριστοτέλους, την οποία καρατόμησαν αναφέροντας μεταξύ άλλων πως υιοθετεί ανεπαρκή και αναποτελεσματικά μέτρα στον χώρο των Φυλακών και πως τίθεται σε κίνδυνο ολόκληρη η κοινωνία, φαίνεται να προκάλεσε δυσφορία στο Προεδρικό και τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη. 

Και αυτό διότι, ο Πρόεδρος, όπως μας ανέφερε κυβερνητική πηγή, έκρινε πως Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, δεν θα έπρεπε να εκδώσουν ανακοίνωση σε αυτό το ύφος, καθώς θεωρεί πως ήταν εκτός πλαισίου, αντιθέτως θα έπρεπε να ενημερωθούν όλα τα αρμόδια τμήματα με επιστολή και όχι μέσω ανακοινώσεως, ώστε να υπάρξει συνεννόηση και να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντεπιτίθενται οι δικηγόροι Αριστοτέλους-«Προσπαθούν να εξεύρουν τρόπους να μην διώξουν τον Κατσουνωτό»

Μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, με τον εκ των δικηγόρων της κ. Αριστοτέλους να επιρρίπτει ευθύνες ακόμη και στον Πρόεδρο για την κατάσταση που επικρατεί με το μπαράζ ερευνών μετά την καταγγελία σε βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ και δεδομένου της ανακοίνωσης της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ακολούθησε μια διαφορετική τακτική για πόρισμα που δεν καταλογίζει ποινικά αδικήματα, όπως σε άλλες περιπτώσεις, ο Νίκος Αναστασιάδης παρενεβή προκειμένου να μπει φρένο. 

Την ώρα, μάλιστα, που οι νομικοί κύκλοι δεν αφήνουν ασχολίαστη την παρέμβαση των Σαββίδη και Αγγελίδη και κάνουν λόγο ακόμα και για «υπέρβαση εξουσίας, αφού ουσιαστικά υποδεικνύουν στην υπουργό Δικαιοσύνης πώς θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της, ενώ εξήγαγαν συμπεράσματα για ανεπαρκή και αποτελεσματικά μέτρα, χωρίς την απαραίτητη τεχνογνωσία». Επίσης, ποικίλα ήταν τα σχόλια σε σχέση με το γεγονός πως Γενικός και Βοηθός επικαλέστηκαν στην ανακοίνωση τους, για να στηρίξουν τα συμπεράσματα τους, σε υποθέσεις που δεν οδηγήθηκαν καν ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ δικηγόρος εμπλεκόμενου προσώπου υπενθύμισε τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ενώπιον της Βουλής, όταν ρωτήθηκε για υποθέσεις, όπου είπε πως, «δεν μπορεί να κάνουμε ποινικές έρευνες υπό το φως των δημοσιογράφων και των καναλιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βολές Αριστοτέλους-«Να μας πει ο Αγγελίδης πώς πάταξε τα ναρκωτικά στην ΕΦ»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε εκτάκτως χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό, τους Γιώργο Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, ενώ στη σύσκεψη κλήθηκε και η υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Πρόεδρος, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, δεν έκρυψε τη δυσφορία και τον εκνευρισμό του για την ενέργεια τους να εκδώσουν ένα τέτοιο κοινό ανακοινωθέν, που αποδομούσε ολόκληρο το οικοδόμημα στις Φυλακές, αντί να ενημερωθούν τα αρμόδια τμήματα αναλόγως των ευρημάτων. 

Ερωτηθείς αρμόδια κυβερνητική πηγή αν τίθεται θέμα μετακίνησης της Άννας Αριστοτέλους από τον Πρόεδρο, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη, ενώ αυτό θα γίνει μόνο εάν το επιθυμεί η ίδια. Μάλιστα ο Πρόεδρος συγκάλεσε σύσκεψη με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την Τετάρτη. 

Επιστρέφοντας πίσω στο θέμα που προκλήθηκε από το κοινό ανακοινωθέν της ηγεσίας της Νομικής Υπηρεσίας, ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση των δικηγόρων της Άννας Αριστοτέλους, οι οποίοι πλέον ανοικτά κατηγόρησαν τους Γιώργο Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, πως προσπαθούν να εξεύρουν τρόπο για να τη βγάλει καθαρή ο Μιχάλης Κατσουνωτός και πως ουσιαστικά τα όσα ανέφερε την περασμένη Παρασκευή στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, δεν ήταν τίποτα άλλα παρά μέρος της τιμωρίας που θέλουν να επιβάλουν στην Άννα Αριστοτέλους γιατί τόλμησε να καταγγείλει την υπόθεση διαφθοράς του τέως διοικητή της ΥΚΑΝ και μέσω των κατηγοριών τους για την κατάσταση στις Φυλακές να του δώσουν άλλοθι. 

Το γεγονός ότι αυτή η αποδόμηση προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από τους ημέτερους της Κυβέρνησης, δηλαδή δύο πρώην υπουργούς, είναι ένας από τους λόγους που και ο ίδιος ο Πρόεδρος ένιωσε ενοχλημένος και θεώρησε πως η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί, ενώ η αλλαγή στάσης της Νομικής Υπηρεσίας στην περίπτωση των Φυλακών, άνοιξε ξανά το κεφάλαιο των πορισμάτων, που κάποιοι επαναφέρουν στο τραπέζι ως προς τον χειρισμό τους, αφού υπάρχουν πορίσματα που μέχρι σήμερα παραμένουν... άβατο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά Δημητριάδη κατά Εισαγγελίας για φυλακές-«Σκεπάζουν την αναποτελεσματικότητα τους»

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί