Αντίδραση Κληρίδη για ανακοίνωση Εισαγγελίας για Φυλακές-«Αποφασίζουν μονόπλευρα»

Σε τοποθέτηση για την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, για τις Κεντρικές Φυλακές, που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, προέβη και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, ο οποίος σημείωσε πως θα έπρεπε να αποφευχθούν οι αναφορές, αφού ακουμπούν όλες τις διαδικασίες που εκκρεμούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κληρίδης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση και την ουσία της, σημείωσε πως «αντικειμενικά εγώ βλέπω την Υπηρεσία που συντάσσει, υπογράφει και καταχωρεί το κατηγορητήριο να έρχεται και να το παρουσιάζει ότι αυτό από μόνο του και πριν να δικαστεί "επιβεβαιώνει" τα όσα θέλει να παρουσιάσουν».

Ο δικηγόρος, συνεχίζοντας, υπέδειξε ότι «βλέπω να γίνεται σχολιασμός αναφορικά με το πόρισμα της έρευνας, των 4 ανακριτών, ότι αυτή είχε ως κατάληξη την επιβεβαίωση και πάλι των όσων παρουσιάζουν, χωρίς να έχει δοθεί στην διεύθυνση των Φυλακών για να μπορεί να απαντήσει με οποιοδήποτε τρόπο».

Την ίδια ώρα, προσθέτει ο Αλέξανδρος Κληρίδης, «φαίνεται να αποφασίζουν μονόπλευρα ότι τα όσα παρουσιάζουν ως "επιβεβαίωση" ότι είναι "αποτέλεσμα" και βάση για "αδιαμφισβήτητα γεγονότα" ότι "τα μέτρα που λαμβάνονται από τη Διεύθυνση των Φυλακών δεν είναι ούτε επαρκή ούτε αποτελεσματικά"».

Καταλήγοντας, ο κ. Κληρίδης θέλησε να σημειώσει πως «τα πιο πάνω θα έπρεπε τουλάχιστον να αποφευχθούν, αφού ακουμπούν χωρίς καμία επιφύλαξη όλες τις διαδικασίες που εκκρεμούν ενώπιον Δικαστηρίου και ασφαλώς τείνουν να επηρεάσουν και να προδικάσουν σημεία τα οποία θα αποτελέσουν ευρήματα Δικαστηρίου μελλοντικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)