Βολές Αριστοτέλους-«Να μας πει ο Αγγελίδης πώς πάταξε τα ναρκωτικά στην ΕΦ»

Χείμαρρος η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε πυρ κατά του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την πλήρη αποδόμηση του έργου των οκτώ ετών στις Φυλακές, διερωτώμενη γιατί δεν υπέδειξαν τέτοια υπερευαισθησία όταν ενημερώθηκαν πολύ πιο πριν για τα στοιχεία σε βάρος του Κατσουνωτού,. Μάλιστα ανέφερε πως ήταν ενήμεροι πολύ πιο πριν αλλά δεν αντέδρασαν, στέλνοντας το μήνυμα πως το θέατρο του παραλόγου κάποτε πρέπει να τελειώσει, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο ίσως ειπωθούν περαιτέρω λεχθέντα για το τι προηγήθηκε των καταγγελιών της. 

Περνώντας στη αντεπίθεση μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ο κ. Αριστοτέλους σχολίασε την αλλαγή τακτική της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με τα πορίσματα, λέγοντας πως «χαιρετίζουμε την τακτική της, η οποία φαίνεται άλλαξε και δίνει ελπίδες στον κόσμο πως ίσως πλέον ενημερώνεται και για άλλα πορίσματα», ενώ ανέφερε πως χαιρετίζει και τους «ρυθμούς της για την ανάγνωση των πορισμάτων, αφού κατάφερε να διαβάσει και να μελετήσει μέσα σε 21 μέρες την έκθεση των τεσσάρων ανακριτών, που μας είχαν δείξει και φωτογραφίες με πάνω από δέκα box files, ενώ στην περίπτωση του πορίσματος του κ. Αιμιλιανήδη αν δεν κάνω λάθος, σήμερα είναι η 75η μέρα που μελετάται και μελετάται ακόμη».

Η κ. Αριστοτέλους ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία άλλα πορίσματα που είχαν ποινική κατάληξη και είχαν να κάνουν με την προστασία της κοινωνίας δεν ανακοινώθηκε οτιδήποτε, ενώ ανέφερε πως. «δεν είδαμε ποτέ την Νομική Υπηρεσία να κατακεραυνώνει άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την προστασία της κοινωνίας, αλλά φαίνεται πως οι ευαισθησίες τους είναι επιλεκτικές. Όταν τα Δικαστήρια κατακεραυνώνουν την Αστυνομία, η Νομική Υπηρεσία δείχνει την ίδια ευαισθησία; Πόσες φορές έπεσαν υποθέσεις στα Δικαστήρια από λάθη της Αστυνομίας; Αμέτρητες. Γιατί τόση επιλεκτική ευαισθησία; Η απάντηση για μας είναι απλή, επειδή τολμήσαμε να καταγγείλουμε τον ανώτερο αξιωματικό, το μεγάλο αμάρτημα το οποίο κάναμε. Τολμήσαμε να καταγγείλουμε πράξη διαφθοράς».

Παράλληλα, η Διευθύντρια των Φυλακών ανέφερε πως «αντιλαμβάνομαι πως ενδεχομένως να υπάρχει απογοήτευση στη Νομική Υπηρεσία και την κατάληξη των τεσσάρων ποινικών ανακριτών, που δεν έχουν εντοπίσει ποινικά αδικήματα σε βάρος μας, αφού μετά την καταγγελία μας, ως γνωστόν, άρχισε ένα μπαράζ ερευνών, εντελώς συμπτωματικά. Τον ίδιο ζήλο όμως, δεν επέδειξαν όταν ενημερώθηκαν πολύ πιο πριν για την καταγγελία μας, και το τονίζω αυτό, για τα στοιχεία σε βάρος του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας. Μπορεί κάποιοι να εξέφραζαν άγνοια από την Νομική Υπηρεσία, όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά το θέατρο του παραλόγου κάποτε πρέπει να σταματήσει. Ήταν ενήμεροι και έχουμε καταγεγραμμένες όλες μας τις ενέργειες, με ημερομηνίες και σε μεταγενέστερο στάδιο θα ειπωθούν και περαιτέρω λεχθέντα και επί του παρόντος θα μείνω μέχρι εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επικείμενες εξελίξεις για Φυλακές και τα sms που εμπλέκουν Νομική Υπηρεσία

«Να μας πει ο Αγγελίδης ως υπουργός πως εξάλειψε τα ναρκωτικά στην ΕΦ»

Παράλληλα, κ. Αριστοτέλους, ερωτηθείς για το θέμα των ναρκωτικών στις Φυλακές, κάλεσε τον Σάββα Αγγελίδη να αναφέρει τι μέτρα έλαβε ως υπουργός Άμυνας, όταν παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών στα στρατόπεδα, με τα οποία εξάλειψε το πρόβλημα.  

«Γίνεται αναφορά σε κάποιες υποθέσεις που δεν υπάρχει καν κατηγορούμενος, καν υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. Δηλαδή, βγάζουμε ετυμηγορίες μέσω ανακοινώσεων. Μίλησαν για ανεπαρκή μέτρα και μια αποτελεσματικά μέτρα, καθιστώντας μας μάλιστα επικίνδυνους για την κοινωνία. Αν είναι δυνατόν. Ο κ. Αγγελίδης όταν ήταν υπουργός Άμυνας, δήλωσε στις 11.12.2019 πως υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά. Τον καλούμε να μας πει τι επαρκή και αποτελεσματικά μέτρα έλαβε και επιλύθηκε το πρόβλημα για να το επιλύσουμε και εμείς οι αδαείς. Να μας πει τα επαρκή και αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε ως υπουργός και κατάφερε να εξαλείψει το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά. Να τα εφαρμόσουμε και εμείς που δεν λαμβάνουμε αποτελεσματικά μέτρα, που είμαστε άσχετοι. Που ερχόμαστε δουλειά και τίποτε δεν κάνουμε. Τόσο άσχετοι είμαστε που η ίδια η Επιτροπή της Πρόληψης των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης μας έχει κατατάξει στους εμπειρογνώμονες που αξιολογεί άλλες χώρες.

Ανέφεραν στην ανακοίνωση τους την αδήριτη ανάγκη για λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων προς προστασία όλων των πολιτών εντός και εκτός Φυλακών. Δηλαδή η κοινωνία ολόκληρη θέλει να μας πει ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας πως κινδυνεύει από τις Φυλακές;»

«Έχουν συλλάβει τους έξω; Προσπαθούν να καλύψουν αδυναμίες»

Σε σχέση με την διάπραξη εγκλημάτων από τις Φυλακές και την επίκληση της Νομικής Υπηρεσίας σε υποθέσεις που δεν οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, η κ. Αριστοτέλους ανέφερε: 

«Εγώ δεν βγάζω ετυμηγορίες, μέσω ανακοινώσεων. Δεν προσπαθώ εκμηδενίσω το πρόβλημα, ή να πως δεν υπήρξαν ή δεν υπάρχουν παράνομες ενέργειες. Και ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για Φυλακές. Αλλά δεν μπορεί να ισοπεδώνεται ολόκληρο το οικοδόμημα των Φυλακών, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι ψάχνουν άλλοθι για άλλα πράγματα. Δεν μπορούμε να ξεχνούμε πως πριν να αναλάβουμε έγιναν εγκλήματα, αλλά δεν διατάχθηκε ούτε και μια ποινική έρευνα.

Η Νομική Υπηρεσία, αλλά επειδή εμένα δεν μου αρέσει να ισοπεδώνω ολόκληρη την υπηρεσία και το έργο των λειτουργών, καλύτερα να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, έχουν μετατοπίσει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας και της απονομής της Δικαιοσύνης στις Φυλακές, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν για να μετατοπίσουν ευθύνες. Και για τί το λέω αυτό; Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τρεις υποθέσεις, τις οποίες δεν υπάρχει καν κατηγορούμενος. Δεν καταχωρήθηκε καν υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. Αν έχουν στοιχεία ότι οργανώθηκε από τις Φυλακές γιατί η υπόθεση δεν είναι ενώπιον του Δικαστηρίου; Αν οι δολοφονίες έγιναν από τις Φυλακές, σημαίνει υπήρχαν έξω συνεργάτες και δράστες εκτός και αν απέδρασαν ή τους ανοίξαμε εμείς τις πόρτες θα μας πουν ακόμη λίγο, για να πάνε να δολοφονήσουν και να επιστρέψουν. Έχουν συλλάβει ή έχουν εντοπίσει τους έξω συνεργάτες; Αν όχι τότε φταίμε και για αυτό; Δηλαδή, προσπαθούμε να ρίχνουμε το βάρος της ευθύνης στις Φυλακές για να καλύψουμε άλλες αδυναμίες; Αν η Νομική Υπηρεσία, έχασε μια υπόθεση και ο μάρτυρας κρίθηκε αναξιόπιστος με το Δικαστήριο λέει μάλιστα πως είπε ψέματα για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών κατά προσώπου τον φωτογραφίζουν σε άλλες υποθέσεις, εμείς τι φταίμε; Εμείς είμαστε η Κατηγορούσα Αρχή; Φταίμε εμείς εάν δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση ή να βρουν τους δράστες έξω; Μα δηλαδή θα πρέπει να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους.

Ο Γενικός και ο Βοηθός Εισαγγελέας ως θεματοφύλακες της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως δεν προσάπτουμε κατηγορίες και δεν βγάζουμε ετυμηγορίες μέσω ανακοινώσεων εναντίον προσώπων. Στην ανακοίνωση καταλογίζονταν τρεις υποθέσεις στις Φυλακές, χωρίς καν αυτές να βρίσκονται ενώπιον Δικαστηρίου. Και μάλιστα στις δύο, δεν υπήρχαν, από ότι πληροφορήθηκα, ούτε καν συλλήψεις.

Είναι δυνατό να πιστεύει κανείς πως ένας κρατούμενος έσκαψε τον τάφο; Ή ότι έριξε μέσα από την Φυλακή σφαίρες και έπληξε το θύμα σε άλλη επαρχία; Εάν έχουν τέτοια στοιχεία γιατί οι ένοχοι δεν είναι ενώπιον Δικαστηρίου; Επαναλαμβάνω, ότι ως θεματοφύλακες θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά, πως οι καταδίκες δεν γίνονται μέσω ανακοινώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια φορά και ένα καιρό η Αριστοτέλους κατήγγειλε διαφθορά...

«Αναμένουμε να δούμε και το σύνολο της ποινής μας»

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Διεύθυνση των Φυλακών, ανέφερε πως, «εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία και δεν θα σχολάσω οτιδήποτε για αυτά. Εγώ σας λέω τα γεγονότα που συμβαίνουν ενώπιον μας. Για εμένα το πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι καταγγείλαμε μια πράξη διαφθοράς και μέχρι σήμερα, ενώ ο ποινικός ανακριτής έχει καταλήξει σε ποινικές ευθύνες, δεν υπάρχει οποιαδήποτε δημοσιοποίηση του πορίσματος. Για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η ανακοίνωση του Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα αποτελεί μέρος της τιμωρίας μας, γιατί καταγγείλαμε τη διαφθορά. Αναμένουμε να δούμε και το σύνολο της ποινής που αποφασίστηκε. Γιατί μέχρι στιγμής το μόνο που δεν μα έχει αποδοθεί ευθύνη για το προπατορικό αμάρτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντίδραση Πουτζιουρή κατά Γενικού και Βοηθού-Αιχμές για το κοινό ανακοινωθέν

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα