Αντίδραση Πουτζιουρή κατά Γενικού και Βοηθού-Αιχμές για το κοινό ανακοινωθέν

Έντονη είναι η αντίδραση του δικηγόρου Χρίστου Πουτζιουρή, ο οποίος εκπροσωπεί το πρόσωπο που φωτογραφίζει η Νομική Υπηρεσία στην ανακοίνωση της κατά των Φυλακών, στην οποία επικαλείται μεταξύ άλλων τρεις υποθέσεις, οι οποίες όπως αναφέρει αποδεικνύουν τη χρήση κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές.  

Πρόκειται για δύο δολοφονίες και τη βεβήλωση του τάφου της μητέρας υπό προστασία μάρτυρα, οι οποίες ωστόσο παραμένουν ανεξιχνίαστες και δεν υπάρχει υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. Κάτι το οποίο ο κ. Πουτζιουρής υποδεικνύει πως η Εισαγγελία παραβιάζει τη Νομοθεσία, την ώρα μάλιστα που εναντίον του πελάτη του εκκρεμεί άλλη υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.

Σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Πουτζιουρής στον Γενικό Εισαγγελέα, αφού εκφράζει την απογοήτευσή του που αναγκάζεται να αποστείλει την παρούσα επιστολή εκ μέρους και για λογαριασμό του προσώπου το οποίο φωτογραφίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Νομική Υπηρεσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επικείμενες εξελίξεις για Φυλακές και τα sms που εμπλέκουν Νομική Υπηρεσία

Ο δικηγόρος Χρίστος Πουτζιουρής, αφού σημειώνει πως ο πελάτης του αντιμετώπιζε δύο ποινικές υποθέσεις που καταχωρήθηκαν εναντίον του και για τις οποίες βρίσκεται υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, υποδεικνύει πως ήδη έχει εκδοθεί απόφαση στην μία από τις πιο πάνω υποθέσεις και έχει αθωωθεί και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να εκδοθεί και η απόφαση για την άλλη υπόθεση που εκκρεμεί. 

Την ίδια ώρα σημειώνει πως πρόσφατα ο Γενικός Εισαγγελέας απέφυγε να απαντήσει ερωτήσεις στην Βουλή των Αντιπροσώπων που είχε κληθεί αναφέροντας ότι «δεν μπορεί να κάνουμε ποινικές έρευνες υπό το φως των δημοσιογράφων και των καναλιών». «Είναι επομένως άξιον απορίας», αναφέρει ο κ. Πουτζιουρής, «γιατί στο κοινό ανακοινωθέν σας αναφέρεστε σε διάπραξη ποινικών αδικημάτων που αποδίδεται στον πελάτη μας και για τα οποία ήδη υπάρχει μια δικαστική απόφαση που τον έχει αθωώσει και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης για γεγονότα στα οποία περιλαμβάνονται και θέματα που καταγράφονται στο κοινό ανακοινωθέν σας». 

Την ίδια ώρα προσθέτει πως στο πρόσφατο παρελθόν, με την συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας, τροποποιήθηκε ο Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμος Κεφάλαιο 155 με σκοπό την συμμόρφωση με συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία ώστε να κατοχυρώνεται το τεκμήριο της αθωότητας ύποπτου ή κατηγορούμενου και μεταξύ των τροποποιήσεων είναι και η απαγόρευση δηλώσεων Δημόσιων Αρχών που να αμφισβητούν ή αφήνουν σκιές αναφορικά με το τεκμήριο της αθωότητας οποιουδήποτε πολίτη. «Δυστυχώς δεν σεβαστήκατε αυτή την νομική σας υποχρέωση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο

Επίσης τονίζει πως, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, οποιοσδήποτε με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί να επηρεάσει εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία διαπράττει ποινικό αδίκημα και εσείς, αναφέρει ο κ. Πουτζιουρής προς τον Γενικό Εισαγγελέα, «ως ο αρμόδιος θεσμός για διαφύλαξης του νόμου και του συντάγματος το γνωρίζετε και ή θα έπρεπε να το γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε πολίτη από την στιγμή που εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής απόφασης για τον πελάτη μας». 

Αναφορικά με το πόρισμα των τεσσάρων Ποινικών Ανακριτών, αναφέρει ο κ. Πουτζιουρής, «δεν είμαστε οι κοινωνοί του για να μπορέσουμε να το σχολιάσουμε ή να το κρίνουμε εφόσον δεν το έχετε δώσει στην δημοσιότητα όμως γνωρίζουμε από τα όσα έχετε ανακοινώσει ότι δεν αποκλείεται οι τέσσερις Ποινικοί Ανακριτές να έχουν παραπλανηθεί επειδή εικάζουμε ότι δεν τους έχει αποκαλυφθεί ότι το μαρτυρικό υλικό που είχαν στην διάθεση τους αναφορικά με τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και περιεχόμενο που αφορούν αυτά έχουν ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και μάλιστα με την σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας». 

«Όπως καλά γνωρίζετε η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί υπεράσπιση παρά μόνο μετριαστικό παράγοντα στην επιβολή ποινής σε οποιονδήποτε κατηγορούμενο. Στην περίπτωση σας όμως σίγουρα δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπάρχει άγνοια του νόμου και ότι τα όσα καταγράφετε στο κοινόν ανακοινωθέν σας έγιναν στην βάση αυτής της άγνοιας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια φορά και ένα καιρό η Αριστοτέλους κατήγγειλε διαφθορά...

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό