Από τους 12, σε δίκη τέσσερις για τον φόνο του Tansu-Στο εδώλιο oi δεσμοφύλακες

Με αισθητά μειωμένο τον αριθμό των κατηγορουμένων για την δολοφονία του 41χρονου Τουρκοκύπριου στις Κεντρικές Φυλακές, Tansu Cidan, η Αστυνομία προχώρησε με την καταχώρηση της υπόθεσης παραπέμποντας σε δίκη μόνο τέσσερις εκ των δώδεκα συλληφθέντων.    

Την ίδια ώρα σε δίκη παρέπεμψε και τους τρεις δεσμοφύλακες που συνελήφθησαν και τελούσαν υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση. Η Αστυνομία από τις 28 Οκτωβρίου, άνοιξε τον χορό των συλλήψεων και συνέλαβε συνολικά 12 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Τούρκο που είναι το πρόσωπο που ξυλοκόπησε και βασάνισε μέχρι θανάτου τον 41χρονο, ενώ οι υπόλοιποι φαίνεται να εκτελούσαν οδηγίες του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χιλιάδες ευρώ κάτω από το στρώμα του Τούρκου-Ερωτήματα για το πώς και το γιατί

Η Αστυνομία, ωστόσο, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τη Νομική Υπηρεσία, αποφάσισε να παραπέμψει σε δίκη, μόνο τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Τούρκος, ενώ στο κατηγορητήριο, δεν περιλαμβάνονται άτομα που οι κάμερες έδειξαν να είχαν ενεργό ρόλο. Για παράδειγμα, δεν παραπέμπεται σε δίκη ο συγκάτοικος του θύματος, τον οποίο οι κάμερες των Κεντρικών Φυλακών, δείχνουν να βρίσκεται στο κελί την ώρα του ξυλοδαρμού του θύματος, ενώ φαίνεται να προέβη σε διάφορες ενέργειες κατόπιν οδηγιών του Τούρκου. 

Επίσης στο κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνεται το όνομα άλλου Τούρκου που ήταν από τους αρχικούς συλληφθέντες και ο οποίος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εξήλθαν από το κελί του 41χρονου λίγο πριν εντοπιστεί νεκρός. Επιπρόσθετα, κάποιοι εκ των συλληφθέντων που φαίνεται να μετέφεραν επιθετικά όργανα ή να κρατούσαν τσίλιες έξω από το κελί του 41χρονου θύματος, επίσης δεν παραπέμπονται σε δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανανέωση διατάγματος και πρόσω ολοταχώς για δίκη οι ύποπτοι για τον φόνο Tansu

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους οκτώ που είχαν συλληφθεί, επιστρέφουν στη φυλακή χωρίς να κατηγορηθούν και να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε αδικήματα σε σχέση με τη δολοφονία, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους. Ο πρώτος ύποπτος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Κωσταντίνο Χριστοδουλίδη, ο δεύτερος από τον Χρύσανθο Λαζάρου και ο τέταρτος από την δικηγόρο Ονόφρη Οικονόμου, ενώ ο τρίτος δεν είχε δικηγόρο. 

Την ίδια ώρα στο κατηγορητήριο με τους τέσσερις, βρίσκονται και οι τρεις δεσμοφύλακες, το διάταγμα της κράτησης των οποίων εκπνέει σήμερα. Η Αστυνομία παραπέμπει σε δίκη τους δύο δεσμοφύλακες και τον ένα λοχία με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος και την αμέλεια καθήκοντος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ερώτημα κλειδί στη δολοφονία Tansu-Ανακρίνονται κρατούμενοι και δεσμοφύλακες

Υπενθυμίζεται πως οι δύο δεσμοφύλακες σύμφωνα με τις κάμερες, είχαν ανταποκριθεί σε κουδούνι ειδοποίησης από το σήμα, τους οποίους όμως απομάκρυνε ο Τούρκος βασικός ύποπτος, ενώ φαίνεται κατά την καταμέτρηση στις πέντε το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, οπότε βρέθηκε νεκρός ο 41χρονος, έλεγξαν όλα τα κελιά πλην του κελιού του θύματος. 

Επίσης τα τρία μέλη του Σωφρονιστικού ιδρύματος, φαίνεται να μην ανταποκρίθηκαν στο δεύτερο κουδούνι που χτύπησε το θύμα, ενώ υπάρχει μαρτυρία, ότι οι δύο δεσμοφύλακες είδαν χτυπημένο το θύμα. ωστόσο τους αναφέρθηκε πως αυτοτραυματίστηκε μόνος του και μάλιστα ο Τούρκος τους είπε πως θα τον περιθάλψει ο ίδιος. 

Σε ότι αφορά τους δεσμοφύλακες, η Αστυνομία δεν ζήτησε την κράτησή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Συγκεκριμένα το Δικαστήριο αποφάσισε όπως οι τρεις δεσμοφύλακες καταθέσουν εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ και να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς επίσης να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. 

Το Δικαστήριο όρισε την πρώτη δικάσιμο για τις 20 Δεκεμβρίου, στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. 

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο