Διατάχθηκε νέα έρευνα για τα χρήματα στο κελί του βασικού υπόπτου για το φόνο Tansu

Έρευνα για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του βασικού υπόπτου για το φόνο του 41χρονου τουρκοκύπριου στις Κεντρικές Φυλακές, Tansu Cidan, που κρατείται στα κρατητήρια Λακατάμιας από τις 28 Οκτωβρίου, μεγάλο χρηματικό ποσό, διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα αναφορικά με την φωτιά που έθεσε στο κελί του ο κρατούμενος, ώστε να διαφανεί κάτω από ποιες συνθήκες είχε στην κατοχή του αναπτήρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χιλιάδες ευρώ κάτω από το στρώμα του Τούρκου-Ερωτήματα για το πώς και το γιατί

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, διατάχθηκε δεύτερη έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί το πώς μεταφέρθηκε στον ύποπτο το χρηματικό ποσό ύψους περίπου δύο χιλιάδες, το οποίο εντοπίστηκε κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του στο κελί του, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα ως προς το τι θα έπραττε με τα χρήματα.  

Σημειώνεται πως ο τούρκος συνοδεύεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο και κατά την προσαγωγή του δεν επιτρέπεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο από το περιβάλλον του να τον πλησιάσει, ενώ πριν και μετά την μεταφορά του, ελέγχεται από μέλη της Δύναμης. 

Επίσης, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, οποιοδήποτε πρόσωπο τον επισκεφθεί στα κρατητήρια, οι αστυνομικοί που τον φρουρούν, τον υποβάλλουν σε έλεγχο, όπως προνοούν οι κανονισμοί.  

Οι πρώτες πληροφορίες που αναφέρει η Αστυνομία πως κατέχει, δείχνουν πως το χρηματικό ποσό μεταφέρθηκε από συγγενικό πρόσωπο του υπόπτου, ωστόσο προκύπτει το ερώτημα πώς κατάφερε να περάσει τα χρήματα, αφού υποβάλλεται σε έλεγχο. 

Για αυτό το λόγο, ο Αρχηγός Αστυνομίας διέταξε έρευνα, η οποία στρέφεται εναντίον και των μελών, ώστε, όπως μας αναφέρθηκε, να εξακριβωθούν οι ενέργειες των μελών της Δύναμης και αν υπήρχαν οποιεσδήποτε παραλήψεις. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, η πρώτη έρευνα που αφορούσε την φωτιά που έθεσε στο κελί του ο ύποπτος, επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16 Νοεμβρίου, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει ολοκληρωθεί και μέσα από την οποία επιδιώκεται να διαφανεί γιατί ο ύποπτος, ο οποίος κρίνεται επικίνδυνος από τις Αρχές, είχε στην κατοχή του αναπτήρα. 

Στο μεταξύ, ο τούρκος, μέσω των δικηγόρων του απέστειλε την καταγγελία του σε βάρος αστυνομικού που υπηρετούσε στα κρατητήρια, ο οποίος, μετά από την επίσκεψη της συζύγου του υπόπτου, της απέστειλε αίτημα φιλίας. Κάτι, που ο ύποπτος θεώρησε προκλητικό και για αυτό αντέδρασε και φώναζε κατά την προσαγωγή του στο Δικαστήριο. Μετά την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, ο αστυνομικός μετατέθηκε, ενώ ο Αρχηγός διέταξε έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας παραμένει άγνωστο. 

Λίγες μέρες αργότερα, ο τούρκος ισχυρίστηκε πως ένιωθε αδιαθεσία και ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν ισχυρές δυνάμεις για την μεταφορά του. Ωστόσο, ο ύποπτος αντέδρασε ως προς τον τρόπου που του φόρεσαν χειροπέδες και στη συνέχεια αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο κελί του, όπου και έθεσε φωτιά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανανέωση διατάγματος και πρόσω ολοταχώς για δίκη οι ύποπτοι για τον φόνο Tansu

 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου