Πυρά γονέων κατά ΥΠΑΝ για αναστάτωση που προκαλείται σε σχολείο από μαθητές

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς και οι μαθητές στο Γυμνάσιο Πλατύ Αγλαντζιάς, λόγω της παρουσίας μαθητών με παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι προκαλούν αναστάτωση και το Υπουργείο Παιδείας δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, κάτι που προκαλεί έντονη ενόχληση στους γονείς. Μάλιστα, η αδράνεια του Υπουργείου, να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, οδήγησε τους γονείς να εξετάζουν νομικά μέτρα, αφού όλες οι άλλες ενέργειές τους έχουν πέσει στο κενό.

Ο REPORTER επικοινώνησε με επηρεαζόμενους γονείς, οι οποίοι ανέφεραν πως η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, παρατηρείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με μία μερίδα μαθητών που προκαλούν αναστάτωση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο μαθητές, που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά και για την οποία είναι ενήμερη τόσο η Διεύθυνση του σχολείου, όσο και το Υπουργείο Παιδείας και η Αστυνομία.

Οι δύο μαθητές, όπως αναφέρουν οι αγανακτισμένοι γονείς, επιτέθηκαν σε άλλους μαθητές, σε άλλη περίπτωση ξυλοφόρτωσαν μαθητές και υπήρξε περίπτωση που έστειλαν μαθητή στο νοσοκομείο. Μάλιστα, οι δύο φαίνεται να έστειλαν και απειλές ενάντια άλλων μαθητών σε μία ομαδική συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι οι δύο τους έχουν εμπλέξει και εξωσχολικούς στην κατάσταση.

Τα πράγματα έφτασαν στο μη περαιτέρω, με τον καθηγητικό σύλλογο να έχει λάβει την απόφαση όπως αποβληθούν διά παντός οι δύο μαθητές. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδιζε τους μαθητές να επισκέπτονται τη σχολική μονάδα και να καταφέρνουν είσοδο κόβοντας τα τέλια περίφραξης του γηπέδου του σχολείου. Στο μεταξύ, επιθέσεις σε βάρος άλλων μαθητών, από τη συγκεκριμένη ομάδα, παρατηρήθηκαν και κατά τη διάρκεια μαθημάτων των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, με αποτέλεσμα οι γονείς να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Από πλευράς του, το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε στους γονείς πως δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε, ώστε να διορθωθεί η κατάσταση. Κάτι που δεν ικανοποίησε τους επηρεαζόμενους γονείς, οι οποίοι ουσιαστικά αυτό που θέλουν είναι να ληφθούν παιδαγωγικά μέτρα, τα οποία θα βοηθήσουν τους δύο μαθητές, όπως την παραπομπή τους σε ειδικούς ψυχολόγους για παρακολούθηση και στη συνέχεια κατ’ οίκο επιμόρφωση.

Κι ενώ είχε ενημερώσει τους γονείς ότι δεν μπορεί να λάβει οποιαδήποτε μέτρα, το Υπουργείο Παιδείας τελικά έλαβε την απόφαση όπως παρακαμφθεί η απόφαση του καθηγητικού Συλλόγου και οι μαθητές επιστρέψουν στο σχολείο και στις τάξεις τους. Ωστόσο, για την εν λόγω απόφαση δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων, αλλά ήρθαν προ τετελεσμένων, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν έντονα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε επηρεαζόμενος γονιός στον REPORTER, όταν έμαθαν για την εν λόγω απόφαση, ζήτησαν συνάντηση με τη Διεύθυνση, η οποία πραγματοποιήθηκε και στη συνέχεια, μετά από σχετική άδεια, πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν από το σχολείο. Από τη σχολική μονάδα αποχώρησε η μεγάλη πλειοψηφία της τάξης, με τους γονείς των παιδιών να έχουν ξεκινήσει και τις διαδικασίες για νομικά μέτρα.

Πάντως, αυτό που θέλουν να ξεκαθαρίσουν είναι πως ως γονείς δεν τάσσονται ενάντια στους μαθητές, καθώς θεωρούν ότι αυτά τα παιδιά χρήζουν βοήθειας και στήριξης και θα έπρεπε η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να τα βοηθήσει. Την ίδια ώρα, είναι κατηγορηματικοί ότι δεν επιθυμούν να ληφθούν μέτρα τα οποία θα είναι σε βάρος των υπόλοιπων παιδιών. Τονίζουν, δε, ότι το πρόβλημα πηγάζει από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς φαίνεται ότι δεν έχει τα απαραίτητα μέτρα για επείγοντα περιστατικά.

Από πλευράς της, η Διεύθυνση του σχολείου είχε εκφράσει την πρόθεσή της να φέρει φύλακα στο σχολείο και προς αυτή την κατεύθυνση είχε επιστρατευτεί άτομο, ωστόσο δεν είχαν τα κατάλληλα αποτελέσματα. Πάντως, αυτό που θέλουν οι γονείς είναι όπως ληφθούν τα κατάλληλα παιδαγωγικά μέτρα, όπως στήριξη των μαθητών με παραβατική συμπεριφορά και παρακολούθησή τους από ειδικούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπά η μητέρα της οκτάχρονης που αποκλείστηκε-«Είδε συμμαθητές της και έκλαιγε»

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί