Σάββατο 28 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Ανανέωση διατάγματος και πρόσω ολοταχώς για δίκη οι ύποπτοι για τον φόνο Tansu

  22/11/2022 12:03
Ανανέωση διατάγματος και πρόσω ολοταχώς για δίκη οι ύποπτοι για τον φόνο Tansu

Ανανέωση διατάγματος και πρόσω ολοταχώς για δίκη οι ύποπτοι για τον φόνο Tansu

  22/11/2022 12:03

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν εκ νέου οι δώδεκα συλληφθέντες για τον φόνο του 41χρονου τουρκοκύπριου στις Φυλακές, Tansu Cidan, με τον ανακριτή να ζητά την ανανέωση του διατάγματος τους μέχρι την Παρασκευή, οπότε η Αστυνομία, εκτός απρόοπτου, αναμένεται να τους παραπέμψει σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου. Ημερά κατά την οποία εκπνέει και το διάταγμα της κράτησης και των τριών δεσμοφυλάκων που συνελήφθησαν, οι οποίοι επίσης αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη την ίδια ημέρα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. 

Κατά την διάρκεια σημερινή διαδικασίας, οι δώδεκα ύποπτοι έφθασαν ενώπιον Δικαστηρίου υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ με την συνοδεία πάνοπλων έφθασε και ο τούρκος βασικός ύποπτος για την υπόθεση, ο οποίος είναι μέλος της τουρκικής μαφίας και κρίνεται από τις Αρχές επικίνδυνος, και για τον οποίο διεξάγεται ξεχωριστή διαδικασία.  

O ανακριτής της υπόθεσης, Γιάννος Γιαννακού, κατέθεσε τον όρκο με τα γεγονότα και τις μαρτυρίες για τον κάθε ένα ύποπτο ξεχωριστά, χωρίς αυτός να αναγνωστεί αφού είχε αναγνωστεί από προηγουμένως στους υπόπτους από τους δικηγόρους του, οι οποίοι δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, με το Δικαστήριο να ανάβει το πράσινο φως για την ανανέωση της κράτησης τους για άλλες τρεις ημέρες. 

Στην συνέχεια, διεξήχθη ξεχωριστή διαδικασία για τον βασικό ύποπτο, με τον ανακριτή να ζητά την ανανέωση της κράτησης του για τρεις ημέρες. Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία ο ύποπτος έθεσε θέμα για την ξεχωριστή διαδικασία που ακολουθείται για τον ίδιο, ενώ διαμαρτυρόταν έντονα κατά της Αστυνομίας, καθώς μέλος της που υπηρετούσε στα κρατητήρια Λακατάμιας, είχε αποστείλει αίτημα φιλίας της συζύγου του, μετά που τον είχε επισκεφθεί. Γεγονός που τον εξόργισε και το θεώρησε προκλητικό, με αποτέλεσμα να προχωρεί σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ενώ λίγες μέρες μετά, είχε αντιδράσει για τον τρόπο που του φόρεσαν χειροπέδες για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου ο ίδιος το ζήτησε γιατί όπως είπε ένιωθε αδιαθεσία, βάζοντας φωτιά στο κελί του.  

Κατά τη σημερινή διαδικασία, στον ύποπτο είχε αναγνωστεί από προηγουμένως ο όρκος του ανακριτή και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, ενώ δεν έθεσε οποιοδήποτε θέμα. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης του μέχρι την Παρασκευή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετατέθηκε ο αστυνομικός που έκανε add τη σύζυγο υπόπτου-Επίκειται καταγγελία

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας