Η μεγαλύτερη υπόθεση στα χρονικά οι καταγγελίες κατά καθηγητή-Επέκταση ερευνών

Ενώπιον της μεγαλύτερης υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που κλήθηκε ποτέ να αντιμετωπίσει βρίσκεται η Αστυνομία, αφού ποτέ προηγουμένως στα χρονικά, δεν υπήρξαν τόσες καταγγελίες εναντίον ενός προσώπου, όπως στην περίπτωση του καθηγητή που συνελήφθη στη Λεμεσό, μετά από καταγγελία μαθήτριας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε καθηγητή στη Λεμεσό-Καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση

Μόλις ο κύκλος της σιωπής έσπασε από την πρώτη μαθήτρια, το δρόμο της, ακολούθησαν σύμφωνα με πληροφορίες κι άλλα ανήλικα πρόσωπα που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, τα οποία προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Ο αριθμός των καταγγελιών, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, καθότι η διερεύνηση βρίσκεται στα αρχικά στάδια και αυτός αλλάζει συνεχώς, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι είναι ο μεγαλύτερος που είχαν ποτέ ενώπιόν τους. 

Η προηγούμενη μεγάλη υπόθεση ήταν αυτή σε βάρος του καθηγητή ιππασίας το 2021, εναντίον του οποίου είχαν καταγγελθεί πέντε υποθέσεις. 

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες κατά του καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, τα στοιχεία που έρχονται ενώπιον των Αρχών είναι πάρα πολλά, μέσα από μαρτυρίες ή καταγγελίες και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει που θα σταματήσουν. 

Τρέχουν και επεκτείνονται οι έρευνες

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και λαμβάνονται καταθέσεις από μαθητές, ενώ σε κάποια στιγμή θα κληθούν να καταθέσουν και καθηγητές. 

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται αν κριθεί αναγκαίο, το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησής του να ανανεωθεί για να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αρχών. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αρχών και κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, δεδομένου ότι η Αστυνομία θα κρίνει ότι προκύπτει υπόθεση εναντίον του. 

Στο μεταξύ, απευθύνεται έκκληση στους γονείς, αλλά και σε οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για τη συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, να ενημερώνει τις Αρχές, ώστε να γίνεται άμεσα διερεύνηση τέτοιας φύσεως υποθέσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου