Όλα τα στοιχεία μας δακτυλοδείχνουν για παρακολουθήσεις, άρνηση για διερεύνηση

Σε σκάνδαλο μεγατόνων που έχει προκαλέσει την προσωπική εμπλοκή του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την αντίδραση του αρμόδιου Εισαγγελέα, εξελίσσεται στην Ελλάδα το θέμα των υποκλοπών, αφού τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των «Νέων», δεν αμφισβητούνται σχεδόν από κανένα.  

Όλα τα δημοσιεύματα και όλες οι πτυχές της ιστορίας των υποκλοπών στην Ελλάδα, έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Την εμπλοκή της Κύπρου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφού όπως προκύπτει από εδώ ξεκινά μια ιστορία με πώληση, αγορά και χρήση κακόβουλων λογισμικών που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. Και εύλογα διερωτάται κάποιος: Όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι που αποφάσισαν να στήσουν μια βιομηχανία υποκλοπών στην Ελλάδα, άφησαν απ΄ έξω την Κύπρο; Εκμεταλλεύτηκαν το νησί μας μόνο για να στήσουν το στρατηγείο τους για εξαγωγή των λογισμικών και δεν επεδίωξαν, ούτε ασχολήθηκαν με το να πουλήσουν τα λογισμικά τους σε Κύπριους ενδιαφερόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολιτικοί τριγμοί στην Ελλάδα μετά τις νέες αποκαλύψεις για υποκλοπές-«Ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί»

Κι αυτά τα ερωτήματα προκύπτουν, βέβαια, την ώρα που υπάρχουν στοιχεία για χρήση των παράνομων λογισμικών εντός της κυπριακής επικράτειας. Από τη μια η υπόθεση του μαύρου βαν, από την άλλη οι εκθέσεις του Ευρωκοινοβουλίου που αγγίζουν τα θέματα υποκλοπών και επίσημα επιβεβαιώνουν τη χρήση τους εντός Κύπρου και τέλος τα όσα σοβαρά καταγγέλλει στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία» ο Μακάριος Δρουσιώτης, δημιουργούν την εντύπωση πως ακόμα κι αν δεν υφίσταται τίποτα από όλα αυτά, υπάρχει η υποχρέωση να διερευνηθούν από τους αρμόδιους.

Από τη στιγμή μάλιστα, που κανείς από τους εμπλεκόμενους στις πιο πάνω αναφορές, δεν βγαίνει δημόσια να διαψεύσει και να μηνύσει αυτούς που τον δείχνουν ως εμπλεκόμενο, αντιλαμβάνεται κανείς πως, δεν διαψεύδονται, αλλά επιχειρείται να υποβαθμιστούν και τελικά το θέμα να ξεχαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις-Ο ρόλος της Κύπρου και οι... διασυνδέσεις

Αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά, είναι πως όλα τα στοιχεία μας δακτυλοδείχνουν κι εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και ευχόμαστε το όλο ζήτημα να ξεχαστεί. Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους ανεξάρτητους θεσμούς που έχουν ευθύνη να διερευνήσουν αν όντως ισχύουν τα όσα γράφονται για την Κύπρο, το όλο θέμα να υποβαθμιστεί, να περιοριστεί στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, και στην Κύπρο όσοι παρανόμησαν εάν παρανόμησαν να παραμείνουν στο απυρόβλητο.

Με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνουν οι αρμόδιοι, είναι να πυκνώσουν τις σκιές, αφού από τη στιγμή που δεν γίνεται μια σοβαρή και ανεξάρτητη διερεύνηση του ζητήματος, ανατροφοδοτείται η παραφιλολογία με τρόπο ανεξέλεγκτο και ζημιογόνο για το ίδιο το κράτος. Πόσο δε μάλλον, την ώρα που ακόμα και η μοναδική έρευνα που έγινε μετά από παρέμβαση του τέως Γενικού Εισαγγελέα, φυλάσσεται από την παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας ως επτασφράγιστο μυστικό. Αποτελεί δηλαδή άλλη μια έρευνα, που ενδεχομένως επειδή δεν κατέληγε στα επιθυμητά συμπεράσματα, παρέμεινε στα συρτάρια και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δένδιας για παρακολουθήσεις-«Με καλύπτει η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού»

Για αυτό εάν θέλουν οι αρμόδιοι όντως να λειτουργήσουν στα πλαίσια της διαφάνειας και της ευνομίας, το λιγότερο που έχουν να κάνουν, είναι να διατάξουν μια νέα ανεξάρτητη έρευνα, έτσι ώστε το ζήτημα να διερευνηθεί εις βάθος και να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα που αιωρούνται τις τελευταίες εβδομάδες. Κατείχαν οι κυπριακές Αρχές κακόβουλα λογισμικά και προέβαιναν σε υποκλοπές χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσουν τα σχετικά δικαστικά διατάγματα, όπως προβλέπεται αυστηρά από τη Νομοθεσία; Πουλήθηκαν παράνομα σε τρίτους, ιδιώτες, επιχειρηματίες ή πολιτικούς τέτοια συστήματα υποκλοπών; Υπήρξαν αναφορές όλο αυτό το διάστημα για παράνομες παρακολουθήσεις και το θέμα συγκαλύφθηκε; Οι κυπριακές Αρχές, έκαναν ότι έπρεπε έτσι ώστε να μην βρουν τρύπες για παράνομη πώληση τέτοιων λογισμικών στην Κύπρο ή αλλού; Επιβεβαιώνονται τα όσα καταγράφει στα βιβλία του ο Μακάριος Δρουσιώτης για παράνομες υποκλοπές, με τα στοιχεία να καταλήγουν ακόμα και στο Προεδρικό;

Όλα αυτά είναι καυτά και εξαιρετικά κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία οι αρμόδιοι στην Κύπρο, παρά το σάλο, παρά τη σοβαρότητα και παρά τις πιέσεις που ασκούνται δεν επιδιώκουν να πάρουν απαντήσεις, πυκνώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί και δίδουν πάτημα στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολιτική θύελλα μετά τη δεύτερη λίστα με παρακολουθήσεις-Ετοιμάζει αντεπίθεση ο Μητσοτάκης

Εξάλλου, ακόμα και ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, πρώην αξιωματούχος του οποίου, παρεμπιπτόντως, φαίνεται να διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, με ανάρτηση του στο twitter, αναφέρθηκε στα όσα καταγράφονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη, διαπιστώνοντας πως, μετά την κυκλοφορία του, δύο ενέργειες μπορούσαν να γίνουν. Είτε πολλές αγωγές λιβέλου από τους αναφερόμενους ή να ενεργοποιηθεί άμεσα ο Γενικός Εισαγγελέας με λήψη καταθέσεων, προσαγωγές στο Δικαστήριο κτλ. «Τίποτα από αυτά όμως! Γιατί άραγε;», διερωτάται ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Πλέον η μπάλα βρίσκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα χέρια της πολιτείας και ειδικά της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια για να αποφασίσει την τύχη της όλης υπόθεσης. Από τη μια έχει την επιλογή να διεκδικήσει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, έτσι ώστε να διαφανεί σε ποιο βαθμό είναι αληθή τα όσα ακούγονται για τις υποκλοπές εντός Κύπρου και από την άλλη έχει την ευχέρεια να διατηρήσει τη στάση σιωπής που τηρεί μέχρι σήμερα, να κρατήσει κρυφό και το πόρισμα Στεφάνου, τροφοδοτώντας την παραφιλολογία και διογκώνοντας τα γεγονότα, μέχρι τη μέρα που και αυτό το θέμα θα ξεχαστεί, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα σκάνδαλα made in Cyprus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιοι πήραν το Predator στην Ελλάδα-Τα δύο πρόσωπα κλειδιά των υποκλοπών

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες