Άλλες τρεις συλλήψεις για το φόνο του Tansu-Ο ένας ο συγκάτοικος του θύματος

Χειροπέδες σε άλλα τρία πρόσωπα, σχετικά με την υπόθεση του φόνου του 41χρονου Τουρκοκύπριου, Tansu Cidan, που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης, 27 Οκτωβρίου, στις Κεντρικές Φυλακές πέρασε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον συγκάτοικο του 41χρονου, επίσης τουρκικής καταγωγής του και δύο άλλα άτομα, ένα Τουρκοκύπριο και ένα Βούλγαρο, που φαίνεται ότι μπαινόβγαιναν στο κελί και να είχαν επαφές τόσο με το θύμα, όσο και με τον υπ’ αριθμό ένα βασικό ύποπτο. Ωστόσο, ερώτημα προκαλεί γιατί ο συγκάτοικος του θύματος δεν είχε συλληφθεί εξ αρχής, αφού ενδεχομένως να πρόκειται για το πρόσωπο κλειδί, που μπορεί να δώσει απαντήσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα εκπνέει το διάταγμα κράτησης των άλλων οκτώ υπόπτων, οι οποίοι οδηγούνται εκ νέου στο Δικαστήριο, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους. Πιθανόν στην ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να οδηγηθούν και οι τρεις νέοι συλληφθέντες. Πέντε εξ αυτών πρόκειται για άτομα τουρκικής καταγωγής, ανάμεσα στους οποίους και ο βασικός ύποπτος.

Σημειώνεται πως όπως προκύπτει, ο δράστης αλλά και άλλοι συλληφθέντες είχαν φιλικές σχέσεις με το θύμα, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι μεσολάβησε πριν βρεθεί νεκρός, ειδικότερα την 27η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της μέρας που βρέθηκε νεκρός, κάμερα τον δείχνει να βρίσκεται στην είσοδο του κελιού του, να καπνίζει ημίγυμνος, χωρίς να διακρίνονται τραύματα στο πάνω μέρος του σώματός του.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έξι πρόσωπα, δύο εκ των οποίων ήταν στη βάρδια, που εντοπίστηκε νεκρός ο 41χρονος και φαίνεται να είχαν παραλήψεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου