Κόβονταν σε άλλη επαρχία, πήγαιναν στην Πάφο και έπαιρναν την άδεια σε… φακελάκι

Μόνο πρόσφατο δεν φαίνεται να είναι το σκάνδαλο με τις άδειες οδήγησης σε... φακελάκι σε αλλοδαπούς που δεν εξετάζονταν καν, με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές να στρέφουν τα βέλη τους στον υπουργό Μεταφορών, αναφέροντας πως τον είχαν ενημερώσει προ πολλού για πιθανή κομπίνα, ωστόσο το ζήτημα παρέμεινε στα συρτάρια, αφού δεν υπήρχαν στοιχεία για περαιτέρω διερεύνηση, η οποία όμως δεν έγινε για να εντοπιστούν. 

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, καθώς τα πολύ ψηλά ποσοστά επιτυχίας που κατέγραφαν συγκεκριμένες σχολές οδηγών της Πάφου ήγειραν υποψίες, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τριών υπαλλήλων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους άρχισε ποινική έρευνα από την Αστυνομία. 

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι τρεις φέρονται να είχαν παρέμβει στη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης σε συγκεκριμένους υποψήφιους, οι οποίοι μάλιστα, δεν είχαν πάει ποτέ για εξέταση, αλλά τους είχε εκδοθεί επιτυχώς η άδεια. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των επαγγελματιών εκπαιδευτών, Κόκο Πρωτοπαπά, πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι μπορεί να είχαν κοπεί από την εξέταση που υποβλήθηκαν από άλλη επαρχία και ακολούθως μετέβησαν στην Πάφο, εξασφαλίζοντας άδεια, χωρίς μάλιστα να παρουσιαστούν.  

Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοπαπάς, «είναι κάτι που πράττουν συχνά στο εξωτερικό και παίρνουν τις άδειες οδήγησης με αυτό τον τρόπο. Εμείς συνεχώς, είχαμε πολλά έκτροπα από τους ίδιους τους μαθητές μας, αφού κάθε μαθητής που αποτύγχανε σε εξέταση, ήθελε να πάει στην Πάφο. Και εμείς διερωτώμασταν, καλά τους προϊστάμενους στην Πάφο δεν τους προβλημάτιζε αυτό το γεγονός; Γιατί να θέλουν οι μαθητές να πάνε στην Πάφο, από τη στιγμή που τα μαθήματα τα κάνουν στη Λεμεσό. Είναι δυνατό να είναι πιο εύκολοι οι εξεταστές στην Πάφο, από τους εξεταστές της Λεμεσού; Είναι τροφή για σκέψη αυτά τα ερωτήματα».

Την ίδια ώρα, φανερά προβληματισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος των επαγγελματιών εκπαιδευτών, έστρεψε τα βέλη στον υπουργό Μεταφορών, υποστηρίζοντας πως είχε ενημερωθεί εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο το θέμα δεν είχε διερευνηθεί, με αποτέλεσμα κάποιοι να παραμείνουν ανενόχλητη. 

Όπως ανέφερε, οι ίδιοι από την πλευρά τους, είχαν προειδοποιήσει πριν από αρκετά χρόνια το αρμόδιο τμήμα και το υπουργείο για τις παρατυπίες που συνέβαιναν, λέγοντας πως, «αυτά τα σημεία εμείς τα λέγαμε από καιρό συνεχώς, αλλά τα αγνοούσαν και θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Όταν τους τα λέγαμε, η απάντηση που λαμβάναμε ήταν ότι ήθελαν στοιχεία και αποδείξεις. Εμείς όμως, δεν είμαστε αστυνομικοί του τμήματος και θα τους βρούμε τα στοιχεία. Γιατί ο ίδιος ο υπουργός δεν έψαχνε τα προηγούμενα χρόνια να βρει τα στοιχεία και περίμενε να γίνουν όλα αυτά και μετά να το ψάξει το ζήτημα;». 

Η παρούσα κατάσταση, προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο στους επαγγελματίες οδηγούς, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπάς, «σήμερα, έχει τίμιους και σωστούς εκπαιδευτές, που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματό τους και να προσφέρουν και ένα έργο στην κοινωνία γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, λιθοβολούνται οι τίμιοι και βγαίνουν στην επιφάνεια οι απατεώνες, διότι δυστυχώς έχει πολλούς απατεώνες μέσα στο επάγγελμά μας. Είναι κάτι που μας προβληματίζει έντονα, αλλά δεν δέχομαι ότι ο κ. Νικολαΐδης του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και ο υπουργός Μεταφορών, κ. Καρούσος, δεν ήξεραν αυτά τα πράγματα και τα έμαθαν δυο μέρες πριν γίνουν. Έχει τρία με τέσσερα χρόνια που ξέρουν αυτά τα πράγματα που γίνονται και οι δυο τους». 

Επανειλημμένα είχαν ζητήσει συνάντηση τόσο με τον Υπουργό, όσο και με τον κ. Νικολαΐδη, οι επαγγελματίες οδηγοί, για την επίλυση των προβλημάτων τους, ωστόσο αυτό, δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα. «Ενώ μόλις πριν μερικές ώρες, αυτοί του αεροδρομίου που είχαν πρόβλημα, συναντήθηκαν αμέσως και βρήκαν και λύσεις άμεσα. Εμείς στείλαμε και επιστολή γραπτώς πριν από είκοσι ημέρες και ζητήσαμε συνάντηση μαζί τους, αλλά δεν έχουμε ανταπόκριση, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν χρόνο».

Το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Πρωτοπαπάς, είναι ότι λιθοβολούν τις σχολές οδηγών αδίκως, ενώ την ίδια ώρα, υπάρχουν αρκετά άλλα σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν συνεχώς και οι ίδιοι για τις εκπαιδεύσεις τους. «Δυστυχώς, το μόνο πράγμα που είδαμε να ενδιαφέρει τον Υπουργό σήμερα, είναι εάν είναι αναμμένες οι κάμερες και να δείχνει στη συνέχεια το έργο του στην Κυβέρνηση. Αλλά ακόμη και εδώ υπάρχουν λάθη, καθώς εμείς που βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους και κάνουμε μαθήματα, έπρεπε οι κάμερες να έχουν χρονοδιακόπτη εγκατεστημένο από πάνω τους, για να γνωρίζει ο κάθε οδηγός πόση ώρα θα παραμείνει το πράσινο και το κόκκινο φως, έτσι ώστε όταν αλλάζουν τα φώτα να μην εκδίδεται εξώδικο για τον καθένα που περνά για κλάσματα δευτερολέπτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί