Πέμπτη 8 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προχωρούν στην εκταφή της 15χρονης Ιωάννας-Ψάχνουν απαντήσεις από τη νεκροτομή

  03/11/2022 06:28
Προχωρούν στην εκταφή της 15χρονης Ιωάννας-Ψάχνουν απαντήσεις από τη νεκροτομή

Προχωρούν στην εκταφή της 15χρονης Ιωάννας-Ψάχνουν απαντήσεις από τη νεκροτομή

  03/11/2022 06:28

Άλλη μια υπόθεση αρχίζει να ξετυλίγεται και άλλη μια οικογένεια που ντύθηκε στα μαύρα, καλείται να βιώσει ξανά το δράμα της απώλειας, αναμένοντας απαντήσεις γύρω από τον θάνατο του δικού της ανθρώπου. Μετά το πράσινο φως, το πρωί αναμένεται να αρχίσει η εκταφή της άτυχης 15χρονης, Ιωάννας Μ. Σκορδή από τον Κορμακίτη, που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι τον προηγούμενο Μάρτιο, προκειμένου να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της, ώστε να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. 

Οκτώ μήνες αργότερα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα σε βάρος τριών γιατρών, σε βάρος των οποίων ο ερευνών λειτουργός εντόπισε εκ πρώτης όψεως ιατρική αμέλεια, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εκταφής, στην παρουσία των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, όπως και ανθρωπολόγου. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 15χρονης από τους ιατροδικαστές με την συνδρομή του ανθρωπολόγου, σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις ως προς την αιτία θανάτου, ενώ αναμένονται να ληφθούν και δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και να δοθούν όλες οι απαντήσεις. Σημειώνεται πως πριν την ταφή της 15χρονης, η οικογένεια δεν είχε αποδεχθεί να πραγματοποιηθεί νεκροτομή επί της σορού της. 

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε υποβληθεί σε μια επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού και μετέπειτα, έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Στη συνέχεια, η οικογένεια της 15χρονης, είχε προβεί σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, για ιατρική αμέλεια, με το αρμόδιο Υπουργείο να διορίζει ερευνόντα λειτουργό και κατά τις έρευνες, διαπιστώθηκε πως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας, πίσω από τον θάνατο της άτυχης Ιωάννας. 

Εν συνεχεία, ο φάκελος αφού διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος τριών γιατρών, ώστε να γίνουν έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα ευρήματα από την νεκροτομή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας