Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Εξασφαλίστηκαν τα διατάγματα για εκταφή της σορού της 15χρονης Ιωάννας

  02/11/2022 13:12
Εξασφαλίστηκαν τα διατάγματα για εκταφή της σορού της 15χρονης Ιωάννας

Εξασφαλίστηκαν τα διατάγματα για εκταφή της σορού της 15χρονης Ιωάννας

  02/11/2022 13:12

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Μ. Σκορδή, από τον Κορμακίτη, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, η Αστυνομία έχει ήδη εξασφαλιστεί τα σχετικά διατάγματα από τον θανατικό ανακριτή και αναμένεται να εκτελεστούν εντός των επόμενων ημερών.   

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού της 15χρονης, με τις έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σημειώνεται πως, τα δικαστικά διατάγματα αφορούν σε εκταφή της σορού και διενέργεια νεκροτομής.

Η Αστυνομία διερευνά ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια από τρεις γιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου, εκ των δύο να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. 

Σημειώνεται ότι, η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Ακολούθως, οι γονείς της 15χρονης προέβησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια ενώπιον του Υπουργείο Υγείας, το οποίο όρισε ερευνών λειτουργό, ενώ μετά από εξετάσεις, διαπίστωσε πως εκ πρώτης όψεως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας.

Στη συνέχεια, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος τριών γιατρών, ώστε να διεξάγει έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πράσινο για εκταφή της σορού της Ιωάννας από Υπουργείο-Το μπαλάκι στην Αστυνομία

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας