Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται οι θέσεις για τους 300 στην Πράσινη Γραμμή

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυβέρνησης, όσον αφορά στα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο, στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, όταν δύο ομάδες αλλοδαπών ενεπλάκησαν σε συμπλοκές. Τα αρμόδια Υπουργεία ψάχνουν τους τρόπους για να μην παρατηρηθούν ξανά τέτοιας φύσης επεισόδια και προς αυτή την κατεύθυνση, η Αστυνομία εντός της εβδομάδας θα προκηρύξει τις θέσεις για τους 300 ειδικούς αστυνομικούς, για την επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής.

Αυτό ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, μετά το πέρας της τελετής διαβεβαίωσης του νέου Συμβουλίου Αποφυλάκισης Επ’ Αδεία, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια. Υπέδειξε, παράλληλα, ότι το μεταναστευτικό είναι κάτι που τους απασχολεί σε καθημερινή βάση, καθώς δεν έχουν αυξηθεί μόνο οι ροές, αλλά και η εγκληματικότητα, αφού έχει διαφανεί από τα στοιχεία, ότι τα μισά εγκλήματα διαπράττονται από πρόσωπα που δεν είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκρίθηκε σήμερα το κονδύλι για τους 300 στην πράσινη γραμμή-Αρχίζει η διαδικασία προσλήψεων

«Η δουλειά της Αστυνομίας έχει αυξηθεί κατά πολύ στον τομέα της πρόληψης και της πάταξης της εγκληματικότητας. Όσον αφορά στο θέμα της περιοχής της Κοκκινοτριμιθιάς έχουμε ενισχύσει τον αστυνομικό σταθμό της περιοχής. Επίσης, έχουμε αυξήσει τα μέλη που βρίσκονται τόσο εκτός, στον περιβάλλοντα χώρο, όσο και στις γύρω περιοχές. Όμως, όταν τα άτομα ξεπερνούν τις 2,000 συνήθως και οι διαφορετικές εθνικότητες που υπάρχουν και έχουν κάποια ζητήματα, πολλές φορές ασήμαντα μεταξύ τους, προκαλούν αναστάτωση, με αποτέλεσμα να έρχονται σε συμπλοκή μεταξύ τους και να έχουμε αυτές τις καταστάσεις».

Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι είναι πέραν των δυνατότητων της Κυπριακής Δημοκρατίας οι αριθμοί που καταγράφονται στο Πουρνάρα αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στις απελάσεις. «Πέρσι είχαμε 2,500 και φέτος ξεπεράσαμε τις 5,000. Αλλά έχουν αυξηθεί και οι εισροές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ψυγείο το νομοσχέδιο για τους 300 στην πράσινη γραμμή-Φωνές για… κωλυσιεργία

Από πλευράς της, η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου σημείωσε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό θέμα, που απασχολεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όσον αφορά στα επεισόδια του Σαββάτου, η κα. Δράκου υπέδειξε πως η Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, μόλις έλαβε πληροφορία από τους επιτηρητές εντός του χώρου, ότι υπάρχει ένταση, έδρασε αμέσως και έλεγξε τα επεισόδια στον βαθμό που μπορούσε, ώστε να μην υπάρξουν χειρότερες εξελίξεις.

«Σίγουρα υπάρχουν τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών και προς αυτή την κατεύθυνση να αναφέρω ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας είχε καταθέσει εισηγήσεις να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο η ασφάλεια εντός του χώρου του Πουρνάρα, που δεν είναι αρμοδιότητά του. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται στην επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες