Οκτώ συλλήψεις για τον θάνατο κρατουμένου-Ανάμεσα τους Τούρκος βασικός ύποπτος

Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον οκτώ ατόμων, τα οποία εκτελέσηκαν το απόγευαμ, προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με τον θάνατο του 41χρονου Τουρκοκύπριου, που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης στο κελί του, θέτοντας σε συναγερμό τις Φυλακές και Αρχές.

Ανάμεσα στους οκτώ, εκ των οποίων οι πέντε είναι Τούρκοι, βρίσκονται τα τρία πρόσωπα τα οποία ταυτοποίησαν οι Φυλακές από την εξέταση, σε συνεργασία με την Αστυνομία, του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στην πτέρυγα που διέμενε ο 41χρονος, προσκομίζοντας τις ταυτότητές τους, αφού είναι τα τελευταία άτομα που εισέρχονται στο κελί του θύματος προτού εντοπιστεί νεκρός. Επίσης ανάμεσα στους οκτώ βρίσκεται και Τούρκος που θεωρείται βασικός ύποπτος. 

Ωστόσο, οι αστυνομικοί θα περάσουν από ανάκριση και τα οκτώ άτομα, σε μία προσπάθεια να εξασφαλιστεί μαρτυρία αναφορικά με τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τη Διεύθυνση των Φυλακών, τα τρία πρόσωπα είναι δύο Τούρκοι και ένας Σύρος, οι οποίοι εκτίουν ποινές για διαφορετικά αδικήματα και διαμένουν στην ίδια πτέρυγα με το θύμα.

 

Μετά την αξιολόγηση του CCTV, όπου καταγράφονται να τρία πρόσωπα, τέθηκαν στο μικροσκόπιο οι κινήσεις τους, ενώ ερευνήθηκαν τα κελιά τους, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οποιαδήποτε αντικείμενα, ενώ τα κελιά παραμένουν κλειστά και φρουρούνται από δεσμοφύλακες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από περαιτέρω έρευνα σε κάδο κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και μια κλειδωνιά, η οποία εξετάζεται κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, προκαλώντας του θύματος θλαστικά τραύματα.

Όσον αφορά το κίνητρο, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο, ενώ σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας και ερωτηθείς αν από τις διενεργηθείσες έρευνες φαίνεται να εμπλέκονται άτομα εκτός φυλακών, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι με βάση της ενημέρωσης της οποίας έτυχε, δεν φαίνεται να εμπλέκεται κάποιος εκτός φυλακών.

Στο επίκεντρο οι τελευταίες ώρες

Οι έρευνες τόσο της Αστυνομίας όσο και των Φυλακών επικεντρώνονται στις τελευταίες ώρες, αφού όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα θανατηφόρα χτυπήματα τα δέχθηκε μετά το απόγευμα.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τις Φυλακές, από τις εκθέσεις γεγονότων του προσωπικού που υπηρετεί στη συγκεκριμένη πτέρυγα φαίνεται ότι κατά την τελευταία προγραμματισμένη καταμέτρηση, στις 17:06, στις 27/10/2022, ο κρατούμενος ήταν παρόν, χωρίς να φέρει εξωτερικά τραύματα ή οτιδήποτε ύποπτο και χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε στους δεσμοφύλακες που μίλησαν μαζί του. Τα ίδια διαπιστώθηκαν κατά την περιπολία που προηγήθηκε, όπου συνομίλησαν με τον εκλειπόντα χωρίς να τους αναφέρει οτιδήποτε σχετικό.

Παράλληλα, μετά από οδηγίες της Διεύθυνσης, διερευνώνται όλα τα στοιχεία και περιστατικά που δυνατό να σχετίζονται με την πρόκληση του θανάτου του και αν τηρήθηκαν από τα μέλη του προσωπικού που ήταν σε υπηρεσία οι γραπτές οδηγίες κατά τους ελέγχους των κρατουμένων. «Από τις έρευνες αξιολογούνται οι οποιεσδήποτε ευθύνες μελών του προσωπικού και άμεσα αναμένεται να υποβληθούν διαβήματα για διαθεσιμότητα για όσους προκύπτουν ευθύνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου