Παραδοχή Εισαγγελίας για εμπλοκή Γενικού και Βοηθού στα διαβατήρια των κατηγορουμένων για Al Jazeera

Με την εξέταση της προδικαστικής ένστασης που κατέθεσε στην προηγούμενη δικάσιμο, ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ξεκινά  σήμερα, η πρώτη δικάσιμος για την πολύκροτη υπόθεση του του Al Jazeera, με κατηγορούμενους τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τον πρώην βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη, ένα συνεργάτη του και τον δικηγόρο Ανδρέα Πιττάτζιη.

Κατά την προδικαστική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο με τους δικηγόρους του, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπήθηκε από την Έλλη Παπαγαπίου. Ειδικότερα ο Δημήτρης Συλλούρης εκπροσωπήθηκε από ομάδα νομικών μεταξύ των οποίων ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο Χριστάκης Τζιοβάνης και ο συνεργάτης του από τον δικηγόρο Γιώργο Παπαϊωάννου, ενώ ο κ. Πιττάτζιης εκπροσώπησε ο ίδιος τον εαυτό του. 

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με πέντε κατηγορίες, που περιλαμβάνουν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου.

Στην προηγούμενη διαδικασία είχε ξεχωρίσει η επισήμανση του κ. Πιττάτζιη, ο οποίος εκπροσωπεί τον εαυτό του ενώπιον του Δικαστηρίου, πως από το μαρτυρικό υλικό λείπουν εκ παραδρομής κάποιες καταθέσεις. Το ζήτημα που έθεσε ο κ. Πιττάτζιης ενστερνίστηκε και οι υπόλοιποι δικηγόροι.

Από την άλλη ο Κρις Τριανταφυλλίδης, έθεσε μια σειρά από ζητήματα, που αναμένεται να απασχολήσουν σήμερα το Δικαστήριο. Μεταξύ άλλων, έθεσε θέμα για την εμπλοκή στην υπόθεση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη και το Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη, ως τότε υπουργοί της Κυβέρνησης που ενέκριναν πολιτογραφήσεις, ενώ από την άλλη, αρχίζει με πλήγμα στο μαρτυρικό υλικό της Κατηγορούσας Αρχής. 

Δείτε την εξέλιξη της διαδικασίας 

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο