Είχε κριθεί ως επικίνδυνη η οικοδομή όπου κατέρρευσε το δεύτερο μπαλκόνι

Σε μια από τις 100 οικοδομές, οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες και στις οποίες γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης, υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης, μέρος μπαλκονιού, του έβδομου ορόφου. Ελαφρά τραυματίστηκε στο κεφάλι, από θραύσματα, 56χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέρρευσε δεύτερο μπαλκόνι την ίδια μέρα στη οδό Κατσουνωτού (pics)

Πρόκειται για τη δεύτερη πτώση μέρους μπαλκονιού, που καταγράφεται σε λιγότερο από 12 ώρες στον Δήμο Λεμεσού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του οποίου έδωσαν οδηγίες για περίφραξη του χώρου και αποκοπή των επικίνδυνων μπαλκονιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:00 και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, καθώς 56χρονη τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι από κομμάτι μπετόν, ενώ περπατούσε κάτω από την πολυκατοικία. Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λεμεσού, όπου της έγινε συρραφή του τραύματος και αναμένεται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Τη σκηνή επισκέφθηκε ο δημοτικός μηχανικός και ο δημοτικός γραμματέας του Δήμου Λεμεσού, ενώ δόθηκαν οδηγίες για περίφραξη του χώρου και αποκοπή επικίνδυνων μπαλκονιών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δημοτικός μηχανικός Αντώνης Χαραλάμπους, «πρόκειται για μια από τις καταγεγραμμένες ως επικίνδυνες πολυκατοικίες, που έχουμε λάβει και μέτρα και γινόταν μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες».

«Καταφέραμε μετά από πολύ κόπο - συνάδελφος μηχανικός έκανε τη μελέτη – να ξεκινήσουν οι εργασίες όπως φαίνεται, ξεκίνησε και η υποστύλωση και η τοποθέτηση σκαλωσιών, δεν πρόλαβαν προφανώς», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας κατέρρευσε το μπαλκόνι-Ζημιές σε κατάστημα

Υπέδειξε ότι διαφαίνεται να έγινε επιβάρυνση του φόρτου των μπαλκονιών, «λόγω παράνομων εργασιών σε διαμερίσματα» και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες «να περιφραχθεί ο δρόμος, συνεννοηθήκαμε και με τους καταστηματάρχες και είμαι σε συνεννόηση με τον νόμιμο εργολάβο, και μίλησα ήδη με τον μηχανικό τους και έδωσα οδηγίες να κάνουμε αποκοπή των επικίνδυνων μπαλκονιών σε πρώτη φάση και μετά να συνεχίσει η υποστύλωση».

Τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε υποχωρήσει στηθαίο στην ταράτσα επίσης επταώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μακαρίου Γ’, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Μετά τα δυο τελευταία περιστατικά, ο Δήμος Λεμεσού θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου για το θέμα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα.

Τι εξετάζει ο Δήμος Λεμεσού

Το ενδεχόμενο η πτώση μέρους μπαλκονιού διαμερίσματος, το απόγευμα στη Λεμεσό, να οφείλεται σε εργασίες ανακαίνισης εντός του διαμερίσματος της επταώροφης πολυκατοικίας, που είχε κριθεί ως επικίνδυνη, εξετάζει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του, σε σχέση με την επικινδυνότητα οικοδομών και μετά και από το δεύτερο περιστατικό πτώσης μέρους μπαλκονιού, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως η εν λόγω οικοδομή είχε τύχει επιθεώρησης από τις υπηρεσίες του Δήμου και επειδή διαπιστώθηκε ότι έχρηζε επισκευής, οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν όπως προβούν σε έλεγχο και αποκατάσταση της, σύμφωνα με τον Περί οδών και οικοδομών Νόμο.

Μετά από τις υποδείξεις του Δήμου Λεμεσού, προσθέτει, η διαχειριστική επιτροπή και οι ιδιοκτήτες, ανέθεσαν σε προσοντούχο Πολιτικό Μηχανικό την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης της οικοδομής και στη συνέχεια σε εργολάβο τις σχετικές εργασίες.

Η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως διαφάνηκε από τη σημερινή επιτόπου κατάσταση έχουν εκτελεστεί εργασίες μέχρι και τον 3ο όροφο της οικοδομής.

«Στο διαμέρισμα από το οποίο υπήρξε πτώση μέρους του μπαλκονιού διαπιστώθηκε ότι εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης από τους ιδιοκτήτες του και εξετάζεται η πιθανή συσχέτιση τους με το γεγονός», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι, σε συνεργασία με τον ιδιώτη εργολάβο, προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για άμεση άρση των κινδύνων που προκλήθηκαν από τη πτώση μέρους του μπαλκονιού.

Επαναλαμβάνει, επίσης, ότι παρά τις εκτεταμένες ενέργειες που γίνονται από πλευράς του για τη δημιουργία συνθηκών ελαχιστοποίησης του προβλήματος, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη προώθησης και νομοθετικής ρύθμισης του προβλήματος, που αφορά στην εφαρμογή του Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας των κτιρίων και του καθορισμού νομικού πλαισίου που θα καθιστά επίσημα τις Διαχειριστικές Επιτροπές ως Νομικό πρόσωπο, με όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που τις αναλογούν.

Με σκοπό την ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου, σε σχέση με την επικινδυνότητα οικοδομών και την προώθηση των προτάσεων του, ο Δήμος Λεμεσού συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούει καμπανάκι ο Δήμος Λεμεσού-«Εκατό οικοδομές έχουν κηρυχθεί επικίνδυνες»

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών