Ήρθαν στην Κύπρο για να του δώσουν πλαστή ταυτότητα-Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας, και υποβοήθησης της διέλευσης από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.30 το πρωί σήμερα, δύο γυναίκες ηλικίας 55 και 22 ετών, υπήκοοι ευρωπαϊκής χώρας, και άντρας ηλικίας 29 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Κύπρο, παρουσιάστηκαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, για να αναχωρήσουν με πτήση για χώρα της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε από μέλη της Αστυνομίας ότι, τα δελτία ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, που παρουσίασαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν αυθεντικά, ωστόσο εγέρθηκαν υποψίες ότι στο δελτίο ταυτότητας που παρουσίασε ο 29χρονος, δεν απεικονιζόταν ο ίδιος.

Ακολούθησαν περαιτέρω εξετάσεις ενώ ανακρινόμενη η 22χρονη ανάφερε ότι, τις προηγούμενες μέρες ταξίδεψε από χώρα της Ευρώπης στην Κύπρο μαζί με την 55χρονη, με σκοπό να παραδώσουν στον 29χρονο, έναντι αμοιβής, το ευρωπαϊκό δελτίο ταυτότητας που ο 29χρονος παρουσίασε κατά τον διαβατηριακό έλεγχο. Όπως ανέφερε η 22χρονη, το δελτίο ταυτότητας ανήκει σε οικείο πρόσωπο των δύο γυναικών και το παρέδωσαν στον 29χρονο ώστε αυτός να ταξιδέψει μαζί τους με προορισμό την ευρωπαϊκή χώρα από την οποία είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο.

Εναντίον των τριών υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»