Ψάχνει απαντήσεις για τη σορό η Αστυνομία-Η νεκροτομή καθορίζει τα επόμενα βήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, όσον αφορά στην εξακρίβωση των στοιχείων της σορού, που εντοπίστηκε σε σκελετοποιημένη κατάσταση το πρωί της Πέμπτης στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ψάχνει απαντήσεις ως προς την ταυτότητα της σορού, αλλά και τον τρόπο που βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. 

Την κατεύθυνση, προς τα που πρέπει να κινηθούν οι έρευνες των Αρχών, αναμένεται να καθορίσει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού, η οποία διενεργείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το πρωί της Παρασκευής. Λόγω της κατάστασης της σορού, η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη. 

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλους τους φακέλους με τα ελλείποντα πρόσωπα και σε περίπτωση που εντός των φακέλων υπάρχει γενετικό υλικό, αναμένεται να αποσταλεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, για επιστημονικές εξετάσεις. 

Μέχρι στιγμής είναι αδύνατο να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ως προς τα αίτια θανάτου, καθώς είναι άγνωστες οι συνθήκες που βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν μπορεί να καθοριστεί ούτε το φύλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πτώμα-«Είδα ένα χέρι, ενώ κάναμε εργασίες»

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα γύρω στις 9:30, το ιδιωτικό συνεργείο που ασχολείτο με την καθαριότητα εξωτερικών χώρων στο νοσοκομείο, εντόπισε τη σορό σε σκελετοποιημένη κατάσταση, στη βόρεια πλευρά και αμέσως ενημερώθηκε η Δύναμη. Στο σημείο μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και του τοπικού αστυνομικού σταθμού, οι οποίοι απέκοψαν τη σκηνή για επιτόπιες εξετάσεις.  

«Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πρόκειται για σκελετοποιημένη σορό η οποία βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο για αρκετό χρόνο και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο», ανέφερε υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου. Ερωτηθείς για το φύλο της σορού, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς και πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς για να διαπιστωθεί, όπως και ο χρόνος. «Ελέγχονται όλοι οι κατάλογοι με τα ελλείποντα πρόσωπα και θα γίνουν και οι επιστημονικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ταυτότητα της σορού», πρόσθεσε. «Οι έρευνες είναι στο αρχικό στάδιο και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον ακριβή χρόνο», ανέφερε, ως προς τα πιθανά αίτια θανάτου.  

Ο εργάτης που εντόπισε τη σορό, δήλωσε ότι πήγαν στον χώρο του νοσοκομείου για κηπουρικές εργασίες στις 7:30 το πρωί. Αρχικά εντόπισε ένα χέρι και ακολούθως είδε και το σώμα. «Είδα ένα χέρι, ένα χέρι σκελετού. Όταν το είδα πήρα τηλέφωνο το αφεντικό μου και είδα και το σώμα. Του είπα «κάτι βλέπω». Με ρώτησε τι βλέπω και του είπα «κάτι που μοιάζει με ανθρώπινο σκελετό». Το αφεντικό μου είπε να πάμε να κοιτάξουμε. Τον πήγα και του έδειξα τον σκελετό. Μετά από αυτό, το αφεντικό μου κάλεσε την Αστυνομία να παρέμβει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλήθηκε και ανθρωπολόγος για το πτώμα στη Λεμεσό-Σε εξέλιξη οι έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πτώμα σε αποσύνθεση στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού

Δειτε Επισης

BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα