Βγαίνουν μπροστά οι στιούαρτ-«Εμείς βάλαμε τα κορμιά μας, η Αστυνομία ήταν έξω»

Την αποκλειστική ευθύνη στους υπεύθυνους ασφαλείας επέρριψε η Αστυνομία, μετά και τα ντροπιαστικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο ΓΣΠ, όπου Ιρανός σεκιούριτι παράγοντα ομάδας, ανέσυρε μαχαίρι κατά οπαδών, οι οποίοι βγαίνουν μπροστά και αντιστρέφουν τα πυρά, καθώς όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, είναι αυτοί που έβαλαν μπροστά τα κορμιά τους για να προστατεύσουν τους οπαδούς και όχι τα μέλη της Δύναμης, που έφθασαν στο σημείο κατόπιν εορτής.  

Μιλώντας στον REPORTER ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΓΣΠ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε έντονος στα όσα τους καταλογίζονται και εξαπέλυσε πυρά κατά του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, ενώ θέλησε να αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγής λανθασμένων εντυπώσεων. 

Όπως είπε, «δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς από πού φθάνουν οι πληροφορίες στο υπεύθυνο Τύπου της Αστυνομίας, καθώς εκτίθεται και ο ίδιος με αυτά που λέει. Το να βγαίνει στην παρούσα φάση η Αστυνομία και να ρίχνει ευθύνες στους σεκιούριτι, είναι μεγάλο πρόβλημα. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιο άλλο, από τη στιγμή που δουλεύουμε όλοι μαζί και δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν και τόσες πολλές υπεύθυνες, όσες θέλουν να μεταβιβάσουν».

Οι επιτηρητές στο γήπεδο, εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι για την ασφάλεια όλων, των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων, των παραγόντων, όλων. Τη δουλειά τους οι σεκιούριτι τη γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, καθώς ξέρουν πως να εκκενώσουν ανά πάσα στιγμή ένα γήπεδο, να δώσουν πρώτες βοήθειες, όπως έγινε πάρα πολλές φορές, να μπει ο κόσμος μέσα σωστά χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία και να φέρουν στο τέλος της ημέρας εις πέρας ένα έργο, που είναι πάρα πολύ δύσκολο σύμφωνα με τα όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε». 

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο με το μαχαίρι και τις ευθύνες που τους καταλογίζονται, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως, «κάποιος έβρισε ένα παράγοντα της Καρμιώτισσας. Αυτοί, πηδήξανε όλοι μαζί από τα boxes κάτω. Πήγε να τους επιτεθεί ο κόσμος και εμείς φυγαδεύσαμε τους συγκεκριμένους, δηλαδή τους σεκιούριτι και τους παράγοντες της Καρμιώτισσας για να μην υπάρξουν επεισόδια. Εκεί, συγκεκριμένο πρόσωπο της ομάδας, ανέσυρε μαχαίρι και τον σταμάτησαν σεκιούριτι δικοί μας, ενώ η Αστυνομία ήταν απ’ έξω. Οι στιούαρτ έβαλαν μπροστά τα κορμιά τους σε ένα μαχαίρι και σταματήσαν τον Ιρανό. Στη συνέχεια τον παραδώσαμε στην Αστυνομία. Εννοείται ότι οι αστυνομικοί μας στηρίζουν το έργο μας και όποτε τους ζητήσουμε βοήθεια είναι εκεί, αλλά με λυπεί το γεγονός να βγαίνει ένας εκπρόσωπος Τύπου και να μας ρίχνει ευθύνες».

Όσον αφορά τον έλεγχο που δεν γίνεται στους παράγοντες και τις διαπιστεύσεις που εκδίδονται σε αυτούς, φαίνεται να είναι κάτι που γίνεται μεταξύ των ομάδων που έχουν μια αναμέτρηση. «Σε εμάς, έρχεται μια λίστα για το πού έχουν πάει οι διαπιστεύσεις και οι συγκεκριμένοι παράγοντες και μπαίνουν από ένα συγκεκριμένο χώρο του γηπέδου, δηλαδή από το υπόγειο και πάνε στα boxes. Εκεί δεν ελέγχονται και ο λόγος που δεν υπάρχει έλεγχος, είναι επειδή πιστώνουμε στους παράγοντες των ομάδων ότι εξυπακούεται ότι δεν θα παρεκτραπούν. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα περάσουν εντός γηπέδου και θα έχουν μαζί τους τέτοια πράγματα και θα επιτεθούν στον κόσμο. Οι παράγοντες των ομάδων, είναι εκεί για να παρακολουθούν το παιχνίδι, στο τέλος να κάνουν τις δηλώσεις και να φύγουν στη συνέχεια από το γήπεδο».

Φαίνεται να έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη που υπήρχε στους παράγοντες μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, αφού θα πρέπει απαραίτητα να περνάνε όλοι από έλεγχο, πριν εισέλθουν στα γήπεδα. «Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι πρέπει να ελεγχθεί ο κ. Πετρίδης ή ο κ. Παπασταύρου, γιατί οι άνθρωποι ποτέ δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Γνωρίζουν ότι έρχονται σε ένα γήπεδο που υπάρχει ασφάλεια και νιώθουν και οι ίδιοι ασφαλείς. Σίγουρα όμως από εδώ και πέρα θα πάω να ελέγξω τον οποιοδήποτε που πάει να μπει στο γήπεδο με τη δική του φρουρά και δεν τους ξέρουμε».

Μάλιστα, χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί το ότι υπάρχει και ο Νόμος περί ιδιωτικών φυλάκων, τον οποίο δυστυχώς, δεν τηρεί κανείς, όπως φαίνεται. «Ο καθένας κουβαλάει μαζί του δέκα-είκοσι σεκιούριτι. Έχουν ελεγχθεί ποτέ αν είναι όντως σεκιούριτι αυτοί; Αν υπήρχε έλεγχος προηγουμένως λοιπόν σε αυτό το κομμάτι, πιστεύω ότι σήμερα δεν θα φθάναμε στο σημείο ένας σεκιούριτι να βρίσκεται στο γήπεδο με ένα μαχαίρι. Πρέπει να δούμε και το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης όμως στο τέλος της ημέρας. Αν αυτός ο άνθρωπος φυλακιστεί με αρκετά χρόνια, τότε κανείς δεν θα ξανα τολμήσει να έρθει στο γήπεδο με μαχαίρι. Η ευθύνη είναι όλων μας και πρέπει να δούμε πως θα προλάβουμε τέτοια γεγονότα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων