Τρίτη 29 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου η Ισότητα αλλά αναστέλλει την απεργία

  05/10/2022 21:32
Απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου η Ισότητα αλλά αναστέλλει την απεργία

Απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου η Ισότητα αλλά αναστέλλει την απεργία

  05/10/2022 21:32

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν τα μέλη του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της συνετεχνίας Ισότητα, για συζήτηση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφορικά με τα αιτήματα των Δεσμοφυλάκων. Αν και η πρόταση απορρίπτεται, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή της επ’ αόριστον απεργίας, ώστε να δοθεί ευκαιρία για επίλυση της διαφοράς μέσω διαλόγου.

Στην ανακοίνωση της Ισότητας σημειώνεται ότι «το περιεχόμενο της πρότασης περιήλθε σε γνώση της Συντεχνίας μας κατόπιν σημερινής ενημέρωσής μας από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. (όχι από την εργοδοτική πλευρά, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά θέσμια). Επίσης, η πρόταση που υποβλήθηκε στην ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ήταν γραπτή, αλλά προφορική, στοιχείο το οποίο εγείρει ερωτήματα, ιδίως ως προς το ακριβές περιεχόμενο της πρότασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι δεσμοφύλακες της ΠΑΣΥΔΥ-Τα βρήκαν στη μέση με την Κυβέρνηση

«Η πρόταση απορρίφθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση, καθώς από τα τρία αιτήματα της Συντεχνίας μας (παροχή ειδικού επιδόματος ύψους €240, αναβάθμιση των κλιμάκων των Δεσμοφυλάκων από Α2-5-7 σε Α3-5-7 και ταυτόχρονη τοποθέτησή τους στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων που θα βρίσκονταν αν δεν αναστέλλονταν οι προσαυξήσεις για πέντε συναπτά έτη) η πρόταση ικανοποιεί μόνο το πρώτο και αυτό κατά το ήμισυ, αφού προσφέρθηκε ειδικό επίδομα ύψους €120 μόνο. Για τα μέλη του Κλάδου, το ποσό αυτό είναι εξευτελιστικό και δεν ανταποκρίνεται στις ιδιάζουσες συνθήκες του επαγγέλματός», εξηγεί η συντεχνία.

«Παρά ταύτα, εις ένδειξη καλής θέλησης και επειδή η πρόταση αποτελεί ένα μικρό βήμα προς τη θετική κατεύθυνση, αποφασίσαμε ομόφωνα να αναστείλουμε (όχι να τερματίσουμε) τα απεργιακά μέτρα για τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή, 13/1/2023, για να δώσουμε την ευκαιρία στον διάλογο με την εργοδοτική πλευρά. Αν δεν υπάρξει ικανοποιητική πρόοδος μέχρι τότε, κατά την ημερομηνία αυτή θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, για άρση της αναστολής των απεργιακών μέτρων και για δυναμικές κινητοποιήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας