Σάββατο 3 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η προαναγγελία για πόρτα οπαδών σε γήπεδα και τα καρφιά των Αστυνομικών

  06/10/2022 06:32
Η προαναγγελία για πόρτα οπαδών σε γήπεδα και τα καρφιά των Αστυνομικών

Η προαναγγελία για πόρτα οπαδών σε γήπεδα και τα καρφιά των Αστυνομικών

  06/10/2022 06:32

Συνεχίζεται ο απόηχος για τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το ΓΣΠ την τελευταία αγωνιστική, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, να προαναγγέλλει ενδεχόμενη αυστηροποίηση της Νομοθεσίας, χωρίς να αποκλείεται η απαγόρευση εισόδου οπαδών στα γήπεδα, ενώ από την άλλη οι αστυνομικοί ρίχνουν καρφιά προς τους αρμόδιους για την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου. 

Αναντίρρητα, με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου όλα όφειλαν να κυλούν ομαλά εντός και εκτός σταδίων, ωστόσο με την επιστροφή των οργανωμένων στα γήπεδα, το κλίμα οξύνθηκε και το πρόβλημα διογκώθηκε, με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε αγωνιστική και κάθε Σαββατοκύριακο, να γινόμαστε μάρτυρες ντροπιαστικών επεισοδίων μεταξύ των οπαδών και στη μέση τα μέλη της Αστυνομίας, που καλούνται να επιβάλουν την τάξη. 

Όπως διαμήνυσε εξάλλου ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να γινόμαστε μάρτυρες κάθε Σαββατοκύριακο αυτών των εικόνων, που απειλούν να αφαιρέσουν τη ζωή συμπολιτών μας, ενώ την ίδια ώρα έδωσε προθεσμία δεκαπέντε ημερών, όπως συνετιστούν όλοι και όποιος έχει ευθύνη να την αναλάβει.

Ταυτόχρονα, από τη δική του πλευρά ο σύνδεσμος των μελών της Αστυνομίας, σηκώνει το γάντι και απαντά στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα για το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η Αστυνομία θα προστατεύσει με όλες της τις δυνάμεις της τους νόμιμους πολίτες και την παρουσία τους.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε πως «με λύπη και απογοήτευση, όπως προβλέψαμε, έχουμε διαπιστώσει ότι το φετινό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει από εκεί που έμεινε την προηγούμενη σεζόν. Η επιστροφή των οργανωμένων, συνοδεύτηκε με ακραίες, βίαιες και επικίνδυνες συμπεριφορές. Η Αστυνομία, καλείται να αντιμετωπίσει αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις για να προστατεύσει τον φιλήσυχο και γνήσιο φίλαθλο».

Διαπιστώνεται, πρόσθεσε ο κ. Λοϊζίδης, «ότι τα επεισόδια βίας, μεταφέρονται εκτός γηπέδων υπό την κάλυψη του σκότους και του ελλιπής μηχανισμού της κάρτας φιλάθλου, με κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωής. Ποδοσφαιρικά σωματεία, ΚΟΠ, ΚΟΑ και οργανωμένοι φίλαθλοι, να αναλάβουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Η ορθή χρήση και εφαρμογή των προνοιών της κάρτας φιλάθλου θα αποτρέψει την επανάληψη επεισοδίων».

Πάντως, από την άλλη παράμετρο, με έντονο ύφος ο κ. Λοϊζίδης υπενθυμίζει «τον 'περιορισμό' στις δυνατότητες επέμβασης της Αστυνομίας, λόγω των ποινικών και πειθαρχικών διώξεων που κατατρέχουν τα μέλη μας. Το προβλέψαμε και μας έλεγαν υπερβολικούς. Απολαύστε τώρα τη 'ζούγκλα' με τα 'μωρά' που έχουν δικαιώματα. Με ναρκωτικά, ρόπαλα, κουκούλα, μαχαίρια, πιστόλια με φωτοβολίδες αλλά κατά τα άλλα υπήρχε υπέρμετρη βία εκ μέρους των Αστυνομικών. Έχουμε καταντήσει χειροπόδαρα δεμένους τους Αστυνομικούς και 'ελεύθερους' αλλά ντοπαρισμένους υπό την κάλυψη της ανάλογης βίας και των δικαιωμάτων, τους χούλιγκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας