Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι δεσμοφύλακες της ΠΑΣΥΔΥ-Τα βρήκαν στη μέση με την Κυβέρνηση

Τα απεργιακά μέτρα που είχαν προαναγγείλει καθώς δεν έβλεπαν ανταπόκριση στα αιτήματά τους, ανέστειλαν οι δεσμοφύλακες της ΠΑΣΥΔΥ, αφού φαίνεται να τα βρήκαν τελευταία στιγμή με την Κυβέρνηση, αποδεχόμενοι κατά συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση που τους κατατέθηκε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κλάδου δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ, Κώστα Μούζουρα, οι δεσμοφύλακες αποδέχθηκαν την πρόταση και κατέληξαν για την επίλυση του προβλήματος. «Εμείς από την πλευρά μας, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε σε απεργιακά μέτρα, αφού με τη συντριπτική πλειοψηφία πέρασε η αποδοχή της πρότασης».

Αν και δεν ήταν η αναμενόμενη πρόταση που να ικανοποιεί πλήρως τα αιτήματά τους, εντούτοις οι δεσμοφύλακες θεωρούν ως αρκετά ικανοποιητική την πρόταση της Κυβέρνησης, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μούζουρας, «για πρώτη φορά αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο επάγγελμα του δεσμοφύλακα. Αυτό το πράγμα στοιχειοθετείται και αναγνωρίζεται από την επίσημη πλευρά και είναι πολύ σημαντικό για εμάς, όπως σημαντική είναι και η ενίσχυση με τα μέλη του προσωπικού που θα μας δώσουν θέσεις ανέλιξης και θέσεις δεσμοφυλάκων, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα του υπερπλυθησμού και της υποστελέχωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις λεπτομέρειες τις πρότασης της Κυβέρνησης, βρίσκεται και η παραχώρηση του επιδόματος που ζητούσαν οι δεσμοφύλακες.

Όπως ανέφερε εξάλλου ο κ. Μούζουρας, «θεωρώ ότι είναι μια καλή βάση ούτως ώστε να κτίσουμε πάνω στα επόμενα προβλήματα. Υπάρχει η πρόθεση πάντως απ’ ότι είδαμε να τεθούν σε πιο μελλοντική βάση τα προβλήματά μας σε ευρύτερο πλαίσιο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, η συντεχνία αναφέρει ότι «η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ εργάστηκε με μεθοδικότητα, έδωσε τον αναγκαίο χρόνο και περιθώριο για διάλογο με την κυβέρνηση και την κατάλληλη στιγμή έδειξε αποφασιστικότητα για να υπάρξει η θετική εξέλιξη και να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα».

Προσθέτει, ακόμα, ότι η αποδοχή της επίσημης πρότασης της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΠΑΣΥΔΥ του Κλάδου Προσωπικού των Φυλακών, επιβεβαιώνει την ορθότητα των ενεργειών της. Για την κυβερνητική πρόταση ενημερώθηκε και αντιπροσωπεία της συντεχνίας «Ισότητα», από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτη Ματθαίου.

Τέλος, η ΠΑΣΥΔΥ «διαβεβαιώνει τα μέλη της και όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα ότι με το κύρος, την αξιοπιστία, την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα της, θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους», σημειώνοντας ότι προτεραιότητες της ήταν και παραμένουν η ενίσχυση της θέσης των χαμηλά αμειβομένων, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους, η αναβάθμιση του ρόλου των δημοσίων λειτουργών και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας υπηρεσίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του