Στέφη Δράκου: Δεν έχω πληροφόρηση για διώξεις, δεν με επικρίνει η κοινή γνώμη

Την ώρα που η κοινή γνώμη αλλά και πολιτικοί και νομικοί κύκλοι επικρίνουν την υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με τους χειρισμούς της γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, η Στέφη  Δράκου επαναλαμβάνει τη θέση πως λειτουργήσει σωστά σε σχέση με την διαθεσιμότητα του Μιχάλη Κατσουνωτού, υποστηρίζοντας πως δεν την επικρίνει η κοινή γνώμη, αλλά ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακάλεσε τελικά την άδεια, επέστρεψε ο Κατσουνωτός-Υπό μελέτη ακόμη το πόρισμα

Παρά το γεγονός πως ο Μιχάλης Κατσουνωτός είχε ανακοινώσει πως θα παραμείνει με άδεια μέχρι την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, αρνούμενος να επιστρέψει στα καθήκοντα του μετά την απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης να άρει την διαθεσιμότητα του, για την οποία τις προηγούμενες φορές αντιδρούσε, ο τέως Διοικητής της ΥΚΑΝ ανακάλεσε την άδεια του και την περασμένη Δευτέρα έπιασε κανονικά δουλειά.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Δικαιοσύνης και κληθείσα να απαντήσει στις επικρίσεις γύρω από το ζήτημα, ανέφερε πως, «ο ίδιος ο κύριος Κατσουνωτός αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα, ήταν δική του πρόταση να απέχει από τα καθήκοντα του».

Παράλληλα, παρά το γεγονός πως το φως της δημοσιότητας είδαν οι εισηγήσεις του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος δείχνει ποινικά αδικήματα σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού, ενός ακόμη αστυνομικού και στον βαρυποινίτη, η υπουργός επαναλαμβάνει την άγνοια της ως προς τις εισηγήσεις, ωστόσο, όπως είπε, γνωρίζει πως το πόρισμα είναι 660 σελίδες και χρειάζεται μελέτη.

«Εγώ είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθώ για τις εισηγήσεις και πώς θα προχωρήσει, με βάση το πόρισμα, η όλη διαδικασία και πλέον σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα θα επιληφθούμε όλων των θεμάτων», ανέφερε η κ. Δράκου, ενώ ερωτηθείσα για τις εισηγήσεις του ανεξάρτητου ανακριτή, απάντησε πως «χωρίς να έχω αυτή την πληροφόρηση και επιβεβαιώνω ότι δεν έχω τύχει ακόμη της καταλυτικής απόφασης ή οποιασδήποτε πληροφόρησης, αναφορικά με τις εισηγήσεις του ποινικού ανακριτή, είτε με την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «είναι ένα θέμα σοβαρό. Πρέπει να δώσουμε το χρόνο που χρειάζεται. Μιλούμε για 660 σελίδες έκθεσης. Έχει ομάδα νομικών που το χειρίζεται, το βλέπουν και θα τύχει σωστού χειρισμού την κατάλληλη στιγμή».

Ερωτηθείσα για τις έντονες επικρίσεις που δέχεται από την κοινή γνώμη, για τον χειρισμό της στην υπόθεση, η υπουργός Δικαιοσύνης διαφώνησε με την θέση αυτή, λέγοντας πως «δεν νομίζω ότι με επικρίνει η κοινή γνώμη, μπορεί να με επικρίνουν κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», προσθέτοντας πως «σε ότι αφορά το νομικό κομμάτι, είδαμε και σε εφημερίδες και σε κανάλια τοποθέτηση έγκριτων νομικών που θεωρούν ότι έγινε σωστός χειρισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συγκυρίες βάρυναν στη ζυγαριά της Δικαιοσύνης...

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό