Τετάρτη 1 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Τα ρίχνει αλλού, καρφώνει Αστυνομικούς για τα λάθη στην υπόθεση Θανάση ο Σταυριανός

  05/10/2022 09:14
Τα ρίχνει αλλού, καρφώνει Αστυνομικούς για τα λάθη στην υπόθεση Θανάση ο Σταυριανός

Τα ρίχνει αλλού, καρφώνει Αστυνομικούς για τα λάθη στην υπόθεση Θανάση ο Σταυριανός

  05/10/2022 09:14

Επιστολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, καταγγέλλοντας τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση θανάτου του Θανάση Νικολάου, απέστειλε ο ιατροδικαστής, Πανίκος Σταυριανός, ο οποίος είχε αναλάβει τη νεκροψία του εθνοφρουρού όταν βρέθηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας πριν από 17 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ο κ. Σταυριανος ο οποίος ως ιατροδικαστής, βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα, που οι ποινικοί ανακριτές εντοπίζουν ευθύνες για την λανθασμένη πορεία των ερευνών για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Θανάση, απέστειλε επιστολή, μέσω του Δικηγόρου του, με την οποία αφήνει να νοηθεί ότι η ευθύνη της διερεύνησης άνηκε τόσο στην Αστυνομία, όσο και σε αυτούς που λάμβαναν αποφάσεις για την υπόθεση του 26χρονου εθνοφρουρού.

Μέχρι στιγμής, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών Παραπόνων δεν έχει απαντήσει στον ιατροδικαστή κατά πόσον οι καταγγελίες του θα τύχουν διερεύνησης από την ίδια, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας. Εξάλλου χθες, ο αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, αφού παρέλαβε το πόρισμα για την υπόθεση από τη Νομική Υπηρεσία, διόρισε ομάδα τεσσάρων έμπειρων ανακριτών, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τους υπεύθυνους του θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού.

Σημειώνεται πως, τις προηγούμενες ημέρες ο Πανίκος Σταυριανός, απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, την υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του και έθεσε θέμα ασφάλειάς του.

Όπως είχε αναφέρει στην επιστολή του ο κος Σταυριανός θεωρεί πως παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του, πως κρίθηκε και καταδικάστηκε πριν ακουστεί ο ίδιος, τόσο από τους ποινικούς ανακριτές όσο και από τον Τύπο με την παράδοση του πορίσματος.

Υπενθυμίζεται πως, η ανταπόκριση της Αστυνομίας στο αίτημα του ιατροδικαστή για να ληφθούν μέτρα προστασίας μετά τους φόβους που εξέφρασε για τη ζωή του, ύστερα από την επίδοση του πορίσματος της υπόθεσης θανάτου του εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, στον Γενικό Εισαγγελέα, ήταν θετική.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου του Αρχηγείου Αστυνομίας, έλαβε την απόφαση για λήψη μέτρων με συχνές περιπολίες έξω από την οικία του.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, διόρισε ομάδα τεσσάρων έμπειρων ανακριτών, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τους υπεύθυνους του θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας