Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία-Ζητούν επιστροφή Μάτσα στην υπόθεση Θανάση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, να αφήσει εκτός των περαιτέρω ερευνών για την υπόθεση δολοφονίας του 26χρουνου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός πριν από 17 χρόνια στο γεφύρι της Άλασσας, Σάββα Μάτσα, ο οποίος ήταν ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών της υπόθεσης. Πολίτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν παγκύπρια διαμαρτυρία, έξω από τη Νομική Υπηρεσία.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 16:00 το απόγευμα, από πολίτες που στηρίζουν τον αγώνα της μητέρας του Θανάση και θα ζητήσουν την επιστροφή του κ. Μάτσα, στις έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως, ο κος Μάτσας είναι ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών που διερεύνησαν την υπόθεση της δολοφονίας του Θανάση και αποκλείστηκε, με απόφαση της εισαγγελίας, από τις περαιτέρω έρευνες στις οποίες θα προχωρήσει η Αστυνομία, προφασιζόμενη τη διαρροή δεδομένων του πορίσματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Γενικός Εισαγγελέας εξέφρασε την ενόχλησή του, λέγοντας ότι «έχουμε επανειλημμένως υποδείξει στον κ. Σάββα Μάτσα ότι, ως ποινικός ανακριτής, δεσμεύετο και συνεχίζει να δεσμεύεται από την υποχρέωση τήρησης πλήρους εμπιστευτικότητας σε σχέση με το περιεχόμενο της έκθεσης, καθώς και όλων των στοιχείων που οδήγησαν σε αυτή».

«Δυστυχώς», πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης, «υπήρξαμε μάρτυρες μιας συστηματικής και συνεχιζόμενης παραβίασης της υποχρέωσης αυτής, τόσο πριν όσο και μετά από τις προειδοποιήσεις μας». Οι ενέργειές του, ανέφερε, δεν μας επιτρέπουν να προτείνουμε και σ’ αυτόν τη συμμετοχή του στις περαιτέρω έρευνες, ενώ ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι ο άλλος ποινικός ανακριτής, Αντώνης Αλεξόπουλος, θα συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Για την απόφαση αυτή, έντονη ήταν και θέση του κ. Μάτσα, ο οποίος σε δικές του δηλώσεις ανέφερε πως πρόκειται μια «εντελώς λανθασμένη που παραπέμπει σε άλλες εποχές».

Ανέφερε ότι το μαρτυρικό υλικό αποτελείται από έξι ογκώδεις φακέλους, έκτασης περίπου 4.000 με 4.500 σελίδων ενώ η έκθεση που ετοίμασε μαζί με τον άλλο ποινικό ανακριτή της υπόθεσης, Αντώνη Αλεξόπουλο, ήταν 92 σελίδες, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έκανε γενικές τοποθετήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Από όλο αυτό το μαρτυρικό υλικό, χωρίς να δώσω ονόματα, έχω κάνει γενικές δηλώσεις, απλά για ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την ουσία της έρευνας, τίποτα παραπάνω», είπε ο κ. Μάτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου