Τα ραντεβού στο Nuevo Campo, το άγριο ξύλο και αυτοί που χάνονται στο σκοτάδι...

Μάρτυρας θλιβερών γεγονότων γίνεται για ακόμη μια φορά η κοινή γνώμη, που παρακολουθεί αποσβολωμένη τα όσα ντροπιαστικά επεισόδια λαμβάνουν χώρα τόσο εντός, αλλά και ιδιαιτέρως, εκτός γηπέδων που έχουν ως αποτέλεσμα τους σοβαρούς τραυματισμούς προσώπων και τις υλικές καταστροφές. Πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και φωτιές παντού. Με το πέρας του κρίσιμου ντέρμπι ΑΠΌΕΛ-ΑΕΛ, τα όσα αντικρύσαμε, αποτελούν ακόμη μια μαχαιριά, στο ήδη ματωμένο σώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου. 

Ο απολογισμός των επεισοδίων, είναι ο τραυματισμός στο κεφάλι ενός 25χρονου και οι ζημιές σε ένα όχημα που πήρε φωτιά, ενώ υπάρχει ακόμη μια καταγγελία για ζημιές και σε δεύτερο όχημα. Την ίδια ώρα, από τα επεισόδια προκλήθηκαν διάφορες εστίες φωτιάς, σε διάφορα παρακείμενα χωράφια περιμετρικά του σταδίου της πρωτεύουσας. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι για ακόμη μια φορά πολλά, αλλά οι απαντήσεις δεν πείθουν ακόμη, αφού η Αστυνομία φάνηκε να αδυνατεί να ελέγξει ένα αγώνα ύψιστης επικινδυνότητας. 

Οι δεκάδες οπαδοί που διακρίνονται να επιτίθενται σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στη μέση του αυτοκινητόδρομου, είναι και το μεγαλύτερο άδειασμα των Αρχών, αφού διακρίνεται με πόση ευκολία διακινούνται στον κύριο δρόμο και καταφέρνουν να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης ένα σημείο, που τα μέτρα θα έπρεπε να ήταν δρακόντεια, από πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας. 

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, γίναμε μάρτυρες θλιβερών γεγονότων και για ακόμη μια φορά, οι ευθύνες μπαίνουν σε ένα μπαλάκι και πηγαινοέρχονται, μέχρις ότου διαγραφούν από τη μνήμη μας και αυτά τα επεισόδια σε ένα κρίσιμο ντέρμπι, που ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται, αφού και στο παρελθόν έδωσαν ραντεβού και συναντήθηκαν αντίπαλοι οπαδοί, με αποτέλεσμα να πέφτει το ξύλο της αρκούδας και οι δράστες να εξαφανίζονται στο σκοτάδι, όπως λέει και η Αστυνομία...

Απρίλιος 2014... ΑΠΟΕΛίστες και ΑΕΛίστες συναντήθηκαν ξανά στο Nuevo Campo

Eίναι ευρέως γνωστό και διαδεδομένο μετά τα όσα επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από το ΓΣΠ, ότι τα γηπεδάκια φούτσαλ του Νuevo Campo, αποτελούν ένα εύκολο σημείο συνάντησης των αντίπαλων οπαδών για να μοιράσουν τις διαφορές τους μετά από κάθε παιχνίδι ή για να «κλείσουν» ένα ραντεβού, αφού μετά μπορούν να εξαφανιστούν εύκολα στο σκοτάδι. 

Εξάλλου, δεκάδες τραυματίες, κατεστραμμένα οχήματα και φωτιές σε παρακείμενα χωράφια, ήταν ο απολογισμός και πριν από οκτώ χρόνια, όταν είχαν συναντηθεί ξανά οι οπαδοί ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ κοντά στο Nuevo Campo, μετατρέποντας σε πεδίο μάχης τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας και Λεμεσού, έξω από το ΓΣΠ. 

Μάλιστα, από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά ένας 27χρονος οπαδός που περνούσε από το σημείο με το αυτοκίνητό του και πέτρα τον κτύπησε στο μάτι, με αποτέλεσμα να τυφλωθεί, ενώ κατάγματα έφερε σε όλο του το πρόσωπο. 

Για ακόμη ένα παιχνίδι πάντως, είχαν διαφανεί από προηγουμένως οι προθέσεις των οπαδών, καθώς από την πλευρά της ομάδας της Λεμεσού, οι οπαδοί κατά τη διαδρομή τους προς τη Λευκωσία, έκαιγαν διάφορα πράγματα στον αυτοκινητόδρομο. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία για ακόμη μια φορά, δεν είχε θεωρήσει ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με αυτό τον τρόπο με το πέρας της αναμέτρησης. 

Νοέμβριος 2009... Το μοιραίο ραντεβού ξανά στο Nuevo Campo

Ήταν από τα πιο θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στην ιστορία του κυπριακού ποδόσφαιρου. Ήταν στις 15 Νοεμβρίου του 2009, όταν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας έδωσαν ραντεβού στα γήπεδα φούτσαλ του Nuevo Campo, πίσω από το ΓΣΠ. 

Στο προκαθορισμένο ραντεβού μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, οι χούλιγκαν αντάλλαξαν πέτρες, φωτοβολίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 20χρονος οπαδός των γαλαζοκιτρίνων και άλλοι δυο πιο ελαφρά, με τις ευθύνες για ακόμη μια φορά να πηγαινοέρχονται. 

Σημειώνεται, ότι την εν λόγω ημέρα, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μετέβαιναν στο Αμμόχωστος όπου αγωνιζόταν η ομάδα τους με τη Νέα Σαλαμίνα και κατά τη διαδρομή τους, σταμάτησαν στα γήπεδα φούτσαλ πλησίον του ΓΣΠ, όπου εκεί βρίσκονταν οπαδοί της Ομόνοιας σε τουρνουά που πραγματοποιούσαν. 

Αλγεινή εντύπωση, προκαλεί το γεγονός πως σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που εκτυλίσσονται επεισόδια έξω από το ΓΣΠ, αφού και άλλες πολλές φορές υπήρξαν πετροβολισμοί, με αποτέλεσμα να την πληρώσουν μέχρι και ανυποψίαστοι πολίτες που απλά έτυχε να περνάνε τη συγκεκριμένη στιγμή με το αυτοκίνητό τους από τον αυτοκινητόδρομο. 

Ταυτόχρονα, αρκετά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται και με την επιστροφή των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα, αφού ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εφαρμογή η κάρτα φιλάθλου, εντούτοις τα επεισόδια σημειώνονται σχεδόν κάθε αγωνιστική, χωρίς να την πληρώνει στο τέλος κανείς. 

Πριν από μερικές εβδομάδες, τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και της Νέας Σαλαμίνας έξω από την ΑΕΚ Αρένα, πριν από μερικές ημέρες ο τραυματισμός δημοσιογράφου μετά από επεισόδια στον τελικό φούτσαλ ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, αλλά και τα όσα κατέστρεψαν στην Αρένα οι οπαδοί της Ανόρθωσης σε παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, στην τελευταία αγωνιστική, είναι μόνο μερικά από τα όσα σημειώνονται το τελευταίο διάστημα. 

Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και ήδη η κατάσταση είναι μπαρουτιασμένη και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής, ποια είναι η συνέχεια. Μέχρις ότου δεν ιδρώνει τ' αυτί κανενός όμως και ιδιαιτέρως των Αρχών, τότε δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε και θύματα και μετέπειτα να ψάχνουμε για ακόμη μια φορά ευθύνες χαμένες σε σκονισμένα συρτάρια... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων και αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο