Εφετείο ανέστηλε έκτιση φυλάκισης για παράνομη καλλέργεια κάνναβης που γινόταν για σκοπούς έρευνας

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφαινόμενο σε ποινική έφεση του καταδικασθέντος σε φυλάκιση για καλλιέργεια 47 φυτών κάνναβης, ανέστηλε για περίοδο 3 ετών την έκτιση της επιβληθείσας ποινής και διέταξε να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο Εφεσείων.

Συγκεκριμένα το Εφετείο με ομόφωνη απόφαση έκρινε υπερβολική την ποινή φυλάκισης δύο ετών στην κατηγορία της καλλιέργειας φυτών κάνναβης και 18 μηνών φυλάκιση στην κατηγορία της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β.

Στην απόφαση αναφέρται ότι ο εφεσίων καταδικάστηκε αφού παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία κατηγορήθηκε.

Στην απόφαση του Εφετείου αναφέρεται το εύρημα του πρωτόδικου Δικαστηρίου ότι οι παράνομες, αδιαμφισβήτητα, ενέργειες του Εφεσείοντα δεν συνδέονταν με παράνομο σκοπό και δη με πρόθεση εμπορίας όπως είναι οι συνήθεις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν και οφείλουν να αντιμετωπίζουν με κάθε αυστηρότητα τα Δικαστήρια, αλλά τέθηκε, πως η κατοχή και καλλιέργεια των 47 φυτών κάνναβης ήταν για σκοπούς έρευνας και όχι με σκοπό την προμήθεια σε τρίτα πρόσωπα.

«Υπό αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε, εν προκειμένω, να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση και θεωρούμε ότι η πρόσδοση άμεσης εκτελεστότητας στην ποινή κατέστησε την ποινική μεταχείριση του Εφεσείοντα έκδηλα υπερβολική», συνεχίζει το Εφετείο προσθέτοντας ότι «λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και τον χρόνο που παρέμεινε στις Φυλακές μέχρι σήμερα, κρίνουμε ότι είναι πρέπουσα η περίπτωση της αναστολής της ποινής φυλάκισης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»